یکشنبه 16 بهمن 1384

بوش: قطعنامه ارسال گزارش پرونده ایران به شورای امنیت، سرآغاز تلاشهای دییلماتیک است، راديو فردا

رئیس جمهوری آمریکا جرج بوش در بیانیه ای که در پیامد رای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ارسال گزارش پرونده اتمی ایران به شورای امنیت، گفت «این تصمیم به معنی پایان یافتن نقش آژانس یا دیپلماسی نیست در عوض این سرآغاز تلاش‌های شدید دیپلماتیک است تا از دستیابی نظام حکومتی ایران به سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری شود.» وی همچنین گفت این رای به معنای محروم کردن ایرانیان از نیروی هسته‌ای غیرنطامی نیست. کاندولیزا رایس، وزیر امورخارجه آمریکا اگر جمهوری اسلامی راه به سوی قابلیت لازم برای تولید بمب هسته‌ای را ادامه دهد، جهان دست روی دست نخواهد گذاشت.»
عليرضا طاهري


علیرضا طاهری (رادیوفردا): رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه‌ای که شامگاه شنبه منتشر کرد، با اشاره به تصمیم شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای گزارش فعالیت هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل، بیدرنگ یادآوری کرد «این تصمیم به معنی پایان یافتن نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یا دیپلماسی نیست در عوض این سرآغاز تلاش‌های شدید دیپلماتیک است تا از دستیابی نظام حکومتی ایران به سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری شود.»
رئیس جمهوری آمریکا همچنین تاکید کرد: «راهی که رهبران جدید ایران برگزیده‌اند، یعنی راه تهدید، پنهان‌کاری و نقض موافقتنامه‌های بین‌المللی، وشکستن مهروموم‌های سازمان ملل در ایران، به جائی نخواهد رسید و جامعه بین‌المللی آن را برنخواهد تافت. مبارزه جوئی نظام حاکم بر ایران صرفا ایران را درجهان بیشتر منزوی خواهد کرد.»

آقای بوش بار دیگر مردم ایران را مخاطب قرار داد و گفت رای روز گذشته شورای حکام به معنای محروم کردن ایرانیان از نیروی هسته‌ای غیرنطامی نیست.

سی و پنج عضو شورای حکام روز شنبه با اکثریت مطلق رای دادند که چند و چون فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل گزارش داده شود. مسئولان دولت آمریکا می‌گویند جمهوری اسلامی واکنش بین المللی به فعالیت‌های هسته‌ای خود را غلط محاسبه کرده بود.

کاندولیزا رایس، وزیر امورخارجه آمریکا در بیانیه‌ای یادآور شد که «امیدواریم نظام حاکم بر ایران این پیام سریع را دریافته باشد که اگر جمهوری اسلامی راه به سوی قابلیت لازم برای تولید بمب هسته‌ای را ادامه دهد، جهان دست روی دست نخواهد گذاشت.»

تحلیلگران می‌گویند لحن خانم رایس در بیانیه یاد شده نشان دهنده سخت‌تر شدن موضع آمریکا در قبال جمهوری اسلامی است.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

همزمان دانلد رامسفلد، وزیر دفاع آمریکا، در راه تشدید فشار واشنگتن بر تهران، جمهوری اسلامی را صریحا بزرگترین پشتیبان تروریسم در جهان خواند. جمهوری اسلامی همواره بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود تاکید کرده است اما جامعه بین‌المللی به خصوص جهان غرب معتقد هستند که در پی نزدیک به 20 سال فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی که سرانجام لو رفت، تهران برای جلب مجدد اعتماد بین‌المللی باید از غنی‌سازی و فرآوری اورانیوم باز ایستد. شرطی که جمههوری اسلامی تاکنون به آن تن در نداده است.

سرنوشت قطعی پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی 15 اسفندماه آینده در جلسه از پیش برنامه ریزی شده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رقم خواهد خورد.

Copyright: gooya.com 2016