روز جمعه به مناسبت هفتمين سالگرد ۱۸ تير يعنى روز اعتراضات گستردهى دانشجويى سال ۱۳۷۸ در ايران، ميتينگى اعتراضى عليه نقض حقوق بشر در جمهورى اسلامى ايران، در مقابل وزارت امور خارجهى آلمان در برلين برگذار شد. در مورد اين ميتينگ گفتگويى داشتيم با حميد نوذرى يكى از برگذاركنندگان اين ميتينگ و از مسئولان كانون پناهندگان سياسى ايران در برلين.
دويچه وله: آقای نوذری، با تشکر از اینکه این فرصت را در اختیار ما گذاشتهاید. امروز از طرف «کانون پناهندگان سیاسی ایران» و «کمیته دفاع از زندانیان سیاسی» در برلین بمناسبت هفتمین سالگرد ۱۸ تیر، یعنی روز جنبش اعتراضی دانشجویی، تظاهراتی در مقابل وزارت امور خارجه آلمان برگزار شد. انگیزه شما از برگزاری این تظاهرات در مقابل وزارت امور خارجه آلمان در برلین چه بود و چه خواستههایی را بطور مشخص مطرح کردید؟
حميد نوذری: با سلام و تشکر از شما. خواست اصلی ما علاوه بر اعلام همبستگی یکبار دیگر با مبارزات دانشجویان برای آزادی و دمکراسی در ایران و همچنین خواست اصلیمان آزادی همه زندانیان سیاسی، بويژه زندانیان سیاسی دانشجو در ایران و علاوه بر آن اعلام دوباره همبستگی با مبارزات زنان در ۱۰ روز گذشته برای خواستههای برحقشان بوده است. شما بدرستی اشاره کردید ما امروز برای اولین بار در سالگرد قیام دانشجویی ۱۷ تیر در مقابل وزارت امور خارجه آلمان هستیم، به این خاطر، اطلاع دارید که اکنون تا سهشنبه- چهارشنبه در بروکسل مذاکرات ۵ دولت دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل به اضافهی آلمان بر سر مسایل اتمی ایران در جریان است و دولت آلمان نقش ويژهای در این جریانات دارد، از این لحاظ که دربیست و چند سال گذشته شریک اصلی اقتصادی و سیاسی ایران در منطقه بوده است.
advertisement@gooya.com |
|
روی سخن ما به وزارت امور خارجه آلمان و دولت آلمان هست که در این پیشنهاداتی که شما به ایران کردهاید، حقوق بشر اصلا جایی ندارد و اگر این سیاست به همین گونه ادامه پیدا کند، مانند سیاست آلمان در چند دهه گذشته، شما یکی از پایههای تثبیت این رژیم ضد حقوق بشر در ایران خواهید شد و مبانی اصلی مفاد جهانی حقوق بشر، بعنوان مثال برابری زنان و مردان، نبود زندانی سیاسی، نبود حکم اعدام، آزادی اجتماعات و آزادی بیان در ایران، باید یکی از موارد اصلی مذاکرات شما با این رژیم بشود و چنانچه این مسئله انجام نشود بار دیگر شما در دامی خواهید افتاد که از طرف رژیم ایران پهن شده و آن اینکه، تمام مسایل ایران به مسئله اتمی تقلیل پیدا کند و این نمیتواند یک سیاست مبتنی بر حقوق بشر که این دولتها ادعا آنرا دارند باشد. اینها خواستهای اصلی ما بودند که امروز از طرف تظاهرکنندگان چه بصورت اعلامیه و بیانیه به نماینده وزارت امور خارجه آلمان اعلام شد و همینطور میان مردمی که از اینجا رد میشوند پخش شد.