به گزارش رويترز يك سخنگوی وزارت خارجه انگليس روز پنجشنبه انجام گفت وگوهای رسمی ميان سياستمداران انگليسی و مقامهای وزارت خارجه آمريكا درباره به اصطلاح "ترويج مردمسالاری" در ايران را تاييد كرد.
اين سخنگو كه حاضر نشد نام و سمت ديپلماتهای انگليسی را كه در گفت وگو با آمريكا حضور داشتند، اعلام كند، تاكيد كرد كه امكان بازگويی جزييات اين مذاكرات را ندارد.
خبرگزاری رويترز امروز پنجشنبه از آمريكا گزارش داد، چند ديپلمات انگليسی كه در حال حاضر در ايران خدمت میكنند يا قبلا در ايران بودهاند، با "نيكولاس برنز" معاون وزارت خارجه آمريكا در واشنگتن به بررسی موضوع "ترويج مردمسالاری در ايران" پرداختهاند.
برنز هماهنگكننده سياستگذاريهای دولت آمريكا در خصوص ايران است.
سخنگوی وزارت خارجه انگليس در پی اصرار خبرنگار ايرنا گفت: در اين مذاكرات لندن و كاخ سفيد در صدد بررسی راهحلهايی برای تقويت جامعه مدنی در ايران هستند.
وی همچنين حاضر نشد نام و يا تركيب گروهها و فعاليتهايی را كه ممكن است مورد حمايت لندن و واشنگتن قرار گيرند، مشخص كند ولی ادعا كرد مشابه اين گفتوگوها همواره در جريان بوده و اين مساله جديدی نيست.
سخنگوی وزارت خارجه انگليس درباره مجاهدين خلق اظهار داشت: اين تشكيلات، ارگانی تروريستی محسوب میشود و تمايلی برای كمك به آنها وجود ندارد. هرگونه همكاری با آن نيز خلاف قانون بوده و جرم تلقی میشود. "درست است كه تعدادی از نمايندگان مجلس عوام و يا سناتورهای آمريكايی از علاقه به همكاری با اين تشكيلات سخن گفتهاند ولی اظهارات آنها به معنای تمايل دولتهای انگليس و آمريكا محسوب نمیشود".
advertisement@gooya.com |
|
به گفته اين سخنگو، سياست كلی انگليس در قبال ايران همان است كه در دو روز اخير به تفصيل در نشست پرسش و پاسخ كميته روابط خارجی مجلس عوام توسط "جك استراو" وزير خارجه بيان شده و يا در مصاحبه صريح وی با شبكه فارسی بی.بی.سی تشريح شده است.
مقام رسمی وزارت خارجه انگليس ارتباط مستقيم گفت و گوهای جاری در واشنگتن بين ديپلماتهای انگليس و آمريكا و اعتبار ۱۰ميليون دلاری كه مجلس آمريكا برای كمك به گروههای مخالف جمهوری اسلامی اختصاص داده است را تكذيب كرد و گفت: مقامهای انگليسی نقشی در توزيع اين اعتبار ندارند.
روابط عمومی سفارت آمريكا در لندن تا هنگام مخابره اين خبر در ساعت ۱۶ به وقت محلی هنوز به پرسش ايرنا درباره خبر منتشره توضيحی نداده است.