پنجشنبه 16 تیر 1384

شیرین عبادی در مصاحبه رادیوفردا: گنجی با مقاومت شجاعانه روز به روز به مرگ نزدیک تر می شود

بعد از 27 روز اعتصاب غذا و پرهیز از مصرف دارو، حال اکبر گنجی روزنامه نگار زندانی وخیم تر شده است. خانم شیرین عبادی وکیل مدافع گنجی در مصاحبه با رادیوفردا می گوید گنجی به مقاومت شجاعانه خود برای دمکراسی و آزادی با شهامت ادامه می دهد و روز به روز به مرگ نزدیک تر می شود. در پاسخ نامه سرگشاده فعالان سیاسی و دانشگاهی در خارج از کشور، که از وی خواستند موضوع گنجی را در محافل حقوق بشر جهانی مطرح کند، خانم عبادی می گوید چنین کاری از روز آغاز اعتصاب غذای گنجی شروع شد و حاصل آن بیانیه های متعددی بود که سازمانهای حقوق مشترکا در فراخوان آزادی وی منتشر کردند. وی می افزاید ایکاش به جای جایزه نوبل صلح، کلید طلائی آزاد کردن همه زندانیان سیاسی را دریافت می کرد.
مينا بهارمست
-------------------------------

با وخامت اوضاع جسمانی اکبرگنجی، روزنامه نگار زندانی که نزدیک به یک ماه است در اعتصاب غذا به سر می برد، هلن فلاتر، رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا، در نامه ای به رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهان اقدام فوری برای نجات جان گنجی و آزادی او شد. رادیوفردا ، از خانم شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل و وکیل آقای گنجی، در باره آخرین وضعیت موکل وی پرسیده است.
خانم شیرین عبادی (موکل اکبر گنجی، تهران): آقای اکبر گنجی در مقاومتی که برای دمکراسی و آزادی در ایران شروع کردند، با شهامت تمام دارند ادامه می دهند و امروز بیست وهفتمین روز اعتصاب غذای ایشان است. تمامی تلاشهای من و سایر وکلا و آزادیخواهان ایران تاکنون بدون نتیجه مانده و این آزادی خواه شجاع هنوز در زندان است و روز به روز به مرگ نزدیک تر می شود.

مینا بهارمست (رادیوفردا): شما آخرین بار آقای گنجی را کی ملاقات کردید؟

خانم شیرین عبادی: من آقای گنجی را سه بار برای ملاقاتش رفتم و هر سه بار بر خلاف قانون مانع از ملاقات من با موکلم شدند و بار چهارم که در اثر رایزنی های فراوان و اصرار بیش از حد توانستم موکل خود را ببینم برخلاف قانون ماموری را به دستور دادستان تهران گذاشته بودند که ناظر بر ملاقات ما باشد و این کار خلاف قانون بود و در اعتراض به این عمل خلاف قانون، آقای گنجی و من حاضر به ملاقات نشدیم.

م.ب.: شماری از ایرانیان مقیم خارج از کشور، هنرمندان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه، درنامه ای سرگشاده از شما خواسته اند که مورد زندانیان سیاسی ایران و به خصوص مورد اکبر گنجی را به مجامع حقوقی بین المللی بکشید ودر آنجا مطرح کنید.

خانم شیرین عبادی: من از توجه ایرانیان ارجمندی که خارج از ایران هستند، به مسائل حقوق بشر در ایران، خصوصا وضعیت خطرناک آقای گنجی، سپاسگزاری می کنم.همدلی آنها شهامت ما را بیشتر می کند اما دوستان باید توجه داشته باشند که آنچه خواسته اند از مدتها قبل شروع شده است. یعنی از ابتدای اعتصاب غذای آقای گنجی. من علاوه بر مقامات داخلی و راه های قانونی که در داخل کشور هست، از کلیه امکانات بین المللی خودم استفاده کرده ام و نمونه اش اطلاعیه مشترکی بود که من، سازمان دیدبان حقوق بشر، فدراسیون بین المللی حقوق بشر، گزارشگران بدون مرز و همچنین عفو بین الملل امضا کرده بودیم و بعد از آن هم باز در اثر تلاشهای من و سایرهمکاران من چندین بار سازمان های بین المللی حقوق بشر مسئله ار مطرح کردند، ولیکن باید امکانات ما را هم بدانند.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

م.ب.: از شما انتقاد می شود که چرا شما مورد اکبر گنجی را در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل مطرح نمی کنید؟

خانم شیرین عبادی: مراتب به کمیسیون حقوق بشر اطلاع داده شده ولی عملکرد آنها هم طبق ضوابط حقوق بشر است، یعنی دولت ایران را صدا می کنند و به آن اخطار می کنند که اگر گوش نکرد، که تا الان گوش نکرده، آن وقت بایستی مسئله بایستی در مواقع مخصوص خودش در مجمع عمومی یا در کمیسیون حقوق بشر که سالیانه تشکیل می شود مطرح شود. من برنده جایزه صلح نوبل شدم و این البته بلندگوهای بیشتری در اختیار من قرار می دهد که بتوانم حرف خودم را رساتر به گوش همه برسانم ولیکن آرزو می کنم ایکاش به جای جایزه صلح نوبل یک کلید طلائی به من می دادند تا من در زندان ها را باز کنم و حرف من تا کنون منجر به آزادی آقای گنجی نشده. البته خوشبختانه آقای زرافشان از زندان برای معالجه بیرون آمدند و در بیمارستان مشغول معالجه هستند اما من نمی دانم چه عاملی باعث می شود که آقای گنجی که شدیدا بیمار هم هست، مخالفت بشود از اینکه بیاید در بیمارستان بستری بشوند.

Copyright: gooya.com 2016