تهران- خبرگزاري كار ايران
عليرضا رجايي گفت: دستور كار نيروهاي ملي-مذهبي پس از انتخابات رياستجمهوري، پيگيري تشكيل جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر است.
اين فعال ملي- مذهبي در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، افزود: نيروهاي ملي- مذهبي به دنبال بحثي كه در دوران انتخابات رياستجمهوري در خصوص جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر مطرح شد، در حال گفتوگو و مذاكره با جريانها و افراد شاخص سياسي هستند تا در نتيجه اين گفتوگوها به دستور عمل مشخصي در خصوص تاسيس چنين جبههاي برسند.
وي تصريح كرد: نيروهاي ملي- مذهبي پيشنويسي را براي منشور جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر طرح كردهاند كه پس از بررسي بيشتر و نهايي شدن به ديگر گروههاي عضو اين جبهه ارائه خواهد شد.
به گفته اين فعال ملي -مذهبي، تمامي گروهها و افرادي كه خواهان عضويت در جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر هستند، پيشنويسهايي را تدوين ميكنند و اين پيشنويسها توسط دبيرخانه جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر مورد بررسي قرار ميگيرد تا منشور نهايي جبهه تدوين گردد.
رجايي با بيان اينكه مقدمات تشكيل جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر روشن نيست و بحث، گفتوگو و مرور تجربيات گذشته در اين مورد خيلي وقتگير است، گفت: جريانات سياسي بايد با انسجام و نظريه مشخص وارد اين جبهه شوند و جريان ملي- مذهبي و ساير گروهها و احزاب بايد مقدمات و لوازم ورود به اين جبهه را ايجاد كنند.
به اعتقاد اين فعال ملي- مذهبي، جريانهاي خواهان حضور در جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر بايد با جمعبندي از دوران هشت ساله اصلاحات، ميزان توفيق پروژه اصلاحات و تاثير نيروهاي فعال در اين پروژه را روشن كنند.
وي افزود: اينكه كداميك از نيروهاي فعال در دوران اصلاحات موثرتر بودهاند و هنوز موثرترند، اينكه آيا پروژهاي كه با هدف تعميق دموكراسي صورتگرفته است، هنوز به قوت خود باقي است يا خير، از ديگر پرسشهايي است كه گروهها و احزاب بايد به آن پاسخ دهند.
advertisement@gooya.com |
|
رجايي تصريح كرد: احزاب بايد بررسي كنند كه آيا در حال حاضر مفهوم دموكراسي در جامعه ايران اولويت دارد يا مفاهيمي مانند توسعه و عدالت از اهميت بيشتر برخوردارند، همين طور بايد پاسخ داده شود كه آيا قرار است هر كدام از پروژههاي مورد نظر همچون گذشته در چارچوبهاي موجود انجام شود يا در عرصههاي جديدي پيگيري گردد.
وي انسجام تحليلي و عملياتي را براي گروههاي خواهان عضويت در جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر ضروري دانست و اظهار اميدواري كرد كه نيروهاي ملي- مذهبي بتوانند در اين امر موفق شوند.
رجايي همچنين در مورد عضويت نيروهاي ملي- مذهبي در جبهه اصلاحات، گفت: تاكنون چنين پيشنهادي به نيروهاي ملي- مذهبي ارايه نشده است.