خاتمي:
پيام استعفا پاسخگويي به جامعه است
هادي خانيكي، مخالف استعفا:
پيروزي و شكست را بايد تقسيم به نسبت كرد
شجاعپوريان، موافق استعفا:
تغيير دبيركل امكان تغيير در ساير ردهها را فراهم ميكند
تهران- خبرگزاري كار ايران
يكي از مواردي كه در دستور كار كنگره هشتم جبهه مشاركت ايران اسلامي قرار داشت و از مدتها قبل در محافل سياسي بحث برانگيز شده بود، موضوع بررسي استعفاي دبيركل اين حزب بود.
استعفاي محمدرضا خاتمي در نهايت با راي مخالف 131 تن از 169 عضو اصلي حاضر در كنگره راي نياورد و وي تا كنگره آتي، دبيركل جبهه مشاركت باقي ماند.
آنچه در پي ميآيد، بخشي از سخنان و استدلالهاي موافقان و مخالفان استعفاي دبيركل حزب مشاركت در جلسه داخلي كنگره هشتم است كه از خبرنامه داخلي اين جبهه نقل ميشود.
به گزارش "ايلنا"، محمدرضا خاتمي ضمن اعلام استعفاي خود از دبيركلي جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت: شايد بهترين فرصت براي حزب اين بود كه سال گذشته استعفاي مرا ميپذيرفت و فرد ديگري را به دبيركلي برميگزيد چرا كه شرايط كشور و حزب در سال گذشته بهترين فرصت براي تجديد سازمان در حزب بود.
وي تاكيد كرد: هفت سال مسووليت براي يك نفر كفايت ميكند و اين را دنياي امروز به ما نشان ميدهد.
خاتمي افزود: تغيير و تحول در حزب مشاركت بايد در بهترين موقعيت انجام شود تا در جامعه حزب را به عنوان تشكيلاتي داراي كادر بشناسند.
دبيركل جبهه مشاركت افزود: عدهاي ميگفتند با رفتن من حزب دچار مشكل ميشود اما من فكر ميكنم اين استدلال بزرگترين توهين به حزب است چون افتخار ما اين است كه تشكيلات به فرد وابسته نيست.
وي با بيان اينكه در حزب افراد توانا و فعالي حضور دارند و فكر ميكنم در يكسال باقي مانده نميتوان با دبيركلي من به اهداف حزب رسيد، خاطرنشان كرد: پذيرش استعفاي من به نفع حزب، جامعه و تجربه تحزب در كشور است.
خاتمي در بخش دوم سخنانش كه پس از اظهارات موافقان و مخالفان استعفاي وي بيان شده، به شكست جبهه مشاركت در سه انتخابات متوالي شوراها، مجلس و رياستجمهوري اشاره كرده و گفت: ميگويند دبيركل در جريان انتخابات فعال بوده و زياد سخنراني كرده است اما كار دبيركل كه سخنراني نيست بلكه راه انداختن حزب و بسيج نيروهاست.
وي افزود: شايد اصلا سياست سخنراني ما و مجموعه سياستها غلط بوده است.
دبيركل جبهه مشاركت با بيان اينكه اگر حزبي ناموفق بوده، دبير كل را به عنوان نهاد تغيير عوض ميكند، ابراز عقيده كرد: اين استعفا پيام پاسخگويي به جامعه است، اينكه چون در حزب كار جمعي صورت ميگيرد كه يك فرد نبايد استعفا دهد، زير سوال بردن اصل پاسخگويي است.
وي تاكيد كرد: معتقدم بهترين گفتمان و پيام به جامعه پذيرش استعفاي دبيركل است و كنگره بايد اين پيام را بدهد كه به اشتباهات خود واقف است.
خاتمي در ادامه بر ضرورت سازماندهي و تقويت تشكيلات در يك سال آينده تاكيد كرد و گفت كه چنين مديريتي را ندارد و جبهه مشاركت به يك مدير سازمانده نيازمند است.
وي تصريح كرد: اگر بخواهيم سياست يا استراتژي حزب را تغيير دهيم، بايد دبير كل به عنوان نماينده اين سياست تغيير كند و نميشود دبيركل شوراي مركزي و همه اركان تغيير نكند و بگوييم تغيير كردهايم.
به گزارش "ايلنا"، در اين جلسه هادي خانيكي, علي مزروعي, داود سليماني, سعيد شريعتي, رضا شريفي و برخي ديگر از اعضاي جبهه مشاركت به عنوان مخالف استعفاي دبيركل سخن گفتند.
هادي خانيكي با اشاره به اينكه دليل اصلي محمدرضا خاتمي براي استعفا، شكست جبهه مشاركت در انتخابات است، گفت: معتقدم چه پيروزي و چه شكست را بايد تقسيم به نسبت كرد.
وي افزود: جبهه مشاركت كسي را در حد دكتر خاتمي ندارد، به خصوص فردي كه بتواند در اين شرايط گذار مجموعه را مديريت كند، ضعف مديريت حزب به خاطر دبيركل نيست و ايشان بايد از عقل جمعي تبعيت كند.
خانيكي پيشنهاد خود به محمدرضا خاتمي براي كانديداتوري در انتخابات رياستجمهوري و عدم كانديداتوري در انتخابات مجلس هفتم را يادآور شد و گفت: تاكنون به دليل انتصاب خاتمي به رييسجمهور توانايي وي مغفول مانده است.
داود سليماني ديگر مخالف استعفاي محمدرضا خاتمي از سمت دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي نيز گفت: كساني كه ميگويند دبيركل بايد استعفا دهد، با اين استدلال كه بايد در حزب تغيير و تحول به وجود آيد، بايد بدانند كه اصلاحات با رفتن يك فرد و آن هم موثرترين فرد، تشكيلات حاصل نميشود.
وي افزود: حزبي كه در مقابل حاكميت يكپارچه با محدوديتهاي فراوان بيروني قرار داشته، نبايد به خاطر يك شكست خودزني كند.
علي مزروعي نيز در كنگره هشتم مشاركت در مخالفت با استعفاي دبيركل سخن گفت. وي اظهار داشت: در شرايط محيطي موجود تغيير دبيركل پيام منفي به جامعه ميدهد، الان بايد پيام ايستادگي و مقاومت به جامعه دهيم.
وي افزود: اينكه در همه جاي دنيا پس از شكست، دبيركل استعفا ميدهد، در مورد ايران مصداق ندارد، ما كجاي كشورمان به آنها ميخورد كه اين كارمان مثل آنها باشد.
مزروعي خط مشي دروني جبهه مشاركت و راهبرد سياستورزي را راهبردي درست دانست كه بايد ادامه يابد.
سعيد شريعتي، رييس كميته اطلاعرساني جبهه مشاركت نيز خاتمي را فعالترين عضو جبهه مشاركت در جريان انتخابات دانست كه در اداره تشكيلات نقش مهمي را ايفا كرده است.
رضا شريفي، مسوول شاخه جوانان جبهه مشاركت اظهار داشت: استعفاي دبيركل بيشتر از آنكه به انتخابات برگردد، اعتراض به عملكرد ديگر اعضاي غير فعال حزب است.
به گزارش "ايلنا"، الهه كولايي چهره شاخص جبهه مشاركت در موافقت با استعفاي دبيركل اين حزب سخن گفت.
وي با بيان اينكه به دعوت خاتمي در اين مورد صحبت ميكند، تصريح كرد: حق تحميل عقيده خود به فرد ديگري را نداريم البته اگر قرار بر استعفاست، مسووليتپذيري بايد جمعي باشد و اعضاي شوراي مركزي بايد استعفا دهند و نه شخص دبيركل.
الهه كولايي با انتقاد از عدم پشتيباني ساير اعضاي جبهه مشاركت از محمدرضا خاتمي، گفت: نخبگان بايد به تغيير تن دهند، يكي از مشكلات جامعه ما مقاومت در برابر تغيير است و از اين تمرين نبايد ترسيد.
advertisement@gooya.com |
|
وليالله شجاع پوريان، عضو دفتر سياسي مشاركت و نماينده مجلس نيز در ترسيم استدلال خود در موافقت با استعفاي دبيركل مشاركت گفت: استعفاي دبيركل اين فرهنگ را در كشور تغيير ميدهد كه يك نفر مدت طولاني در مصدر يك مسووليت باشد، حتي ما در شرايط خاص بايد جسارت عزل دبيركل را داشته باشيم.
وي افزود: بعد از انتخابات يكي از بحثهاي جدي اصلاح حركتها و سلوك گذشته، براي آن بود كه حزب سازماندهي جديتر پيدا كند و خاتمي با استعفاي خود اين فرصت را در اختيار تشكيلات گذاشته كه اصلاحات از راس هرم آغاز شود.
شجاعپوريان گفت: تغيير دبيركل امكان تغيير در ساير ردههاي حزب مشاركت را فراهم ميكند.