شنبه 20 اسفند 1384

گزارش راديو فردا از دور دوم نشست پنج عضو دائمی شورای امنیت

دور دوم نشست پنج عضو دائمی شورای امنیت بعد از ظهر جمعه بدون رسیدن به توافقی اصولی به پایان رسید. قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد بیانیه ای درباره فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی صادر کند. یکی از بیانیه های پیشنهادی متن پیشنهادی فرانسه و بریتانیا بود. در این بیانیه از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواسته می شود در مدت کوتاهی گزارش فعالیت های هسته ای ایران را به شورای امنیت ارسال کند. اختلاف های پنج عضو دائمی نسبت به صدور قطعنامه درباره فعالیت های هسته ای ایران همچنان ادامه دارد. وزیر امور خارجه روسیه بارها تاکید کرده است که مسکو با دخالت بیش از حد شورای امنیت در حل بحران هسته ای ایران مخالف است و چین نیز در این مورد با روسیه همنظر است. شماری از مقامات دولت آمریکا گفتند اگر تلاش ها برای حل بحران هسته ای ایران در شورای امنیت به نتیجه ای نرسد آمریکا مستقلا سعی خواهد کرد در ائتلاف با دیگر کشورها برخی تحریم ها را علیه ایران اعمال کند.
جمشيد زند (rm) صدا | (wma) صدا [ 3:34 mins ]


جمشید زند (رادیو فردا): دور دوم نشست پنج عضو دائمی شورای امنیت برای بحث و گفتگو درباره بحران هسته ای ایران و بررسی پیشنهادهای مطرح شده در این زمینه بعد از ظهر جمعه بدون رسیدن به توافقی اصولی بر سر بیانیه مشترک شورای امنیت به پایان رسید. نمایندگان فرانسه و بریتانیا در سازمان ملل متحد پس از پایان این نشست به خبرنگاران گفتند مذاکرات با آمریکا، روسیه و چین در روزهای آینده ادامه خواهد یافت.
گفته می شود شورای امنیت سازمان ملل متحد هفته آینده پس از بررسی پرونده هسته ای ایران و گزارش محمد البرادعی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی بیانیه ای درباره فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی صادر خواهد کرد.

ونگ گونگیا Wang Guangya نماینده چین در سازمان ملل متحد بعد از ظهر جمعه پس از پایان دومین نشست پنج عضو دائمی شورای امنیت گفت در این جلسه شرکت کنندگان درمورد اهدافشان در برخورد به مساله هسته ای ایران و اینکه شورای امنیت چگونه می تواند نقش آژانس بین المللی انرژی اتمی را برجسته تر سازد گفتگو کردند.

یکی از بیانیه های پیشنهادی که در جلسه روز جمعه مطرح شد متن پیشنهادی فرانسه و بریتانیا بود. به گزارش خبرگزاری رویتر توقف کامل روند غنی سازی اورانیوم از طرف ایران، روشن ساختن برخی مسایل درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی از جمله مهمترین بندهای متنن پیشنهادی هستند. در این بیانیه پیشنهادی همچنین با حمایت قاطع از آژانس بین المللی انرژی اتمی از این سازمان خواسته می شود در مدت کوتاهی گزارش فعالیت های هسته ای ایران را به شورای امنیت ارسال کند.

بریتانیا مهلت 14 روزه ای را پیشنهاد کرده بود که به گفته دیپلمات ها از طرف سایر اعضای دائمی شورای امنیت پذیرفته نشد و آنها احتمالا مدت طولانی تری را در نظر دارند. در همین حال نماینده چین گفت در جلسه روز جمعه درباره مهلت زمانی صحبت نشد.

درصورتی که نمایندگان آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا پنج عضو دائمی شورای امنیت در روزهای آینده بر سر متن بیانیه مشترک به توافق برسند این بیانیه باید در نشست هفته آینده شورای امنیت هم که پانزده عضو دارد باید به تصویب برسد. اما قدم بعدی صدور قطعنامه درباره فعالیت های هسته ای ایران است. در این مورد اختلاف های پنج عضو دائمی همچنان ادامه دارد.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه بارها تاکید کرده است که مسکو با دخالت بیش از حد شورای امنیت در حل بحران هسته ای ایران مخالف است و نمی خواهد شورای امنیت رهبری فعالیت های دیپلماتیک برای حل این مساله را بدست گیرد. گفته می شود چین نیز در این مورد با روسیه همنظر است. آقای لاورف از نمایندگان آمریکا، چین، فرانسه ، آلمان، بریتانیا و آژانس بین المللی انرژی اتمی دعوت کرده است برای رسیدن به یک استراتژی مشترک گفتگوهای خود را احتمالا در وین ادامه دهند.

این درحالیست که شماری از مقامات دولت آمریکا هم در واشنگتن گفته اند اگر تلاش ها برای حل بحران هسته ای ایران در شورای امنیت به نتیجه ای نرسد آمریکا مستقلا سعی خواهد کرد در ائتلاف با دیگر کشورها برخی تحریم ها را علیه ایران اعمال کند.

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'گزارش راديو فردا از دور دوم نشست پنج عضو دائمی شورای امنیت' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016