مصطفي پورمحمدي:
قاطعانه ميگويم انتخابات گذشته سالم برگزار شده است
نظارت بر خانه احزاب بر عهده كميسيون ماده 10 احزاب است
تاكنون بيشترين وقت من و معاونينم به مشورت با نمايندگان گذشته است
تهران- خبرگزاري كار ايران
اولين نشست مطبوعاتي مصطفي پورمحمدي، وزير كشور با حضور خبرنگاران خبرگزاريها و مطبوعات داخلي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، وزير كشور در ابتداي اين نشست به ترسيم اولويتهاي اين وزارتخانه پرداخت و با تاكيد بر ارتقا سرعت و كيفيت خدمترساني و حفظ و ارتقا سرمايههاي اجتماعي، گفت: اگر ميخواهيم در خدمترساني موفق شويم، بايد به اطلاعرساني اهميت دهيم، از همين رو ما براي رسانهها و اصحاب رسانهها احترام قائليم و معتقديم بايد جايگاه واقعي آنها حفظ شود.
وي تمركززدايي و انتقال اختيارات از مركز كشور به مناطق، توجه به مديريت شهري و ساماندهي آن را ديگر اولويت وزارت كشور عنوان كرد.
وزير كشور با بيان اينكه جامعه انسانگرا و حقگرا بر دو مقوله انسان و حق تاكيد دارد و هر جامعهاي بر اساس فرهنگ و نوع نگاه مردم آن جامعه تعريف خود را از حقوق شهروندي دارد، گفت: طبيعي است بايد با توجه به شرايط محيطي به تعريف شفاف از حقوق شهروندي برسيم كه اين كار در حال انجام است.
پورمحمدي افزود: آنچه براي وزارت كشور مهم است، پايبندي به مقوله حقوق شهروندي و دقت در اجراي آن است.
وي در ترسيم برنامههاي وزارت كشور در تقسيمات آبهاي سرزمين، گفت: تقسيمات آبهاي سرزمين بر اساس توانايي هر منطقه, ظرفيتها, استعدادها, نيروي انساني و تخصص آن منطقه انجام ميشود تا بر اساس آن به توسعه برسيم.
وزير كشور با تاكيد بر مسووليت اين وزارتخانه در مورد جلوگيري از ناهنجاريها و تثبيت هنجارها كه ارگانهاي ديگري از جمله نيروي انتظامي نيز در آن دخيل هستند، گفت: توجه به آموزش، كيفيت انجام وظيفه و پاسخگويي به نيازهاي جامعه و هشياري در برخورد با رفتارهاي هنجارشكانه از وظايف نيروي انتظامي است كه وزارت كشور در اين مورد از آن پشتيباني ميكند.
وي هدف نهايي وزارت كشور را ايجاد تحول در نظام مديريتي كشور به خصوص در حوزه صف عنوان و بيان كرد: در مجموع در تلاش هستم تا مديريت گسترده در عرصه سرزميني را بهبود بخشيم تا مردم از خدمات ما رضايت واقعي داشته باشند.
وزير كشور در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سوالي در مورد رويكرد وزارت كشور به فعاليت احزاب، گفت: زماني كه ميگوييم جامعه بازي داريم و به مردمسالاري معتقديم، يعني مدل سياسي كه بر اساس آن عمل ميكنيم، مردمسالاري است و از اين رو فراهم كردن ضوابط اين مدل ضروري است، بنابراين در اين مدل حقوق احزاب قدرت فعاليت در آن جايگاه ويژهاي دارند و تمام احزاب بايد مورد حمايت قرار گيرند.
وي در عين حال تاكيدكرد: فعاليت احزاب بايد در چارچوب قانون باشد و از اين مرز تخلفي نداشته باشد.
وزير كشور در مورد انتقاداتي كه در مجلس نسبت به انتصابهاي وي وجود دارد، با بيان اينكه در وزارت كشور بيش از هزار پست انتصابي وجود دارد، افزود: اگر حداقل 250 پست انتصابي مهم در وزارت كشور داشته باشيم به علاوه 350 فرماندار، تاكنون تنها پست پنج استاندار و پنج نفر در وزارتخانه تغيير كرده است.
پورمحمدي در واكنش به انتقاداتي كه در مورد وضعيت ترافيك شهر تهران وجود دارد و عدم رفع آن عليرغم وعدههاي رييسجمهور، بحث ترافيك را مهم و چند بعدي خواند و تصريح كرد: حل اين معضل در توانايي يك دستگاه نيست، ترافيك در اغلب شهرهاي بزرگ دنيا به لحاظ حوادث جاني و مالي يك معضل شده است.
وي با انتقاد از عدم توجه ساير دستگاهها و فرهنگ رفت و آمد مردم، اظهار داشت: اين شهروندان هستند كه ميتوانند با رفتارشان مساله ترافيك را حل كنند، عدم استفاده آنها از اتوبوس و استفاده از خودروهاي شخصي، اين ترافيك را به وجود ميآورد.
وزير كشور گفت: با گفتوگوهايي كه با رييسجمهور داشتيم، قرار شد رفع مشكل ترافيك شهر تهران را به شهرداي محول كنيم.
پورمحمدي با اين اعتقاد كه در سالهاي گذشته كارهاي اساسي در اين زمينه صورت گرفته است، اظهار اميدواري كرد كه مديريت نوين در تهران و كلانشهرها اين معضل را رفع كند.
وي بر اهتمام جدي دولت براي اجراي طرحهاي حمل و نقل عمومي تاكيد كرد و گفت: بودجه زيادي براي اين امر در نظر گرفته شده است كه كمك زيادي براي حل مساله ترافيك خواهد كرد.
وزير كشور بيان كرد كه طرح زوج و فرد كردن عبور و مرور خودروها در شوراي شهر رد شده است اما ما از اين شورا ميخواهيم كه اين طرح را مجددا بررسي كند.
وزير كشور در پاسخ به اين سوال كه براي كاهش اصطكاك با نمايندگان مجلس چه اقداماتي انجام خواهيد داد، برخورداري از مشورت و عقل جمعي را سبب ارتقا مديريت در جامعه دانست كه در آموزههاي ديني نيز بر آن تاكيد شده است.
وي افزود: وقتي خداوند به پيامبرش دستور ميدهد كه از نزديكانش مشورت بگيرد، تكليف ما روشن است و من نيز بر اين امر اهتمام ويژه دارم.
پورمحمدي بيان كرد: نميتوان بر اساس انتصاباتي كه تاكنون صورت گرفته، عملكرد وزارت كشور را ارزيابي كرد اما آنچه مسلم است اين است كه بيشترين وقت من و معاونينم تاكنون با مشورت با نمايندگان گذشته است.
وي در عين حال تصريح كرد: برخي اوقات مقدوراتي به وجود ميآيد و امكان دارد نتوان كاملا در مورد يك مساله توضيح داد.
خبرنگاري ديگري از وزير كشور پرسيد كه آيا با توجه به انتقادات نمايندگان استيضاح زودهنگام خود را مانند آنچه در مورد عبدالله نوري اتفاق افتاد، پيشبيني ميكنيد كه پورمحمدي در پاسخ به اين سوال اظهار داشت: از هر تصميم مجلس استقبال ميكنيم، آماده پذيرش هستيم و به آن احترام ميگذارم.
پورمحمدي در مورد حضور همزمان اعضاي شوراي شهر در دولت، گفت: اين بحث حقوقي است و معتقدم بايد در مورد آن متخصصين امر پاسخ دهند، وزارت كشور نظر خود را داده است كه بر اساس آن اعضاي شوراي شهر نميتوانند همزمان در برخي مناصب حضور داشته باشند.
وي افزود: در حال حاضر تصميمگيرنده مجلس است و منتظريم مجلس نظر خود را ارايه دهد.
پورمحمدي در پاسخ به سوال ديگري در مورد تقسيمات كشوري گفت: وزارت كشور تحقيقاتي را در مورد تقسيمات كشوري انجام داده است اما در حال حاضر طرحي در وزارت كشور نيست و در كميسيونهاي مجلس در حال بررسي است.
وزير كشور در ادامه اولين نشست خبري خود، تنوع قومي و زباني را از فرصتهاي ايران دانست و با بيان اينكه تنوع قومي در ايجاد تمدن ايران نقشآفرين بوده است، گفت: هيچ نگراني از تنوع قومي در ايران وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، پورمحمدي در پاسخ به سوالي در مورد حوادث اخير خوزستان، با اشاره به حوادث 18 تير، گفت: حادثه اگر به درستي مديريت نشود، تبديل به بحران ميشود وگر نه امكان سوءاستفاده از هر حادثهاي وجود دارد.
وي در مورد اظهارات رييس دادگستري خوزستان مبني بر دخالت بيگانگان در حوادث خوزستان، گفت: در اين حوادث در بين كساني كه بيانيه منتشر ميكردند و حتي در بمبگذاريها، دستهاي بيگانه ديده شده است.
پورمحمدي خاطر نشان كرد: در اين رابطه دستهاي مشكوكي را ميبينيم كه با قدرتهايي كه در عراق هستند ارتباط دارند كه اطلاعات كامل در اختيار مردم گذاشته ميشود.
وزير كشور در ادامه تمركززدايي را از راهكارهاي اصلي رفع مشكلات مناطق دانست و گفت: وزارت كشور در اين زمينه در دو حوزه افزايش اختيارات در زمينه مديريت شهري و افزايش اختيارات استانداريها در زمينه منابع مالي عمل ميكند.
پورمحمدي افزود: براي استفاده از منابع مالي استاني، بايد جذب آنها در اختيار مديران استاني قرار گيرد و بخشي از منابع ملي هم به صورت كلان در اختيار استان قرار گيرد.
وزير كشور در پاسخ به سوالي در مورد فعاليتهاي NGO ها و ميزان آزادي عمل اين نهادها، گفت: كشور ما در صدر كشورهاي داراي NGO است.
پورمحمدي تشكلهاي خيريهاي، تشكلهاي مذهبي و هياتهاي مذهبي را از ديگر اشكال تشكلهاي غيردولتي برشمرد و با بيان اينكه تاريخ ما تاريخ تشكلهاي غيردولتي است، افزود: اين امر از گذشته در ايران وجود داشته و در سالهاي اخير ضابطهمند شده است.
وي تصريح كرد: وزارت كشور به تقويت تشكلهاي غيردولتي اعتقاد دارد و آن را به سمت جايگاه مناسب خود يعني حضور گسترده در فعاليتهاي سازمانيافته اجتماعي هدايت ميكند.
پورمحمدي بيان كرد كه وزارت كشور از نهادهاي غيردولتي حمايت ميكند البته نه فقط تشكلهاي صوري و براي مانور دادن بلكه تشكلهاي فعال در عرصههاي مختلف.
وي خاطر نشان كرد: آنچه در اختيار ماست، دادن مجوز براي فعاليت و نظارت بر عملكرد آن و تخصيص بودجهاي كه مجلس در مورد آن تصميم ميگيرد، است.
وزير كشور در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اينكه اعلام كردهايد 90 ميليون شناسنامه ثبت شده وجود دارد، چه اقداماتي براي كاهش اين شناسنامهها انجام شده است، گفت: قاطعانه ميگويم انتخابات گذشته سالم برگزار شده است و در انجام انتخابات اخذ راي و صحت شمارش آرا تخلفي صورت نگرفته است البته ممكن است تخلفاتي وجود داشته باشد اما حجم اين تخلفات باعث مخدوش شدن انتخابات نميشود.
پورمحمدي افزود: مشكلاتي از اين قبل كه برخي اوقات شناسنامههاي المثني صادر شده يا افرادي فوت كردهاند اما شناسنامهشان باطل نشده است كه براي رفع آن بايد كارت ملي صادر شود.
وي تاكيد كرد: كنترل و مراقبت در انتخابات ساز و كار دقيقي داشته است و از اين به بعد ما در اين مورد تلاش بيشتري ميكنيم.
وزير كشور در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در مورد تخلفات انتخاباتي، تصريح كرد: انتخابات در همه كشورها بحثبرانگيز است و بر اساس آمار بيشترين آمار تخلفات در همه دنيا در اين بخش صورت ميگيرد.
وي افزود: مساله شمارش آرا به صورت رايانهاي در حال بررسي است و اميدواريم درانتخابات آينده از اين روش استفاده كنيم.
وزير كشور در بيان ديدگاهش در مورد پاسخگويي اظهار داشت: اينكه با نمايندگان جلسه ميگذاريم، به معناي پاسخگويي است اما اين مساله كه آيا همه جوابهايي كه ميدهم براي همه افراد كاملا رضايتبخش است، متفاوت از پاسخگويي است.
وي افزود: وظيفه تعامل با مجلس و تحصيل رضايت مردم وظيفهاي غير از پاسخگويي است كه ما به آن پايبنديم.
پورمحمدي تصريح كرد: تاكنون30 جلسه ملاقات با مجمع نمايندگان استانها و 200 مورد نيز مذاكره تلفني و حضوري با نمايندگان داشته ايم.
وزير كشور در پاسخ به سوالي در مورد علت تاخير در انتصاب استاندارها، با بيان اينكه دوست داشتيم از اين بعد مورد مواخذه مجلس و رسانهها قرار بگيريم، خاطر نشان كرد: ما چون تلاش داريم دقيق عمل كنيم و انتخابهايمان رضايت بخشهاي مختلف را در پي داشته باشد و از تندروي و كندروي پرهيز كنيم، در اين زمينه تاخير داشتهايم.
advertisement@gooya.com |
|
وي افزود: براي تعيين استاندار علاوه بر شاخصهاي خود، از ديدگاههاي مقامات محلي، ائمه جمعه و نمايندگان مجلس نظرخواهي ميكنيم؛ چنين انتخاباتي مورد حمايت بخش وسيعتري از مردم قرار ميگيرد و بهتر ميتواند عمل كند.
پورمحمدي بيان كرد: زماني ميتوان با شتاب انتخاب كرد كه انتخابها از يك تعداد افراد محدود حزبي صورت بگيرد بنابراين چون اين مساله وجود نداشته، تاكنون انتخاب به كندي صورت گرفته است.
وي افزود: انتصاب حدود 45 پست به طور مستقيم توسط وزير كشور صورت ميگيرد، ساير انتصابها در اختيار زيرمجموعهها قرار دارد لذا در اين حد تاكنون تعداد انتصابها مطلوب بوده است.
خبرنگار ديگري از وزير كشور پرسيد با توجه به اينكه شهرداريها به حسابرسي پاسخ نميدهند، رويكرد وزارت كشور به اين مساله چيست، وي يادآور شد: در سخناني كه در روز معارفه شهرداري تهران داشتهام، به شفافيت گردش مالي و نظارت و كنترل پرداختها اشاره كردهام.
پورمحمدي افزود: نظارت بر شهرداريها توسط شوراها انجام ميشود و معتقديم حسابرسي از شهرداريها بايد توسط موسسات حسابرسي رسمي و به صورت جدي انجام شود.
وي در مورد قراردادهايي كه در زمينه حمل و نقل منعقد ميشود، گفت: تلاش اين است كه اين قراردادها با شركتهاي داخلي صورت بگيرد.
وي در ادامه اين نشست خبري با بيان اينكه سعي كرديم انتصابها را در وزارت كشور بر اساس گرايشهاي گروهي و جناحي انجام ندهيم و از ديگران نيز نظرخواهي كنيم، افزود: گسترش حوزه مشورتگيري يعني نزديك شدن به انتخاب مردمي به شكل نمادين.
پورمحمدي بيان كرد كه تمام انتصابهايي كه از نقاط ديگر صورتگرفته يعني مديران پروازي اين شرايط را پذيرفتهاند.
وي بر حفظ امنيت مرزها و تاثير اين امنيت بر فعاليتهاي اقتصادي و فرهنگي تاكيد كرد و گفت كه موثرترين اقدام در اين زمينه كنترل مرزهاست.
پورمحمدي بيان كرد كه وزارت كشور درصدد است كنترل مرزها را از مرزهاي شمال شرق به جنوب شرقي ادامه دهد.
وزير كشور در آخرين اظهارات خود در مورد اختلافات به وجود آمده در خانه احزاب، گفت: خانه احزاب بايد قانومند عمل كند و انتظار داريم احزابي كه در پي ساماندهي جامعه هستند، بتوانند به خانه خود سامان دهند.
وي افزود: انتظار داريم احزاب خود اين اختلافات را حل كنند، در غير اين صورت طبق قانون نظارت بر عهده كميسيون ماده 10 احزاب است.
وزير كشور يادآور شد كميسيون ماده 10 احزاب يكبار نظر خود را در اين مورد اعلام كرده است.
وي خاطر نشان كرد: وزارت كشور پيگيري ميكند در صورتي كه مركز ديگري مسوول حل نهايي اين مشكل باشد، به آن ارجاع ميدهد، در غير اين صورت به كميسيون ماده 10 احزاب ارجاع ميدهد.