تهران- خبرگزاري كار ايران
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي مهمترين محور كنگره مهرماه اين حزب را رسيدگي به عملكرد ارگان حزب به خصوص در جريان انتخابات رياست جمهوري بيان كرد و خاطر نشان ساخت كه با توجه به شرايط جديد و تحليلهاي موجود، چارچوب حركت سياسي-تشكيلاتي حزب در يك سال آينده در اين كنگره مشخص خواهد شد.
به گزارش "ايلنا"، محمدرضا خاتمي در گفتوگو با سايت خبري رويداد، تصريح كرد: گمان نميكنم هدف و استراتژي حزب تغيير كند، اما در مشي، ادبيات و گفتمان اجتماعي حزب احتمالاً اصلاحاتي صورت خواهد گرفت.
خاتمي به بيان مواضع جبهه مشاركت ايران اسلامي در خصوص رويكرد سياسي دولت، پرونده هستهاي و حوادث اخير عراق پرداخت و در پاسخ به اين سوال كه آيا غفلت از عنصر آزادي و توسعه سياسي در اكثر سخنرانيها و برنامههاي ارائه شده، ميتواند پيام خاصي را براي حال و آينده جامعه داشته باشد، اظهار داشت: اين واقعيت تلخي است كه وجود دارد، در دولت جديد؛ آزادي، حقوق بشر، دموكراسي و حتي قانون اساسي كه رئيسجمهوري مجري آن است، جايگاهي به خود اختصاص نداده است. ما معتقديم عدالت بدون آزادي يك انحراف بزرگ است و نتيجه آن همان است كه در اتحاد جماهير شوري سابق ديديم. معنويت بدون آزادي هم همان است كه طالبان مبشر آن بودند، يعني تحجر و قشريگري.
وي افزود:به همين جهت است كه معتقديم شعار جبهه مشاركت يعني معنويت، عدالت و آزادي در برگيرنده همه نيازهاي انسان امروز است و پرداختن به هر بخش از آن بدون توجه به بخشهاي ديگر جامعه را با مشكلات فراوان روبرو ميكند.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي درخصوص سخنان اخير وزير جديد فرهنگ و ارشاد اسلامي مبني بر حق گروههاي مختلف براي داشتن رسانه، تصريح كرد: اينك زمان عمل است، سالهاست درخواست رسمي جبهه مشاركت براي صدور مجوز ارگان رسمي حزب در هيأت نظارت بلوكه شده است، اين گوي و اين ميدان و آن وعدههاي پرطمطراق. آقاي وزير؛ صدور يا عدم صدور مجوز براي ارگان رسمي بزرگترين و منسجمترين حزب كشور، محك خوبي براي راستي آزمايي شعارهاي روز اخذ رأي اعتماد است.
وي در مورد استفاده جبهه مشاركت ايران اسلامي از شبكههاي ماهوارهاي، گفت: ما تمام تلاش خود را براي استفاده از امكانات داخلي به كار ميگيريم، اما اگر جواب نداد، عاقلانه نيست خود را از مزاياي علم و تكنولوژي جديد محروم نگه داريم.
خاتمي در ارزيابي گزارش البرادعي در زمينه مسائل هستهاي ايران و تحولات آتي، اظهار داشت: به نظر ما بايد هر كاري كرد تا پرونده ايران از آژانس بينالمللي انرژي اتمي به شوراي امنيت سازمان ملل نرود، چرا كه در ايران صورت ما اختيار كامل پرونده را به دست آقاي بوش سپرده ايم و مشخص است كه مقاصد وي و دولت وي در مورد ايران چيست.
وي در تحليل وقايع پيش آمده در عراق با بيان اينكه رهايي از ديكتاتوري صدام نتوانسته است امنيت و آرامش را به مردم عراق بازگرداند و در اين رابطه هر روز شاهد فجايعي هستيم كه تر و خشك را با هم ميسوزاند، افزود: هر چند ملت عراق در راه توسعه و بازسازي سياسي-اقتصادي كشور خود گامهاي مهمي برداشتهاند، ولي هنوز مشكلات زيادي وجود دارد كه جز با وحدت بين همه اقوام و طوايف امكان غلبه بر آنها وجود ندارد.
advertisement@gooya.com |
|
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي تصريح كرد: اميدواريم با تصويب هر چه زودتر قانون اساسي عراق، شاهد تثبيت حاكميت ملي و تقويت بنيههاي استقلال عراق باشيم. در اين رابطه كشورهاي همسايه عراق ميتوانند نقش عمدهاي داشته باشند و اميدواريم همكاري آنها و ائتلاف بينالمللي تحت نظارت سازمان ملل متحد سبب كاهش آلام مردم عراق شود.