جمعه 21 بهمن 1384

مقامات لیتوانی و جمهوری چک اعتراض جمهوري اسلامي به انتشار مجدد كاريكاتورهاي پيامبر اسلام را بي مورد دانستند، راديو فردا

برخي کشورهاي اسلامي، مسلمانان متعصب در اعتراض به چاپ کاريکاتورهاي پيامبراسلام به راهپيمايي هاي خود ادامه دادند. جمهوري اسلامي به انتشار مجدد اين کاريکاتورها در نشريات جمهوری چک و لیتوانی اعتراض کرد، اما مقامات این کشورها اين اعتراض را بي مورد دانستند. وزارت امور خارجه ليتواني اعلام کرد دولت اين کشور به احساسات مذهبي همه افراد احترام مي گذارد، اما نمي تواند از اقداماتي حمايت کند که آزادي مطبوعات را محدود مي سازد. در پراگ هم هر دو نشريه از عذرخواهی امتناع کردند گفتند انتشار کاريکاتورها صرفا براي تصوير سازي گزارشي بود درباره ناآرامي هاي چند روز اخير در کشورهاي اسلامي. رهبران مذهبي و روزنامه هاي منطقه اي در خاورميانه، خواهان آرامش مسلمانان تندرو شدند.
نيما تمدن


نيما تمدن (راديو فردا): مقامات دو کشور اروپايي ديگر که به تازگي کاريکاتورهاي پيامبر اسلام را منتشر کرده اند، هر يک به دليلي اعتراض جمهوري اسلامي به چاپ کاريکاتورها را بي مورد دانستند. وزارت خارجه ليتواني در پاسخ به اعتراض جمهوري اسلامي اعلام کرد دولت اين کشور به احساسات مذهبي همه افراد احترام مي گذارد، اما نمي تواند از اقداماتي حمايت کند که آزادي مطبوعات را محدود مي سازد.
مسئولان دو وزارت امور خارجه و امور امنيتي در ليتواني در نشستي مشترک، اقدامات لازم براي حفاظت از جان شهروندان خود را در داخل و خارج از کشور بررسي کردند. در پراگ هم سفارت جمهوري اسلامي در جمهوري چک خواهان عذرخواهي مسوولان دو نشريه اي شد که به تازگي کاريکاتورهاي پيامبر اسلام را منتشر کردند. هر دو نشريه از اين کار خودداري کرده و گفتند انتشار کاريکاتورها صرفا براي تصوير سازي گزارشي بود درباره ناآرامي هاي چند روز اخير در کشورهاي اسلامي.

پتر سيمونک، سردبير روزنامه Hospodarske noviny چاپ پراگ مي گويد: من شخصا از اينکه احساسات مسلمانان به خاطر چاپ مجدد کاريکاتورها جريحه دار شده، متاسفم؛ اما هرکسي مي داند که وقتي در کار مطبوعات مي خواهيم از يک مساله صحبت کنيم بايد با استفاده از هر روشي به مخاطبان بگوييم که اصل ماجرا درباره چيست. سردبير ديگر روزنامه معروف جمهوري چک (Mlada fronta Dnes) هم گفت روزنامه ما مسوولان ايراني را به بحث و گفتگو درباره موضوع دعوت مي کند.

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس؛ رهبران مذهبي و روزنامه هاي منطقه اي در خاورميانه، خواهان آرامش مسلمانان تندرو شده اند چرا که به اعتقاد آنها عملکرد مسلمانان طي دو هفته گذشته در اعتراض به چاپ کاريکاتورها نه تنها منفعتي نداشته بلکه تصوير اسلام را بيش از پيش در غرب مخدوش کرده است.

کاريکاتورهاي پيامبر اسلام نخستين بار پنج ماه پيش در يک نشريه محلي دانمارکي منتشر شد، اما با اعتراض هاي خشونت بار مسلمانان در برخي نقاط مانند لبنان، سوريه، ايران و افغانستان، اين تصاوير در ديگر نشريات اروپايي هم تجديد چاپ شدند.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

درحالي که حتي خالد مشعل رهبر گروه شبه نظامي حماس و رهبران گروه اخوان المسلمين مصر خواستار آرامش مسلمانان شده اند، خبرگزاري آسوشيتدپرس به نقل از يک دانشجوي عربستاني مي نويسد: ما پيشاپيش برچسب تروريست خورده ايم، اما نمي دانم اين مسلمانان معترض و خشن چرا مي خواهند ما را در غرب، با برچسب وحشي هم معرفي کنند؟

سمير عطا الله يکي از روزنامه نگاران لبناني در توضيح مخالفتش با اقدامات تند و خشن مسلمانان جمله اي را از نمايشنامه هملت وام مي گيرد. اين روزنامه نگار مي گويد: 500 سال پيش ويليام شکسپير در کتابش نوشت «چيزي در کشور دانمارک پوسيده است اما حال بايد گفت چيزهاي بيشتري در ديگر کشورها پوسيده اند».

Copyright: gooya.com 2016