تهران- خبرگزاري كار ايران
وكيل سيد هاشم آقاجري، گفت: شعبه 34 دادگاه تجديد نظر استان تهران محكوميت موكلم را منحصر به همان بيست و سه ماه و نيم حبس كرد كه از تاريخ 17 مرداد ماه سال 81 تا دهم مرداد ماه 83 در بازداشت بوده بنابراين دوران محكوميت دكتر آقاجري به سر آمده است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، صالح نيكبخت در يك نشست خبري با بيان اين خبر گفت: در حكمي كه براي دكتر آقاجري در دو صفحه و از سوي شعبه 34 دادگاه تجديد نظر استان تهران صادر شده است، خوشبختانه اين بار معاونت دادگستري استان تهران در بخش تجديد نظر، سياستي را در پيش گرفت كه قابل ستايش است زيرا برخلاف سالهاي بين 77 تا 81 ديگر پروندههاي تجديدنظر متهمان سياسي و مطبوعاتي به شعب خاص واگذار نميشود و اين بار پرونده موكلم را به شعبهاي دادند كه رئيس آن دكتراي حقوق جزا دارد.
نيكبخت تصريح كرد: به طور حتم اگر از همان روز اول پرونده دكتر آقاجري را به چنين شعبه و قضاتي ميسپردند، دولت و ملت ايران اين همه بار را تحمل نميكردند به طوري كه وزير اقتصاد و داراي وقت و سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان اعلام كردند كه ايران به خاطر اين پرونده بهاي گزافي را به لحاظ سياسي و اقتصادي پرداخت كرده است.
وي ادامه داد: به عنوان وكيل تعدادي از نويسندگان و افراد سياسي اعلام ميكنم كه اگر به سياست آقاي شاهرودي كه گفته بودند بايد چنين پروندههاي مهمي را به اشخاص متبحر ارجاع كرد، از همان ابتدا اعمال ميشد، به طور قطع پروندههايي نظير پروندههاي دكتر آقاجري، عبدي، زهرا كاظمي و وبلاگنويسان دادگستري ما را در دنيا تابلو نميكرد و اعتماد عمومي سلب نميشد.
وكيل هاشم آقاجري افزود: اكثريت قريب به اتفاق قضات دادگستري ما افراد زحمتكشي هستند كه متاسفانه رفتار معدود قضاتي مانند قاضي همدان يا جانشين مدعيالعموم در اين استان چهره اين افراد را نيز خراب كرده است، بايد از اين افراد سوال شود كه چگونه يك اولاد پيغمبر را به عنوان موهن به پيامبر از نوع "سب" معرفي كردهاند.
نيكبخت افزود: امروز كشور ما به دليل اينگونه برخوردها، در برخي مراجع بينالمللي از جمله كميسيون حقوق بشر و عفو بينالملل مورد اتهام است به طوري كه نمايندگان ما در اين مراجع به كشورهاي آفريقايي و آمريكاي جنوبي كه سابقه تمدن اسلامي و ايراني ملت ما بيش از شش برابر سابقه ورود اين كشورها به دوران تمدن است، مراجعه ميكنند تا به قطعنامه صادره عليه ايران رأي ندهند.
وي گفت: اميدوارم دلسوزان نظام فكري كنند و نگذارند كه قبل از اينكه موضوعي در محكمهاي به قطعيت نرسيده است، عليه متهمان پروندهها تبليغ شود.
وكيل دكتر آقاجري اضافه كرد: اميدوارم دستگاه قضايي براي حفظ حيثيت اين دستگاه و قضات آن از اين پس اينگونه پروندههاي مهم را جدا كرده و به سمت اعتدال حركت كند.
نيكبخت با بيان اينكه هنوز حكم موكلم به طور رسمي ابلاغ نشده است، به روند پرونده آقاجري اشاره كرد و گفت: پس از آن كه موكلم به هشت سال زندان، محروميت از حقوق اجتماعي و تبعيد به طبس و گناباد محكوم شد، در لايحهاي از رئيس قوه قضائيه درخواست احاله پرونده به تهران را كرديم كه در آن زمان مورد موافقت قرار نگرفت و متاسفانه پرونده به دست كساني افتاد كه آن حكم غيرقانوني را صادر كردند.
وي افزود: اما پس از اينكه در سال 83 با درخواست احاله پرونده به تهران موافقت شد، موكلم در شعبه 1083 دادگاه عمومي تهران از اتهام سبالنبي و ارتداد تبرئه و به پنج سال زندان و پنج سال محروميت از حقوق اجتماعي و ممنوعيت از هرگونه سخنراني مصاحبه، درج مقاله و اموري از اين قبيل محكوم شد، اين امر با توجه به مجازات بدون قيد و شرطي كه دادگاه صادر كرد, از عجايب احكام صادره بود.
وكيل آقاجري اظهار داشت: پس از ابلاغ اين حكم در لايحهاي موارد اعتراض خود را به ديوان عالي كشور منعكس كردم, چون فكر ميكردم دادستان تهران از تبرئه موكلم در مورد برائت دكتر آقاجري در اتهامات ارتداد و سبالنبي تجديدنظرخواهي خواهد كرد ولي پس از آنكه در مدت قانوني دادسراي تهران نسبت به حكم اعتراض نكرد و مجازات حبس كمتر از 10 سال بود, ديوان پرونده را در صلاحيت خود ندانست و به دادگاه تجديدنظر ارجاع كرد كه اين دادگاه نيز در تاريخ 27 بهمن سال جاري موكلم را از كليه اتهامات وارده تبرئه و تنها در مورد توهين به مقدسات او را به تحمل همان بيست و سه ماه و نيم حبس كه از تاريخ 17 مرداد 81 تا 10 مراداد 83 متحمل شده بود, محكوم كرد.
وكيل هاشم آقاجري در ادامه با بيان اينكه اينگونه احكام از جمله حكم دادگاه همدان, احكام قضايي ايران را زير سئوال ميبرد, افزود: هيچ حقوقداني چون اين حكم را منطبق بر قانون نميداند, آن را نميپذيرد، نه حكم دادگاه همدان و نه حكم شعبه 1083 دادگاه عمومي تهران قابل قبول است، زنداني كردن موكلم نيز چون هنوز محكوميتش قطعي نبود، غير قانوني است.
وكيل هاشم آقاجري, گفت: نسبت به حكم تجديد نظر موكلم به شعب تشخيص ديوان عالي كشور اعتراض خواهم كرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا, صالح نيكبخت در ادامه كنفرانس مطبوعاتي خود با بيان اين مطلب, افزود: قطعاً قضات شعب تشخيص ديوان تحت تاثير مسائل حاشيهاي قرار نخواهند گرفت و با نگاه به پرونده موكلم، مدت زنداني بودن دكتر آقاجري را نيز اضافي ميدانند, چون معتقديم دكتر آقاجري جرمي مرتكب نشده است.
وي با اشاره به اينكه نقد صحبتها و اظهارات, جرم نيست, تصريح كرد: همانطوركه در مدت دو سال، محكوميت موكلم بارها شكسته است، اميد داريم كه اين بار شعب تشخيص ديوان مدت زنداني دكتر آقاجري را نيز غيرقانوني عنوان كند.
نيكبخت با تأكيد بر اين مطلب كه نبايد امر قضا را به مسائل سياسي آلوده كرد, اظهار داشت: اكثريت قريب به اتفاق قضات دادگاه تجديد نظر تهران تابع فشار بينالمللي و انتخابات قرار نخواهند گرفت، من در درستي و ديانت قضات شعبه 34 دادگاه تجديد نظر استان تهران ترديدي ندارم.
وكيل هاشم آقاجري در ادامه با بيان اين مطلب كه موكلش نسبت به حكم صادره اعتراض نخواهد كرد, افزود: دكتر آقاجري معتقد است با ظلمي كه به خود و خانوادهاش شد, دستگاه قضايي بيدار شده است و اكثريت مردم قبول كردهاند كه موكلم بيگناه است.
وي با تقدير از مطبوعات و رسانهها جهت درج اخبار مربوط به پرونده دكتر آقاجري, اظهار داشت: يكي از ويژگيهاي دكتر آقاجري كه در خارج از ايران به پروفسور پروتستان معروف شد, اين است كه وي ضمن اينكه به نقد صحبتهاي ديگران ميپردازد هرگز از اصول خود خارج نميشود و پايبندي خاصي به قوانين دارد.
نيكبخت افزود: به جرات ميتوانم عنوان كنم كه وي و آقاي باقي دو نويسنده معترض هستند كه در همه حال مقررات را با حفظ شئون قضايي و دادگستري و شأن وكيل رعايت ميكنند.
وي در ادامه پيام دكتر آقاجري را كه به دليل گرفتاري و شركت در جلسهاي در اين نشست خبري حضور نداشت، قرائت كرد.
نيكبخت گفت: در اين پيام دكتر آقاجري ضمن تشكر از مطبوعات اعلام كرد، همانطور كه در اوايل تيرماه سال 81 اعلام كردم كه گناهي مرتكب نشدهام و زنداني كردن من حتي براي يك روز هم غيرقانوني بوده است، حال تصور كنيد دو سال زنداني و تحت حكم اعدام بودن تا چه اندازه براي يك متهم و خانواده او دردناك است. هر انساني براي اين زنده است كه در زندگي خود به سمت سعادت و تكامل همنوعان خود حركت كند. اطمينان دارم اگر اين پرونده از همان ابتدا تحت نظر قضات محترم دادگاه تجديد نظر قرار ميگرفت, قطعاً حكم برائتم صادر ميشد, زيرا هيچ توهيني به مقررات نكردهام و آنچه گفتهام نقد اظهارات برخي عالمان بوده كه برخي مطالب را نه در فروع دين بلكه براساس مطالب اعتقادي خود بيان كردهاند. نقد جمله اين افراد به قول علي شريعتي هرگز به معني توهين نيست. با توجه به اينكه بيش از دو سال تريبون رسانههاي ملي از جمله راديو و تلويزيون در بهترين ساعات روز در اختيار قاضي پرونده همدان قرار گرفت و مرا مرتد اعلام كرد و برخي مطالبي كه برخي افراد عليه من ايراد كردند, ديگر نميشد دادگاه تجديدنظر همه موارد اتهامي مرا رد كند.
از سوي ديگر هم نميتوانست در حكم خود عنوان كند كه آن مدت دو سالي هم كه در زندان بسر بردم، غير قانوني بوده است. اگر آن همه ظلمي كه بر من و خانوادهام شد, براي تنبه كساني كه عليه ما صحبت كردند, كافي باشد ديگر ادعايي نخواهم داشت و آنچه را كه بر من گذشت، در مرحله اول به ذات باري تعالي واگذار ميكنم و سپس ظلمي را كه بر من و خانوادهام روا داشته شد را به قضاوت ملت ايران محول ميكنم كه در اين مدت دو سال بهترين داور بودهاند و اطمينان دارم اگر در يك جو آرامي از مردم نظرخواهي شود بيش از چهار پنجم آنان مرا بيگناه معرفي خواهند كرد.
advertisement@gooya.com |
|
صالح نيكبخت كه وكالت عباس عبدي را نيز بر عهده دارد, در ادامه نشست خبري خود, به پرونده وي اشاره كرد و گفت: يكي از دغدغههاي من در پروندههايي كه وكالت آنها را برعهده دارم, پرونده عباس عبدي است. پرونده وي دو قسمت دارد كه قسمت اول آن مربوط به پرونده نظرسنجي او بود كه معتقدم وي هيچ نقشي در نظرسنجي نداشته است.
وي افزود: اساساً نظرسنجي جرم نيست كه به استناد آن و به اتهام تبليغ عليه نظام و همكاري با دول متخاصم (آمريكا) به 5/4 سال حبس محكوم شود.
وي افزود: همچنين براساس استعلامي كه از كميسيون امنيت ملي مجلس ششم و معاونت وقت حقوقي و پارلماني رئيسجمهوري شد, ما با هيچ كشوري در حال تخاصم قرار نداريم و تنها دولت رژيم بعثي عراق بود كه در حالت تخاصم با آن قرار داشتيم.
وكيل عباس عبدي در ادامه با بيان اينكه پرونده موكلم در شعبه اول ديوان عالي كشور, تحت رسيدگي است, افزود: از آنجايي كه اطلاع يافتهام, تعدادي از قضات ديوان عالي نيز نه اين عمل را همكاري با دول متخاصم دانستهاند و نه اعتقادي به اين امر دارند كه ايران با آمريكا براساس مفاهيم حقوقي در حالت تخاصم به سر ميبرد زيرا در ترمينولوژي حقوق جزايي بينالمللي دول متخاصم دولي هستند كه در حالت جنگ با ملتي باشند.
وي اظهار اميدواري كرد كه ساير قضات ديوان عالي كشور نيز نظر برخي قضات اين ديوان را پذيرا باشند و نگذارند استنباط قاضي شعبه 1410 تهران اينگونه تلقي شود كه ايران خود را در حالت تخاصم با دولتهاي ديگر ببيند.
نيكبخت افزود: ما عليرغم اينكه اختلافات سياسي, فرهنگي و تاريخي عميقي از 28 مرداد سال 32 با آمريكا داريم ولي در حالت تخاصم قرار نداريم.
نيكبخت به قسمت ديگر پرونده عباس عبدي كه مربوط به نگهداري اسناد محرمانه است, اشاره كرد و اظهار داشت: بنده در اين پرونده وكالتي ندارم.
وي در ادامه با حمايت از سخنان سخنگوي دولت در نشست همانديشي كردها, گفت: به عنوان يك حقوقدان فكر ميكنم صرف نظر از مسائل مربوط به قوميتها, سخنان رمضانزاده بوي تجزيهطلبي نميدهد.