- تيم كارشناسان بررسيكننده سانحه از مكالمات خلبان با برج مراقبت نيروي هوايي ارتش غافل ماندهاند
تهران- خبرگزاري كار ايران
در حالي كه تمامي افكار و اذهان كارشناسان بررسي سانحه هواپيماي C-130 به مكالمات برج كنترل مراقبت پرواز فرودگاه مهرآباد با خلبان بابك گوهري معطوف شده، به نظر ميرسد ذهن كارشناسان بررسيكننده سانحه اين هواپيما، از مكالمات كاروان (برج مراقبت كوچك نيروي هوايي ارتش) با خلبان در طول پرواز و زمان وقوع حادثه غافل مانده است.
يك مقام مسوول در صنايع هوايي وابسته به نيروهاي مسلح, درگفت و گو با خبرنگار ايلنا، صحت اين مطلب كه كاروان، خلبان گوهري را ملزم به فرود هواپيما در فرودگاه مهرآباد كرده و وي را از فرود در فرودگاه قلعهمرغي و امام خميني بر حذر كرده، در هالهاي از ابهام باقي مانده، در حالي كه بررسي صحت و سقم اين موضوع از سوي متخصصان كميسيون بررسي سانحه بايد مورد تاكيد و توجه قرار گيرد.
وي، در ادامه افزود: نكته قابل تامل در اين ميان، نبود هيچ يك از ناوگان هواپيماي C-130 در فرودگاه مهرآباد است ؛ چرا كه تمامي هواپيماي C-130 نيروي هوايي ارتش براي شركت در مانور اعزام شده بودند و هواپيماي ساقط شده C-130 حامل خبرنگاران و پرسنل نيروي هوايي ارتش، آخرين هواپيمايي بود كه بايد به منظور شركت در مانور به چابهار اعزام ميشد. بنابراين, هيچ هواپيمايي از اين نوع در مهرآباد براي جايگزيني هواپيماي دچار نقص فني در آن شرايط وجود نداشته است.
مقام مسوول، در ادامه تصريحكرد: از سوي ديگر, در هنگام فرود اضطراري هر هواپيمايي، خلبان تعيينكننده شرايط است و فرودگاه محل فرود هواپيما را تعيين ميكند ؛ اما در مورد هواپيماهاي نظامي اين مساله صدق نميكند. بنابراين, احتمال اين كه كاروان خلبان گوهري را ملزم به فرود در مهرآباد كرده و وي را از فرود در ساير فرودگاههاي اطراف مهرآباد بر حذر كرده باشد، امري قوي و محتمل به نظر ميرسد.
اين در حالي است، كه مسوولان در خصوص دليل عدم فرود هواپيما در ديگر فرودگاهها و دليل بازگشت آن به مهرآباد، درخواست خلبان را اعلام كرده بودند.
وي، تصريحكرد: اظهارات خلبان دومي كه مقرر بود به جاي بابك گوهري كنترل هواپيماي C-130 را به دست گيرد، بر اين مطلب دلالت ميكند كه وي پس از دريافت دستور پرواز از سوي مقامات بالاتر، پس از چك هواپيما و اطلاع از وجود نقص فني هواپيما، از هدايت آن امتناع كرده است.
advertisement@gooya.com |
|
اين مقام مسوول، ادامه داد: براساس اظهارات كارشناسان، بررسي نحوه چگونگي تعمير و نگهداري و تعويض قطعات در مطابقت اين فرايند با استانداردها در بخش تعمير و نگهداري نيروي هوايي از اهم مواردي است كه بايد از سوي متخصصان تيم بررسي اين سانحه مورد توجه و بررسي بيشتر قرار گيرد، تا در آينده شاهد سانحههايي از اين دست نباشيم.
براساس اين گزارش، با وجود آن كه ستوان نادري به عنوان خلبان اول هواپيما كه حاضر به پرواز نشده در مجلس حاضر شد و توضيحاتي در اين خصوص داد ؛ اما روز سهشنبه گذشته، سرتيپ محمدحسن نامي، معاون رييس ستاد مشترك ارتش، كه براي حضور در جلسه فراكسيون اقليت به مجلس رفته بود، در جمع خبرنگاران، جابهجايي خلبان هواپيماي ساقط شده را تكذيب كرد و گفت: هواپيماي C-130 با همان خلبان اوليه پرواز كرده و خلبان اين هواپيما هيچ تغييري نكرده است.