تهران- خبرگزاري كار ايران
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران، گفت: شكلگيري يك جبهه فراگير كه از نهضت آزادي تا هاشميرفسنجاني و مهدي كروبي را در بر بگيرد، با توجه به واقعيات سياسي موجود امكان پذير نيست.
محسن آرمين در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، آرايش جديد نيروهاي سياسي و تشكيل ائتلافها و جبهههاي جديد را در فضاي سياسي موجود اجتنابناپذير و مفيد خواند و تصريح كرد: جبهه اصلاحات، جبههاي گسترده و متنوع است، لذا نبايد انتظار داشت كه بتوان تمام اين طيف را زير يك چتر جمع كرد، هر چند كه اين امر ايدهآل است.
وي افزود: بهتر است به جاي اينكه به شكلگيري يك جبهه فراگير فكر كنيم، به تشكيل ائتلافها، جبههها و احزاب مختلف بينديشيم.
به اعتقاد آرمين، اصلاحطلبان بايد به جاي صرف انرژي خود براي تشكيل جبهه گستردهاي كه واقعيات موجود، امكان تشيكل آن را نميدهد، اين انرژي را صرف تقويت احزاب خود كنند و در مرحله بعد انرژي خود را صرف هماهنگ و همسو كردن ائتلافها و جبهههاي جديد نمايند.
وي با بيان اينكه حركتهاي جبههاي در شرايطي ميتواند موفق شود كه- همانند آنچه در جبهه ملي وجود داشت- حول محور يك شخصيت مورد قبول و مورد پذيرش همگان شكل بگيرد، ابراز عقيده كرد: در حال حاضر جريان اصلاحات فاقد چنين شخصيت محوري است.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران تصريح كرد: شخصيتهايي چون سيدمحمد خاتمي، موسويخوئينيها و ميرحسين موسوي داراي چنين ويژگي كه بتوانند تمامي گروههاي اصلاحطلب را جمع كنند، نيستند، چرا كه اگر خود چنين نظري داشتند در اين جهت حركت ميكردند.
آرمين گفت: بزرگان جبهه اصلاحات تشكيل يك جبهه فراگير را مفيد نميدانند، از اين رو در جهت آن تلاش نميكنند.
وي تشكيل جبهه فراگيري را كه به اعتقاد وي از انسجام لازم براي اتخاذ موضعگيري واحد در يك عرصه برخوردار نباشد، بيفايده دانست.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در عين حال از تشكيل احزاب و ائتلافهاي جديد استقبال كرد و اظهار داشت: سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي همانطور كه از تشكيل حزب اعتماد ملي استقبال ميكند، از شكلگيري جبهه دموكراسي و حقوق بشر نيز استقبال ميكند و معتقد است كه اين جبهه در صورت شكلگيري، ميتواند بخشي از نيروهاي سياسي را سازماندهي كند.
وي عملكرد هماهنگ احزاب و ائتلافهاي اصلاحطلبان را در شريط جديد سياسي ضروري خواند و تجربه انتخابات نهم رياستجمهوري را تجربه مهمي در راستاي ارتقا سطح عقلانيت سياسي گروهها ارزيابي كرد.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي تصريح كرد: در مرحله دوم انتخابات همه جريانهاي سياسي و غيرسياسي از جمله اصلاحطلبان و روشنفكران اختلافنظرهاي خود را كنار گذاشتند و در قبال تهديدي كه احساس ميكردند، از كانديداتوري هاشمي حمايت نمودند، اين تجربه نشان ميدهد كه اين سطح از عقلانيت و اين ظرفيت در مجموعه اصلاحطلبان و به طور كلي شخصيتهاي سياسي مدني وجود دارد.
آرمين بيان كرد: براساس اين تجربه ميتوانيم به حركتهاي هماهنگتر اصلاحطلبان درآينده اميدوار باشيم.
وي در ادامه؛ نداشتن تريبون را مشكل جدي اصلاحطلبان خواند و تصريح كرد: هيچ نشانهاي در عملكرد و تصميمهاي حاكمان جديد مشاهده نميشود كه چشماندازي روشن را در رسيدن اصلاحطلبان به حقشان ترسيم كند.
آرمين اظهار داشت: سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي سه سال پيش درخواست اخذ مجوز يك ارگان را داده است كه برخلاف قانون به آن پاسخ داده نشده است، جبهه مشاركت نيز چنين وضعيتي دارد كه قابل تحمل نيست.
وي با بيان اينكه سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي به طور قطع بايد به سمت استفاده از فناوريهاي موجود حركت كند، بر استفاده اين حزب از شبكههاي ماهوارهاي به منظور حفظ ارتباط با مردم، تأكيد كرد.
آرمين، ايجاد يك شبكه ماهوارهاي با همكاري برخي از احزاب اصلاحطلب از جمله جبهه مشاركت را امري ممكن و محتمل دانست.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران، گفت: در صورتي كه همچنان به درخواست احزاب اصلاحطلب براي داشتن روزنامه پاسخ داده نشود، صداوسيما به حركت يكجانبه خود ادامه دهد، در خدمت يك تفكر خاص باشد و نه بازتاب دهنده جريانهاي فكري سياسي موجود، اصلاح طلبان ناگزير بايد به سمت تشكيل ايستگاه ماهوارهاي حركت كنند.
آرمين در ادامه گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، ضمن پذيرش وجود ضعف در جريان اصلاحات به عنوان يكي از دلايل ناكامي اين جريان، تصريح كرد كه بخشي از اين ضعفها اجتنابناپذير و ناشي از سطح توسعهيافتگي جامعه ايران بوده است، لذا بايد وزن اين ضعفها در پديد آمدن وضعيت موجود كارشناسانه و منصفانه مورد بررسي و تحليل قرار بگيرد.
وي تصريح كرد: معتقدم عوامل مهمي كه عمدتا متوجه جريان حاكم است، در پديد آمدن وضعيت موجود نقش بيشتري نسبت به ضعفها و قصورهاي جريان اصلاحات داشته است.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي به ميزان انرژي كه جريان اصلاحات در هشت سال گذشته صرف مقابله با بحرانسازيها و سياهنماييهاي جريان مقابل كرده است، اشاره كرد و يادآور شد: در حال حاضر با وجود اينكه كاستيها به مراتب بيش از هشت سال گذشته است و اوضاع اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و سياست خارجي نگران كننده است، هيچيك از اين بحرانها به وجود نميآيد، اين درحالي است كه شاهد هيچ يك از توفيقات دولت اصلاحات نيستيم.
وي اظهار داشت: تحقق اصلاحات در يك سطح ملي نيازمند اراده و عزم ملي است، مشكل اصلي اصلاحات اين بود كه چنين اردهاي در سطوح بالاي حاكميت وجود نداشت.
آرمين خاطر نشان كرد: در طول هشت سال دولت اصلاحات بخشي از حاكميت كه بيشترين قدرت و امكانات را در اختيار داشت، با پروژه اصلاحات سر ناسازگاري گذاشت و از تمام امكانات خود حتي تا سر حد ضربه زدن به مصالح و منافع ملي استفاده كرد تا جلوي اصلاحات را بگيرد.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، ضمن مقايسه مواضع خاتمي در سازمان ملل با مواضع اتخاذ شده از سوي رئيسجمهوري، ديدگاهها و مواضع خاتمي را به مراتب به اصول انقلاب نزديكتر و عزتمندانهتر دانست.
وي گفت: اين در حالي است كه صداوسيما حتي بزرگترين افتخاراتي را كه توسط خاتمي براي كشور كسب ميشد، ناديده ميگرفت، در حالي كه با رييسجمهوري كه حفظ حرمتش حداقل در ظاهر واجب بود، اين گونه رفتار ميشد، تكليف بخشهاي ديگر اصلاحطلب روشن است، در چنين وضعيتي چگونه انتظار داريم كه در طول هشت سال اصلاحات محقق شود.
آرمين با اين اعتقاد كه اصلاحطلبان هم اكنون در شرايط مطلوبتري نسبت به دوران هشت ساله اصلاحات قرار دارند و ديگر در معرض هجومهاي تبليغاتي و بحرانسازيهاي كاذب نيستند، گفت: در اين شرايط راحتتر ميتوان افكار عمومي را مخاطب قرار داد و بر آن تاثير گذاشت.
وي تصريح كرد: عملكرد جناح حاكم وضعيت مناسبتري را براي قضاوت و داوري در مورد عملكرد اصلاحطلبان فراهم كرده است.
آرمين در تحليل عواملي كه در نهايت به شكست جريان اصلاحات در انتخابات رياستجمهوري منجر شد، عدم توجه به نهادسازي و توسعه تشكيلاتي را از نقاط ضعف اصلاحطلبان برشمرد كه به اعتقاد وي فراغتي كه در شرايط جديد ايجاد شده است، امكان پرداختن اصلاحطلبان به اين مساله را فراهم ميكند.
وي تصريح كرد: اصلاحطلبان در زمينه تقويت جامعه مدني و تشكيل نهادهاي مدني كوتاهي كردند چون مسووليت نهادسازي برعهده بخش سياسي و حزبي اصلاحطلبان نهاده شد، در صورتي كه جريان اصلاحات داراي وجهه اجتماعي نيز بود.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي افزود: در شرايط كنوني، اصلاحطلبان به دليل برخورداري از كادر سياسي و مديريتي و پايگاه اجتماعي و ظرفيت تشكيلاتي مناسب، داراي توانايي لازم براي نهادسازي و تقويت جامعه مدني هستند.
وي در عين حال توجه به بخشهاي اجتماعي و تلاش براي نهادسازي را به معناي از دستور كار خارج كردن تلاش براي حضور در حاكميت ندانست و اظهار داشت: يك استراتژي موفق شامل توجه توامان به عرصه اجتماعي و سياسي است و كنار گذاشتن هر يك از اين دو، اشتباه است، كه اصلاحطلبان نبايد مرتكب آن شوند.
آرمين تاكيد كرد: بايد همچنان براي ايجاد فضاي برگزاري يك انتخابات آزاد و عادلانه تلاش كرد.
وي با بيان اينكه شرايط سياسي موجود از اين جهت كه مجموعهاي از نيروهاي سياسي با اقدامات فراقانوني از حضور در عرصه حاكميت كنار گذاشته شدهاند و عرصه رقابت سياسي به عرصه مسابقه يكجانبه تبديل شده است، بي سابقه نيست، يادآور شد: هر چند نحوه اين كار بيسابقه بوده است اما ميتوان حوادثي مشابه آن را در سالهاي اوليه پس از رحلت امام (ره) نيز مشاهده كرد.
وي قضاوت در اين مورد را كه آيا به طور كلي فعاليتهاي سياسي پارلماني در اين شرايط موضوعيت خود را از از دست داده است و ديگر نميتوان شاهد برگزاري انتخاباتي سالم بود و همين طور عرصه رقابت سياسي ديگر دموكرات نخواهد شد، زود هنگام خواند.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، تأكيد كرد: نبايد انتخابات مجلس هفتم و رياستجمهوري را كه يك استثنا در عرصه رقابت سياسي بوده است، يك قاعده دانست.
آرمين همچنين معتقد است: نحوه برگزاري انتخابات مجلس هفتم و رياستجمهوري از حد يك استثنا و يك تجربه تلخ كه آثار منفي قابل توجهي در سطح منافع و مصالح ملي مردم ايران داشته است، فراتر نخواهد رفت.
وي با بيان اينكه به زودي حاكميت يكدست كنوني به منافعي كه اصلاحات براي كشور وحتي خود آنان داشت، پي خواهند برد، خاطر نشان كرد: حاكمان كنوني و همفكرانشان به زودي از كارشكنيهايي كه عليه اصلاحطلبان انجام دادهاند،پشيمان خواهند شد و از قدر ناشناسي فرصتي كه از دست دادند، افسوس خواهند خورد.
آرمين تصريح كرد: اين پيشبيني از سر خوشبيني نيست، بلكه ناشي از تحليل دقيق وضعيت موجود است.
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس ششم شوراي اسلامي آثار منفي انتخابات مجلس هفتم و رياستجمهوري را به وضوح در سطح سياست خارجي كشور و پرونده هستهاي قابل مشاهده دانست.
آرمين با تصريح بر اينكه مواضع غيركارشناسانه در مورد پرونده هستهاي و عدم درك واقعيات بينالمللي، ايران را با وضعيت نگرانكنندهاي مواجه كرده است، اظهار داشت: تصور نميكنم حاكمان جديد از چنان قدرت و ظرفيتي برخوردار باشند كه بتوانند مسووليت تمامي هزينهها و لطماتي را كه از جيب منافع ملي پرداخت ميشود، بپذيرد.
وي تصريح كرد: تقدير اين بود كه آقايان شعارها و ديدگاههاي خود را به محك قضاوت افكار عمومي بگذارند، اين يك قضاوت تاريخي و آزمون فيصلهبخش تفكر بنيادگرا و يكهسالار است و مردم بايد يك بار براي هميشه به اين تجربه برسند و از آن عبور كنند.
به اعتقاد آرمين، اين تجربه عليرغم تلخيهايي كه دارد، در مسير نهادينه شدن مردمسالاري و حاكميت خواست ملت، مفيد خواهد بود، با اين آزمون نفكر مذكور به عنوان يك عامل باز دارنده براي هميشه از سر مردمسالاري كنار خواهد رفت.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران در مورد پيگيري مدل چيني حاكميت در ايران از سوي جناح حاكم، گفت: وجود چنين طرحي به اين معنا نيست كه جناح حاكم ظرفيت و توان اجراي آن را دارد، تشبيه وضعيت ايران با وضعيت چين و توانايي و ظرفيتهاي حاكمان جديد با دولتمردان چين، قياس معالفارق است.
وي افزود: تجربه يك سال گذشته نشان ميدهد، جناح حاكم قادر نيست تجربه چين را در ايران اجرا كند، چين به لحاظ اقتصادي به دليل داشتن يك برنامه روشن و مديريت قدرتمند و توانايي جذب و به كارگيري سرمايههاي خارجي بسيار موفق عمل كرده است، اما هيچ يك از اين عوامل و تواناييها در حاكميت جديد وجود ندارد، بنابراين تجربه اقتصادي چين در شرايط كنوني ايران امكانپذير نيست.
آرمين با بيان اينكه بهبود وضعيت اقتصادي در گرو اين است كه كشور، روابط ديپلماتيك موفقي با جهان داشته باشد و بتواند همكاري كشورهاي جهان را در پيشبرد طرحهاي عمراني خود جلب نمايد، افزود: اين در حالي است كه تمامي همكاريهاي اقتصادي كشورمان تحت شعاع پرونده هستهاي قرار گرفته است، لذا نه تنها جذب سرمايه خارجي با توجه به اين شرايط ممكن نيست، بلكه در حال حاضر شاهد سيل خروج سرمايههاي داخلي نيز هستيم.
وي معتقد است كه اين امر دولت جديد را در رفع مشكلات اقتصادي با مشكلات جديتر مواجه ميكند.
به گفته آرمين، مواجهه با واقعيتهاي اقتصادي و اجتماعي ايران سبب عدول جناح حاكم از برخي شعارهاي راديكال و وعدههاي انتخاباتيآنها، خواهد شد؛ اين امر از هم اكنون قابل مشاهده است، چنانكه در ديدار با ايرانيان مقيم آمريكا از ملي شدن صنعت نفت به عنوان يك حماسه ملي ياد و به صراحت گفته شد كه "مصدق در قلب ما جا دارد".
advertisement@gooya.com |
|
وي افزود: اين در حالي است كه جناح حاكم تا چندي پيش قصد داشت، ملي شدن نفت را از تقويم حذف كند، همچنين مواضع دبير شوراي امنيت ملي مبني بر ادامه مذكرات نشان ميدهد كه تحميل واقعيات به جناح حاكم امري اجتنابناپذير است.
آرمين خاطر نشان كرد: سياست تثبيت قيمتها به فراموشي سپرده شده است و ديگر از آوردن پول نفت سر سفره مردم و تك رقم كردن سود بانكها سخن گفته نميشود. آنها در سطح تبليغاتي خود حتي ناگريزند كه از ديدگاههاي سياسي اقتصادي خويش عدول كنند.