خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
خبرگزاري فرانسه به نقل از ديپلماتها گزارش كرد، اتحاديهي اروپا و ايران قرار است در تاريخ 18 ژانويه (28 دي ماه) مذاكرات جديد هستهييشان را برگزار كنند. اين در حالي است كه خبرگزاري رويتر گزارش داد: اروپا و ايران گزينهي چنداني جز دنبال كردن ديپلماسي در بحث هستهيي ندارند.
دور آتي مذاكرات: 28 ديماه در وين
خبرگزاري فرانسه به نقل از ديپلماتها گزارش كرد، اتحاديهي اروپا و ايران قرار است در تاريخ 18 ژانويه (28 دي ماه) مذاكرات جديد هستهييشان را برگزار كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاري فرانسوي به نقل از يك ديپلمات خاورميانهيي كه نامي از وي نبرد، اما او را نزديك به مذاكرات معرفي كرد، گزارش داد: اين نشست در تاريخ 18 ژانويه و در وين برگزار خواهد شد.
بر اساس اين گزارش، اتحاديهي اروپا و ايران 30 آذرماه گذشته مذاكراتي را كه در خردادماه سال جاري با ازسرگيري فعاليت تاسيسات فرآوري اورانيوم در اصفهان متوقف شده بود، از سر گرفتند.
اين گزارش به نقل از ديپلمات ديگري كه خواست به علت حساسيت موضوع نامش فاش نشود، افزود: اتحاديهي اروپا با حاميشان آمريكا خواستهاند اين نشست در نيمهي دوم ژانويه برگزار شود.
وي گفت: غرب بر اساس اين تصور كه تا آخر ماه ژانويه مشخص خواهد شد تلاشهاي كنوني در زمينهي ديپلماسي كاملا انجام گرفته است، فعاليت ميكند.
اين گزارش مدعي است، اتحاديهي اروپا تهديد كرده است در صورتي كه تهران به طور كامل با بازرسيهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي از برنامهي هستهيياش همكاري نكند و فعاليت بر روي چرخهي سوخت را ادامه دهد، به شوراي امنيت ارجاع خواهد شد.
رويتر: گزينهي اروپا و ايران؛ دنبال كردن ديپلماسي
خبرگزاري رويتر در تحليلي با عنوان "رويارويي نهايي دربارهي ايران پديدار ميشود" با اشاره به مذاكرات اخير ايران و اروپا در وين نوشت: گفتوگوها مودبانه، اما مواضع ناسازگارتر از هميشه بود و نشان داد كه گفتوگوي اخير اتحاديهي اروپا - ايران فقط ممكن است رويارويي نهايي بر سر برنامهي هستهيي ايران را به تعويق انداخته باشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاري انگليسي در ادامهي اين مطلب افزود: در مذاكرات پنج ساعتهي مقدماتي، ايران بر حقش براي توليد اورانيوم غني شده تاكيد كرد، در حالي كه بار ديگر سوگند خورد هدفش از اين كار فقط پاسخگويي به اقتصاد گرسنهي اين كشور در زمينهي انرژي است و اتحاديهي اروپا بار ديگر از تهران خواست اجازه دهد، براي احتياط در برابر تلاش پنهاني تبديل مواد به مواد قابل استفاده در سلاح، ديگران اورانيوم اين كشور را پالايش كنند.
اين گزارش افزود، ازسرگيري مذاكرات در روز چهارشنبه و تصميم براي انجام دوبارهي مذاكرات در ماه ژانويه، رفتن به سمت رويارويي كه در آن احتمالا راي آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي ارجاع ايران به شوراي امنيت سازمان ملل مشاهده خواهد شد را متوقف كرد.
رويتر ادامه داد: قدرتهاي اروپايي به مدت دو سال مشوقهاي تجاري را به ايران پيشنهاد ميدادند تا فعاليت غني سازي را رها كند. اما اين مذاكرات در ماه اوت و زماني كه ايران فرآوري اورانيوم را از سر گرفت، متوقف شد. بنابراين چرا اكنون اروپا بدون نياز به تعليق دوباره اين فعاليت مذاكرات با ايران را از سر گرفته است؟
بر اساس اين گزارش، تحليلگران ميگويند اتحاديه اروپا براي به دست آوردن حمايت روسيه جهت گزارش ايران به شوراي امنيت، به زمان بيشتري نياز دارد. مسكو در حال ساخت اولين راكتور هستهيي ايران است و ميگويد مدركي مبني بر تسليحاتي بودن برنامهي ايران در دست نيست.
اين گزارش افزود، روسيه به همراه چين در شوراي حكام مانع از اجماع قاطعانه براي ارجاع ايران به شوراي امنيت سازمان ملل شدهاند. هم چنين امكان دارد اين دو كه از اعضاي دايم شوراي امنيت ميباشند، هر گونه مجازات عليه تهران را وتو كنند.
ژوزف سيرينسيونه، كارشناس و تحليلگر موسسه صلح بينالمللي كارنگي گفت: اروپاييها در تلاش براي به دست آوردن همكاري روسيه از طريق نشان دادن آن كه موضع ايران غير قابل جبران است، زمان ميخرند.
مارك فيتس پاتريك، عضو موسسهي بينالمللي مطالعات استراتژيك گفت كه مذاكرات احيا شده، رويارويي نهايي را به تعويق انداخت، اما سه كشور اروپايي ميدانند كه تا بعد از تعطيلات سال جديد مسيحي نميتوانند حمايت لازم را در شورا به دست آورند.
وي افزود: در حال حاضر ايران غنيسازي نميكند. آنها متعهدند كه مادامي كه در مذاكرات هستند، چنين كاري را انجام ندهند. بنابراين اتحاديه اروپا احساس ميكند در مذاكرات چيزي را از دست نميدهد.
رويتر ادامه داد: اتحاديه اروپا و ايران گزينهي چنداني جز دنبال كردن ديپلماسي ندارند، زيرا اقدام نظامي با توجه به گرفتاري در عراق و مشكل بودن بمباران تاسيسات هستهيي ايران كه برخي از آنها زيرزميني است، غير قابل پذيرش است.
بر اساس اين گزارش محمد مهدي آخوندزاده، عضو هيات ايراني گفته است كه طرف ايراني از سه كشور اروپايي خواست بر اين اساس كه غني سازي بايد در داخل انجام گيرد، اقدام كند و هر گزينهي ديگري غير قابل پذيرش و توهين به حاكميت ايران خواهد بود.
ويليام پيدن، تحليلگر هستهيي صلح سبز گفت: ممكن است اين گفتوگو اقدام نهايي ديپلماسي پيش از آن باشد كه پرده براي ارجاع كشيده شود.
ديپلماتهاي اروپايي گفتهاند به ايران هشدار داده شده است كه تا ماه ژانويه فعاليتي را كه به غنيسازي مربوط شود، انجام ندهد.
اين گزارش به نقل از فردي كه وي را مقام جاسوسي ناميد، مدعي شد: ايران در حال حاضر قطعات سانتريفيوژها را توليد ميكند.
سيرينسيونه گفت: ايران ميداند كه با اين كار از نظر فني قوانين آژانس را نقض نميكند.
وي مدعي شد كه شوراي امنيت ملي ايران و رييس جمهور اين كشور در خصوص بهترين زمان از سرگيري غني سازي به طور علني مذاكره ميكنند.
اين گزارش به نقل از مقام جاسوسي فوقالذكر كه نامي از وي نبرد، همچنين ادامه داد: آنها با موفقيت بازگشت به فعاليت فرآوري اورانيوم دلگرم شدهاند.
در ادامه اين مطلب با اشاره به پيشنهاد انجام غنيسازي در روسيه به نقل از يك ديپلمات اروپايي آمده است: ايران اين طرح مصالحه را در مذاكرات نپذيرفت و اين نشان ميدهد كه اين ايده هيچ چيزي جز يك ايدهي مرده نيست.
بر اساس اين گزارش، بسياري از تحليلگران و برخي ديپلماتهاي غربي معتقدند كه استراتژي كلي ايران پيروزي در جنگ رواني با غرب است.
در پايان اين مطلب آمده است: امكان دارد ايران بر روي همبستگي تجاري با روسيه، خشم كشورهاي در حال توسعه از احتكار منابع انرژي هستهيي به وسيله قدرتهاي بزرگ و بيم كشورهاي صنعتي از اين كه تحريمها ميتواند صادرات انرژي از ايران غول اوپك را دچار اختلال نمايد، حساب كند.
تهران علاقمند به توسعه همكاري نظامي - فني با مسكو
سفير ايران در روسيه اظهار داشت: تهران به توسعه همكاري نظامي - فني با مسكو علاقمند است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري اينترفكس به نقل از غلامرضا انصاري، سفير ايران در روسيه گزارش داد: تاكنون، همكاري دو كشور بيشتر در زمينهي تجاري بوده است؛ اما دولت ايران اكنون ميخواهد همكاري با روسيه را در زمينهي انرژي و به ويژهي انرژي هستهيي تقويت كند.
انصاري افزود: ما هم چنين قصد داريم همكاري نظامي - فني را توسعه دهيم.
بر اساس اين گزارش، سرگئي ايوانف، وزير دفاع روسيه پيشتر بر قصد روسيه براي ادامهي همكاري نظامي - فني با ايران تاكيد كرد.
وي گفت: روسيه تسليحات متعارف و سخت افزار نظامي نظير خودروهاي نظامي و تجهيزات دفاعي با بردي محدود را براي ايران فراهم ميكند.
ايوانف اظهار كرد: اين يك تجارت معمولي است و ما قصد نداريم آن را پايان دهيم.
اوايل دسامبر گزارشهايي مطرح شد مبني بر اينكه روسيه توافقي را براي فروش موشك زمين به هوا با ايران امضا كرده است.
ايوانف گفت: اين معامله توازن قدرت را در منطقه تغيير نميدهد.
گفتوگوي بوش و پوتين دربارهي برنامه هستهيي ايران
جورج بوش و ولاديمير پوتين طي گفتگويي تلفني دربارهي برنامه هستهيي ايران مذاكره كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري فرانسه، كرملين در بيانيهاي اعلام كرد، جورج بوش، رييس جمهور آمريكا و ولاديمير پوتين، همتاي روسي وي روز جمعه طي تماسي تلفني در خصوص مسايل مختلف و همكاري دو جانبه با يكديگر مذاكره كردند.
بر اساس اين گزارش، كاخ سفيد نيز اعلام كرد در اين تماس تلفني كه به ابتكار بوش انجام شد دو طرف درباره مسايل مختلف بينالمللي از جمله تنشها بر سر برنامهي هستهيي ايران و كره شمالي گفتوگو كردند.
كاتساف: انجام عمليات نظامي عليه ايران ضرورتي ندارد
روزنامهي زمان به نقل از موشه كاتساف نوشت تا زماني كه موضع جدي جامعهي بينالمللي در برابر ايران حفظ شود، هيچ نيازي براي انجام هيچگونه عمليات نظامي عليه ايران وجود ندارد.
advertisement@gooya.com |
|
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين روزنامهي چاپ تركيه افزود، موشه كاتساف، رييس رژيم صهيونيستي در جمع خبرنگاران ترك كه براي شركت در برنامهاي كه از سوي كميتهي يهوديان آمريكا ترتيب داده شده بود، به بيتالمقدس سفر كرده بودند، گفت: ايران عضو بسياري از موسسات بينالمللي است و با اقتصاد اروپا مرتبط است و همانند بيپروايي كرهي شمالي عمل نكرده است.
به نوشتهي اين روزنامه، كاتساف با متهم كردن ايران به دنبال كردن برنامهي تسليحاتي هستهيي مدعي شد، دستيابي ايران به سلاح هستهيي به معناي دستيابي سازمانهاي تروريستي به چنين سلاحهايي است.
رييس رژيم صهيونيستي همچنين گفت: با اين حال فكر نميكنم، عمليات نظامي در ايران ضروري باشد.
وي افزود: تا زماني كه جامعهي بينالمللي موضع جدياش را حفظ كند، ايران نيز موضعاش را اصلاح ميكند، زيرا اين كشور نميخواهد از سوي جامعهي بينالمللي منزوي شود.
كاتساف در خصوص انتخابات پارلماني فلسطين كه قرار است در ماه ژانويه برگزار شود نيز گفت: سازمان مقاومت اسلامي (حماس) نبايد به اين انتخابات بپيوندد و در غير اين صورت اسراييل از فلسطينيها براي انتخابات حمايت نميكند.
رييس رژيم صهيونيستي گفت، روابط ميان اين رژيم با آنكارا از ارزشي استراتژيك برخوردار است.
وي افزود كه آنكارا با داشتن ارتباط خوب با فلسطين و اين رژيم نقشي فعالتر را در مذاكرات صلح ايفا خواهد كرد.