چهل روز از راي اعتماد مجلس به 17 وزير پيشنهادي دولت احمدينژاد ميگذرد و اكنون مجلس منتظر است تا چهار وزير باقيمانده كه نتوانستند راي اعتماد از مجلس بگيرند براي گرفتن راي اعتماد به مجلس معرفي شوند. آنچه گمانهزنيهاي برخي نمايندگان نشان ميدهد حاكي است اتفاق نظر بر روي افراد پيشنهادي جهت تصدي چهار وزارتخانه وجود ندارد. به عنوان مثال در خصوص وزارت نفت باهنر و توكلي در تلاشند تا »وطني« يكي از معاونان وزارت نفت به عنوان وزير به مجلس معرفي شود اما برخي ديگر از نمايندگان، »بهشتي« از ديگر معاونان اين وزارتخانه را شايسته تصدي اين پست ميدانند. در كنار اين كش و قوسها سوالي كه اكنون افكار عمومي بيش از هرچيز در ذهن دارد وضعيتي است كه در چهار وزارتخانه مشاهده ميشود به گونهيي كه در روزهاي گذشته برخي نمايندگان با انتقاد از روزمرگي و ضعف مديريت در چهار وزارتخانه خواستار سرعت عمل بيشتر رييس جمهوري براي معرفي وزيران پيشنهادي است. احمدينژاد مطابق قانون سه ماه فرصت دارد تا وزيران خود را كه موفق به كسب راي اعتماد از مجلس نشدهاند به نمايندگان معرفي كند و اكنون يك ماه و نيم از اين فرصت گذشته است. در كنار دغدغه نمايندگان براي نبود وزير در وزارتخانههاي پيشنهادي، برخي ديگر معتقدند كار دولت معطل نمانده است.
دبير هيات دولت معتقد است درحال حاضر تمامي دستگاهها و وزارتخانه حتي وزارتخانههايي كه وزير آنها مشخا نشده و توسط سرپرست اداره ميشود كار خود را انجام ميدهند و كاري معطل نيست. زريبافان گفت: »هيچوزارتخانهيي نيست كه مسوول نداشته باشد و وزارتخانههايي نيز كه وزير ندارند تيم مشخاشده مسووليت خود را انجام ميدهد.« وي ادامه داد:» رييس جمهور در ارتباط با معرفي چهار وزير درحال رايزني و مطالعه است و هر موقع كه به نتيجه برسد اين وزرا را معرفي خواهد كرد.« وي در پاسخ به اين سوال كه آيا رييس جمهور چهار وزير باقيمانده را بطور همزمان يا تك تك به مجلس معرفي ميكند* گفت:» اگر در مورد اين چهار وزارتخانه يك جا به نتيجه برسد وزرا را با هم معرفي ميكند و اگر اينگونه نشود تك تك معرفي ميكند. رييس جمهور هر موقع كه گزينه شايسته و مورد نظر خود را با توجه به مطالعهها و رايزنيهايي كه انجام ميدهد شناسايي كند به مجلس معرفي ميكند.«
با توجه به اينكه طبق قانون اساسي رييس جمهور سه ماه فرصت دارد تا وزراي مربوطه را به مجلس معرفي كند از همان اول گفته شد كه رييس جمهور قبل از اتمام فرصت قانوني سه ماهه خود اين چهار وزير يعني وزير آموزش و پرورش، نفت، رفاه و تعاون را به مجلس معرفي كند. از سوي ديگر، نمايندگان انتظار داشتند كه رييس جمهور حداقل قبل از برگزاري اجلاس اوپك و همچنين بازگشايي مدارس وزراي نفت و آموزش و پرورش را معرفي كند، ولي اين اتفاق نيفتاد. در حال حاضر 6 ماه بيشتر به پايان سال 1384 باقي نمانده و بحثي كه اكنون مطرح است بحث بودجه سال 1385 است، نمايندگان مجلس معتقدند كه درحال حاضر با توجه به مطرح بودن تامين اعتبارات وزارتخانهها در بودجه سال 1385 بهتر است كه رييس جمهور هرچه زودتر وزراي باقيمانده را به مجلس معرفي كند. در اين ارتباط علي عباسپور نماينده مردم تهران و رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس هفتم معتقد است با توجه به اينكه سال جديد تحصيلي آغاز شده تغيير و تحولاتي كه نمايندگان مجلس انتظار داشتند در اين وزارتخانه صورت گيرد در حال حاضر رخ نداده است. وي گفت:» مديراني كه در اين چهار وزارتخانه مشخا شدهاند احساس امنيت نميكنند و فكر ميكنند كه فعاليت آنها در طول اين سه ماه خواهد بود و به همين خاطر حالت ايستايي دارند و ما اين امر را در وزارت آموزش و پرورش مشاهده ميكنيم. بنابراين اين انتظار ميرود كه رييس جمهور هرچه زودتر وزير آموزش و پرورش را مشخا كند تا مديران از سردرگمي خارج شوند.«
از سوي ديگر، نيره اخوان عضو كميسيون حقوقي مجلس در اين ارتباط گفت:» سه ماهي كه در قانون اساسي براي رييس جمهور جهت معرفي وزراي مشخا شده حداكثر زماني است كه به رييس جمهور داده شده و اين به اين معنا نيست كه حتما بايد سه ماه بگذرد تا رييسجمهور وزرا را معرفي كند.«
وي ادامه داد:» بعد از اينكه كابينه راي اعتماد كسب كرد مرخصي تابستاني نمايندگان مجلس آغاز شد و من در آن زمان تصور ميكردم كه اين مرخصي لطمه به كار دولت وارد ميكند چون فكر ميكردم كه رييس جمهور در همان روزهاي اول بنا به ضرورتي كه احساس ميشود وزرا را معرفي ميكنند ولي اين اتفاق نيفتاد و ما هنوز منتظريم كه وزرا معرفي شوند و اميدواريم هرچه زودتر رييس جمهور وزراي باقيمانده را معرفي كند.«
از سوي ديگر، كمال دانشيار رييس كميسيون انرژي مجلس در ارتباط با معرفي نشدن وزير نفت، ميگويد: به علت معرفي نشدن وزير نفت بخشي از كارهاي اين وزارتخانه دچار وقفه شده است. دانشيار گفت: قراردادهاي درازمدت بخصوص پارس جنوبي و بحث قراردادهاي كلان همه دچار مشكل هستند چون سرپرست اجازه انعقاد قراردادهاي درازمدت را در اين وزارتخانه ندارد و ما مشاهده ميكنيم كه قراردادهاي سنگين در اين وزارتخانه دچار وقفه شدهاند.
advertisement@gooya.com |
|
سيد حسين هاشمي نايب رييس كميسيون صنايع و معادن در اين ارتباط ميگويد با توجه به نزديك شدن زمان تعيين بررسي بودجه سال آينده و معرفي نشدن چهار وزير به مجلس اين امر پيامدهاي منفي براي اين چهار وزارتخانه به همراه خواهد داشت. اگر اين چهار وزارتخانه وزيرشان مشخا شود در هنگامي كه در حال بررسي بودجه هستند اين وزرا ميتوانند با سازمان مديريت و برنامهريزي، دولت و مجلس در ارتباط با بودجه وزارتخانه خود رايزني كنند. در حال حاضر اين چهار وزارتخانه بلاتكليف هستند و اين امر اؤرات منفي به جاي خواهد گذاشت و ضرورت دارد هرچه زودتر اين چهار وزير به مجلس معرفي شوند. معرفي نشدن وزراي آموزش و پرورش و نفت به اين دو وزارتخانه آسيب وارد ميكند. از سوي ديگر وزارت رفاه و تامين اجتماعي نيز با توجه به اينكه نقش بسزايي در حل مشكلات مردم دارد بايد وزير مربوطه هرچه زودتر معرفي شود. با اين حال، مسعود زريبافان دبير هيات دولت در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا در ارتباط با اظهار نظرات نمايندگان مجلس مبني بر بلاتكليف بودن چهار وزارتخانه نفت، آموزش و پرورش، رفاه و تعاون تاكيد ميكند: »درحال حاضر تمامي دستگاهها و وزارتخانهها و حتي وزارتخانههايي كه
وزير آنها معرفي نشده و سرپرست آنها را اداره ميكند كاري معطل نمانده و همگي كار خود را انجام ميدهند.«