- برگزاري نشست اضطراري شوراي حكام ضرورتي ندارد
تهران- خبرگزاري كار ايران
سخنگوي وزارت امور خارجه دولت جمهوري اسلامي ايران گفت: تنها مذاكره ميتواند طرفهاي درگير در موضوع استفاده صلحآميز ايران از انرژي هستهاي را به يك نتيجه مثبت برساند و روشن است كه زبان تهديد و فشار معني ندارد و با اين زبان نميتوان جلوي ايران را گرفت.
به گزارش خبرنگار سرويس ديپلماتيك خبرگزاري كار ايران (ايلنا)، "حميدرضا آصفي" در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي، با تأكيد بر اينكه طبق مقررات آژانس بينالمللي انرژي اتمي و معاهده NPT، ايران حق دارد از انرژي صلحآميز هستهاي استفاده كند، افزود: اينكه " آغاز تحقيقات هستهاي با توليد سوخت هستهاي ارتباط دارد" امري نادرست است زيرا تحقيقات هستهاي با غنيسازي دو امر كاملا ًمتفاوت است.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه ايران از هيچ خط قرمزي عبور نكرده است، گفت: بيش از 1400 ساعت كار با آژانس بينالمللي انرژي اتمي داشتهايم و اين امر نشان دهنده شفافيت ايران در بحث هستهاي است و اعتقاد داريم تنها راه برونرفت از وضعيت كنوني، ديپلماسي است.
وي ادامه داد: تنها مذاكره ميتواند طرفهاي اين مسأله را به يك نتيجه مثبت برساند و روشن است كه زبان تهديد و فشار معني ندارد و با اين زبان نميتوان جلوي ايران را گرفت.
آصفي با بيان اينكه تحقيقات هستهاي را موضوع مذاكرات نميدانيم، گفت: تحقيقات هستهاي ربطي به مذاكرات با اروپا و طرح روسيه ندارد و نميتوان بر اساس فرضيههاي تخيلي ايران را محدود كرد و حقوق حقه و مشروع ايران را ناديده گرفت. از ابتدا اعلام كردهايم كه حاضريم به گفتوگو ادامه دهيم، به شرط آنكه اروپا نيز با منطق با ما گفتوگو كند.
سخنگوي وزارت خارجه درخواست برخي از كشورها مبني بر نشست اضطراري آژانس را غير ضروري دانست و گفت: اگر اين نشست برگزار شود، ايران نيز از حقوق خود دفاع خواهد كرد زيرا دليل حقوقي براي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت وجود ندارد.
آصفي ادامه داد: اگر پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع داده شود، ما هراسناك نيستيم زيرا خط قرمز ايران تأمين منافع ايران است و از اين خط قرمز عدول نخواهيم كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره مشوقهاي اقتصادي غرب در صورت تعليق و تعطيلي غنيسازي اورانيوم توسط ايران گفت: ايران بر سر موضوع استفاده از انرژي هستهاي معامله نخواهد كرد و حقوق ايران خارج از مباحث چانهزني است.
آصفي درباره حجم مبادلات اقتصادي ايران با اروپا گفت: حجم دقيق مبادلات را بايد از گمركات گرفت اما به لحاظ كمي تفاوت چنداني با گذشته نكرده و به همان ميزان سال پيش است البته حجم مبادلات با برخي كشورها كمتر يا بيشتر شده است.
آصفي در پاسخ به سؤال خبرنگار ايلنا مبني بر دستگيري جاسوس موساد در مرز بازرگان گفت: اين خبر را تأييد نميكنم.
وي درباره احتمال ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان مللمتحد گفت: بايد در بحث هستهاي از گمانهزني جلوگيري كنيم و مذاكرات ادامه پيدا كند اما طبيعي است كه ايران تدابير لازم را در اين رابطه پيشبيني كرده و هيچ نگراني از ارجاع پرونده به شوراي امنيت نداريم.
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين در پاسخ به سؤال ديگر خبرنگار ايلنا درباره ربوده شدن سه تبعه تركيه در شهر زاهدان گفت: متأسفانه سه تن از اتباع تركيه ربوده شدهاند و اين افراد توسط گروهي كه پيش از اين نيز اتباع ايراني را ربوده، ربوده شدهاند و وزارت امورخارجه تمام تلاش خود را در اين زمينه به عمل آورده است و با همكاري وزارت اطلاعات و وزارت كشور و سفارت تركيه به دنبال آزادي آنها هستيم.
وي درباره موضع كشور چين در قبال پرونده هستهاي ايران گفت: در مذاكراتي كه با چين داشتيم استنباطي از تغيير موضع چين نكرديم و اين كشور همواره حقوق ايران را محترم شمرده و بر فعاليتهاي صلحآميز هستهاي ايران تأكيد داشته است.
آصفي درباره پرونده كشته شدن دو ايراني در كانادا گفت: مناسبات اقتصادي ايران با كانادا ناچيز است اما رفتار و روش كاناداييها بسيار غير متمدنانه بود و وزارت امورخارجه و سفارت ايران در كانادا پيگير اين مسأله هستند و انتظار داريم كشور كانادا بر اساس روش ديپلماتيك عمل كند.
وي در خصوص روابط ايران با كشورهاي آمريكاي لاتين گفت: ايران با كشورهاي آمريكاي لاتين به ويژه ونزوئلا همكاريهاي گستردهاي در پروژههاي مختلف دارد و بخش اقتصادي وزارت امور خارجه به صاحبان صنايع توصيه كرده است كه در اين كشورها سرمايهگذاري كنند زيرا اين كار هم به نفع ايران و هم به نفع آن كشورها است و ما اين ظرفيتها را به عنوان ظرفيت مكمل نگاه ميكنيم كه ميتواند منافع ايران را تضمين كند.
سخنگوي وزارت امورخارجه درباره بيست طرح رئيسجمهور از جمله طرح حقوقبشر و موضعگيريهاي ايران در قبال رژيم اسرائيل و هولوكاست گفت: در خصوص پيشنهادهاي رئيسجمهور بايد گفت كه به وقت لازم اين طرحها اعلام خواهد شد اما درباره طرح هولوكاست غربيها تلاش كردند كه اصل پيام رئيسجمهور و مفهوم آن منتشر نشود زيرا اين سؤال مطرح شده كه چرا در دنيا ميتوان درباره تمام موضوعات صحبت كرد مگر قضيه هولوكاست.
وي ادامه داد: اين موضوع يك موضوع تاريخي است اما ابعاد آن مشخص نيست و بايد غربيها پاسخ دهند كه چرا نميتوان راجع به آن صحبت و بررسي كرد.
آصفي از برپايي همايش و سميناري براي بررسي اين موضوع خبر داد و گفت: وزارت امور خارجه درصدد است همايش و سميناري براي بررسي موضوع هولوكاست با حضور انديشمندان و صاحبنظران برگزار كند و در اين باره مذاكرات جدي با كشورهاي اسلامي انجام شده است و حتي اين موضوع در برخي از كشورهاي غربي داراي اهميت شناخته شده است.
وي در پاسخ به سؤالي كه گفته ميشود سفارتخانههاي ايران در دو كشور عراق و افغانستان براي صدور ويزا دست به دلالي زدهاند، گفت: اين موضوع به هيچ وجه صحت ندارد و طبيعي است كه مردم اين دو كشور براي دريافت ويزا جلوي سفارتخانه ايران صف بايستند همانگونه كه در داخل ايران هم اين موضوع در مقابل سفارتخانههاي خارجي مشاهده ميشود.
advertisement@gooya.com |
|
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره جلوگيري آمريكا از فروش هواپيماهاي غيرنظامي و مسافربري به ايران گفت: آمريكا در قبال سقوط هواپيماها مسؤول است زيرا استفاده از ابزار اقتصادي و اينگونه تحريمها كار ناشايستي است و با هنجارهاي بينالمللي سنخيت ندارد.
وي ادامه داد: وجدان بيداري در مسؤولان آمريكايي مشاهده نميشود زيرا استفاده از اين ابزارها كه به طور مستقيم با جان افراد سروكار دارد براي تحريم، روش درستي نيست.
آصفي درباره نشست روز دوشنبه سه كشور اروپايي, آمريكا, چين و روسيه در لندن گفت: تنها راهي كه نميتواند پاسخگوي وضعيت كنوني باشد، زبان تهديد و ارعاب است زيرا ايران هيچ قانوني را نقض نكرده است و تمامي اقدامات هستهاي براساس معاهده NPT مقررات آژانس و پادمان بوده است و قطعا با زبان گفتوگو و احترام نتايج بهتري به دست خواهد آمد.
وي درپاسخ به سؤال خبرنگار ايلنا مبني بر اينكه آيا در اغتشاشات روز عيد قربان اهواز، تحريك كشورهاي خارجي مشاهده شده است،گفت: وزارت امورخارجه هنوز در اين رابطه گزارشي دريافت نكرده است.