تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس جمهوري گفت: بسياري از مشكلات جامعه ما به خاطر فراموشي آرمانهاي انقلاب است كه بايد سعي كنيم اين آرمانها دوباره در جامعه يادآوري شود.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، محمود احمدينژاد عصر روز گذشته در ديدار اعضاي شوراي مركزي و استاني جامعه اسلامي مهندسين، گفت:
عدهاي در جامعه ما به دنبال دستيابي به توسعه سياسي و اقتصادي هستند اما هدف انقلاب اسلامي بالاتر از اين حرفهاست، جنس اهداف انقلاب ما با اهداف انقلابهاي ديگر در جهان متفاوت است.
وي تصريح كرد: انقلاب اسلامي رسالت تاريخي انبيا را بر عهده ملت ما گذاشته است، انبيا قدم به قدم اين حركت را به جلو بردند تا حكومت اسلامي به دست امام زمان (عج) برسد.
احمدينژاد افزود: انقلاب اسلامي تنها در اين راستا قابل تفسير است، زماني كه اين تفسير را از انقلاب اسلامي داشته باشيم، مسووليتهاي ما كاملا روشن ميشود.
رئيس جمهوري با اشاره به سخنان اخير رهبري، اظهار داشت: رهبري فرمودند كه پيروزي انقلاب اسلامي يك گام بلند براي رسيدن به اين هدف بود. نظام اسلامي، دولت اسلامي و ايجاد جامعه اسلامي كه در آن جامعه تمام روابط دروني و بيروني بر اساس شرع اسلام تدوين ميشود، گامهاي ديگر اين هدف است.
احمدينژاد ادامه داد: رسيدن به اين هدف، ماموريت امروز ماست و براي انجام اين ماموريت، كارهاي بسياري بايد انجام دهيم.
وي مهمترين ويژگي انجام اين رسالت را خودباوري دانست و تصريح كرد: بسياري از مشكلات ما در اداره جامعه ناشي از ضعف خودباوري است، بدون خودباوري امكان برداشتن يك قدم به جلو ميسر نيست، هر كس دچار ضعف خودباوري شود، هميشه تسليم ميشود.
احمدينژاد افزود: اين مسابقه اي كه در چند سال اخير در ترجمه و توزيع ادبيات ليبرال به وجود آمده است، براي آن بود كه خودباوري را از ما بگيرند.
رئيسجمهوري توجه به گذشته خود و توجه به داشتهها و توانمنديهاي فعلي كشور را دو عامل مهم براي تقويت خودباوري دانست و اظهار داشت: عامل حركت رو به جلو و مستمر هر ملتي تكيه بر گذشته و نگاه به آينده است.
احمدينژاد تصريح كرد: ما راه را گم كردهايم، اگر وضعيت جامعه ما به اين شكل است، به دليل از دست دادن خودباوريمان است، به ما باوراندهاند كه منشا تمام علوم ديگران هستند، هنر دانشگاههاي ما اين شده است كه خود را بكوبند و ديگران را بزرگ كنند.
وي افزود: به طور مثال در فناوريهاي تونلسازي كه يكي از پيچيدهترين كارهاي مهندسي است، همه ميخواهند بگويند كه اين فناوري از آن غربيهاست در حالي كه ايرانيان سه هزار سال پيش به طور وسيع از تونل استفاده ميكردند.
احمدينژاد ادامه داد: همين قناتها كه امروز از چشم ما افتاده است، يكي از سرمايههاي عظيم علمي و ملي است، عدم استفاده صحيح از اين سرمايه موجب شده است كه قناتها در تهران تبديل به يك معضل شوند.
وي تصريح كرد: در سال 82-83 عدهاي از كارشناسان مامور شدند تا به بررسي قناتهاي شهر تهران بپردازند، در آن بررسي متوجه شديم كه تمام قناتها داراي آب آشاميدني سالم هستند و ميتوانيم با گذاشتن پمپ از آب آشاميدني قناتها استفاده كنيم و قيمت آبرساني را يك دهم كاهش دهيم.
احمدينژاد افزود: سوال من اين است كه كدام يكي از اين دو مهندسي است، استفاده از آب قناتها يا لولهكشي و استفاده از آب سدها، نه اين كه قناتسازي قابل تكامل نيست، ما بايد دانش امروز را در بهبود وضع قناتها قرار دهيم.
وي با اشاره به عدم ارتباط نسل امروز با گذشته تصريح كرد: زماني كه از گذشته بريده شديم، سرگشته ميشويم و هركدام يك ساز ميزنيم و الگوي شخصي براي پاسخگويي نداريم.
رئيسجمهوري اظهار داشت: نقطه اتكاي ما شناخت توانمنديهاي خودي است، امروز عدهاي در خارج از كشور قراردادهاي كلان ميبندند بدون آنكه توجه كنند ما در كشور چه داريم و اين گونه القا ميكنند كه ما ملتي آوارهايم، بيگانگان هم مقداري آشغال وارد ميكنند و بعد با افتخار منت ميگذارند كه اين كار انتقال فناوري است.
احمدينژاد با تاكيد بر توجه به گذشته و نگاه به آينده خاطر نشان كرد: ما در مسائل ديني مشكلي نداريم، كشور ما در مورد مسائل ديني غني است و وظيفه ما اين است كه در حوزه مهندسي، انقلاب كنيم.
وي تصريح كرد: چرا غربيها از رسيدن ما به فناوري هستهاي ناراحت هستند و آنها از بازگشت به گذشته و رسيدن به خودباوري ما عصباني هستند، آنها ميخواهند همانگونه كه ما در گذشته 200 سال از آنها عقبمانده بوديم، باز هم عقب بمانيم اما جلو افتادن ما منوط به تكيه به گذشته و خودباوري است البته خودباوري لازم است ولي كافي نيست، ما نيازمند تعريف جديد از آرمانهاي خود هستيم، بايد بر آنها تاكيد كنيم و اگر درست تعريف نكنيم، به انحراف ميرويم.
رئيسجمهوري با اشاره به چهار شعار اصلي خود يعني عدالتگستري، مهرورزي، خدمت به بندگان و پيشرفت تعالي جامعه اسلامي، اين شعارها را برگرفته از متن و فرهنگ اسلامي دانست و اين چهار اصل را چارچوب حكومت ديني عنوان كرد.
وي افزود: اين شعارها بازگشت به گفتمان خودي است، جمهوري اسلامي ايران يك نظريه ديني- الهي مترقي براي اداره جهان داده است، ما نيز بايد سعي كنيم تا اين گفتمان تبيين شود.
احمدينژاد ادامه داد: انقلاب اسلامي ما حرفهاي اصولي و درستي دارد و با توجه به فطرت پاك انسانها تمام دنيا به اين حرفها جذب ميشوند.
وي با بيان اينكه چارهاي جز تغيير نگاهمان در سطوح مديريتي كشور نداريم، به جامعه اسلامي مهندسين توصيه كرد كه به عنوان يك مجموعه انقلابي اين شعارها را در دستور كار خود قرار دهد.
advertisement@gooya.com |
|
در ابتداي اين ديدار محمدرضا باهنر، نايب رئيس اول مجلس هفتم گفت: ما بايد زودتر به خدمت آقاي احمدينژاد كه عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين بودند، ميرسيديم البته اين تاخير ما به خاطر مشغله ذهني ايشان براي انتخاب نيروهاي دولت بود.
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با بيان اينكه جامعه اسلامي مهندسين آماده هرگونه پشتيباني در تمام عرصههاي مختلف از رئيسجمهوري است، اظهار داشت: اين انتخاب را به فال نيك ميگيريم و معتقديم در حال حاضر يك موقعيت بينظير براي اصولگرايان به وجود آمده است، توفيق دولت احمدينژاد افتخاري براي ماست، اگر هم مشكلي براي دولت ايشان به وجود آيد، بايد پاسخگو باشيم.