دوشنبه 14 فروردین 1385

آزمایش موشک های جدید در مانور نیروی دریائی سپاه پاسداران در خلیج فارس، محافل نظامی غرب را نگران کرد، راديو فردا

موشک زیردریایی جدید جمهوری اسلامی، حوت، و موشک ضد رادار فجر 3، می تواند به افزایش قدرت جمهوری اسلامی در خلیج فارس که شاهراه انتقال نفت به دنیای غرب است، کمک کند. به گفته دریادار علی فدوی از فرماندهان سپاه پاسداران، کلاهک های نصب شده بر روی موشک حوت برای اهداف بزرگ زیردریایی طراحی شده اند و به علت سرعت برای دشمن قابل انهدام نیستند. ژنرال جف پرسلاو سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین گفت ارتش آمریکا تدابیر ویژه ای را در مورد مانور دریایی سپاه پاسداران در نظر نگرفته است. وی افزود نیروهای آمریکایی درهر کجای جهان که باشند، نسبت به توانایی های دیگر کشورها بویژه کشورهایی که با آمریکا روابط دوستانه ای ندارند، هوشیارند. آقای محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی به آمریکا هشدار داده است که هرگونه اقدامی علیه جمهوری اسلامی به وارد آمدن ضرر و زیان به آمریکا منجر خواهد شد
جمشيد زند


آزمایش موشک فجر 3 با قابلیت اصابت به چند هدف در آن واحد و آزمایش موفقیت آمیز موشک حوت که به ادعای مقامهای سپاه پاسداران سریعترین موشک زیر سطحی جهان است، نگرانی هایی را در محافل سیاسی نظامی برانگیخت. موشک حوت روز گذشته طی مانوور دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس آزمایش شد.
جمشید زند (رادیو فردا): به گفته کارشناسان موشک زیردریایی جدید جمهوری اسلامی که حوت نامگذاری شده می تواند به افزایش قدرت جمهوری اسلامی در خلیج فارس که شاهراه انتقال نفت به دنیای غرب است، کمک کند. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس مستقر شده و قدرتیابی دریایی جمهوری اسلامی در زمانی که بحران هسته ای این کشور به یکی از پرتنش ترین مسائل سیاسی جهان تبدیل شده، غرب را نگران ساخته است.

دریادار علی فدوی از فرماندهان سپاه پاسداران گفته است سرعت موشک زیردریاییحوت صد متر در ثانیه است و ناوهای پرتاب کننده حوت رادار گریز اند و نمی توان آنها را شناسایی کرد. به گفته دریادار فدوی تنها دو کشور جهان دارای این نوع موشک هستند. این مقام ارشد سپاه پاسداران همچنین گفته است، کلاهک های نصب شده بر روی این موشک برای هدف قرار دادن زیردریایی های بزرگ طراحی شده اند و بدلیل سرعت زیاد آنها حتی در صورت شناسایی شان از طرف کشتی های دشمن قادرند به هدف خود اصابت کنند.

موشک حوت با سرعت حدود 360 کیلومتر در ساعت سه تا چهار برابر موشک های زیردریایی معمولی سرعت دارد و تنها همتای آن موشک زیردریایی VA-111 ساخت روسیه است. هنوز معلوم نیست که آیا موشک حوت از این نوع روسی الگوبرداری شده یا نه. درباره امکان حمل کلاهک های هسته ای توسط موشک حوت هم هنوز اطلاعاتی منتشر نشده است.

ژنرال جف پرسلاو سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر شده، در واکنش به مانوور اخیر جمهوری اسلامی گفته است که ارتش آمریکا تدابیر ویژه ای را در مورد مانوور دریایی سپاه پاسداران در نظر نگرفته است. وی از اظهار نظر درباره خطر احتمالی موشک حوت علیه نیروهای آمریکایی در منطقه خودداری کرده، ولی به این نکته اشاره کرده است که نیروهای آمریکایی درهر کجای جهان که باشند، نسبت به توانایی های دیگر کشورها بویژه کشورهایی که با آمریکا روابط دوستانه ای ندارند، هوشیارند.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

در دهه های هشتاد نیروهای دریایی دو کشور در خلیج فارس چندین بار با یکدیگر رودر رو شدند. مهمترین این درگیریها در سال 1988 بود که پس از اصابت یک مین دریایی جمهوری اسلامی به کشتی جنگی US Samuel Roberts نیروی دریایی آمریکا با حمله به ناوگان جنگی ایران دو کشتی جمهوری اسلامی را نابود کرد. اکنون به گفته کارشناسان نظامی ایران می کوشد در زمانی که بحث ها درمورد حمله احتمالی به ایران جدی تر شده، با تقویت نیروی نظامی خود به قدرتنمایی در منطقه بپردازد.

آقای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی، به آمریکا هشدار داده است که هرگونه اقدامی علیه جمهوری اسلامی به وارد آمدن ضرر و زیان به آمریکا منجر خواهد شد. جمهوری اسلامی در دوران جنگ هشت ساله با عراق برنامه تولید سلاح های مدرن را در دستور کار خود قرار داد و از سال 1992 تاکنون توانسته است تانک، نفربرهای زرهی، موشک های کوتاه برد ومیانبرد و هواپیماهای جنگی خود را تولید کند.

Copyright: gooya.com 2016