* نميتوان انتظار داشت كه يك شبه همه چيز درست شود
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس جمهوري گفت: رويه يك سال و نيم گذشته در زمينه اطلاعرساني در مورد پروندههاي مفاسد اقتصادي، عدم ايجاد سر و صدا در اين پروندههاست.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، سيدمحمد خاتمي نيز پس از پايان جلسه سران سه قوه در پاسخ به سوال خبرنگار "ايلنا"، مبني بر اين كه دستاوردهاي دولت در هشت سال اخير در زمينه مبارزه با مفاسد اقتصادي را چگونه ارزيابي ميكنيد؟ گفت: خوب شد پرسيديد كه عملكرد دولت در زمينه مفاسد اقتصادي چگونه بوده است، والا بنده بايد چند ساعتي در مورد عملكردها و نقاط ضعف دولت صحبت ميكردم.
وي ادامه داد: مفاسد اقتصادي يكي از مواردي است كه انجام ميشود و يك زمينههايي است كه موجب اين مفاسد ميشود و در زمينه برخورد با اين مفاسد، هم وزارت اطلاعات به صورت گسترده عمل ميكند و هم دستگاههاي ما كه براساس ستاد ارتقاي سلامت اداري تشكيل شده و زير نظر خود وزرا بر عملكردها نظارت دارند و هم قوه قضاييه كه يك مجتمع قضايي براي مبارزه با مفاسد اقتصادي تشكيل داده، با اين مفاسد مبارزه ميكنند.
خاتمي افزود: بسياري از مفاسد اقتصادي شناسايي، رسيدگي و پروندههاي آنان در دست اقدام است كه البته بناي ما در طول يك سال و نيم گذشته اين بود كه در زمينه اطلاعرساني در مورد پروندههاي مفاسد اقتصادي، چندان سر و صدا نكنيم و اگر هم تبليغ ميكنيم در زمينه آمادگي ذهن جامعه براي سلامت اقتصادي باشد.
رئيسجمهوري تصريح كرد: فكر ميكنم كارهايي كه وزارت اطلاعات با همكاري دستگاه قضايي و ساير دستگاه ها در زمينه هاي برخورد با قاچاق، زمينخواري، برخي معاملات و به خصوص پيشگيري از اينگونه مفاسد و شناسايي آنها انجام داده، كارهاي خوبي بوده است.
وي افزود: مهمتر از اين مسايل، زمينهسازي براي پيشگيري از وقوع جرم است كه هم به صورت لوايح جداگانهاي به مجلس ارجاع شده و هم مجلس طرحهاي متعددي ارايه كرده و هم سعي شده است كه در بودجه كل كشور لحاظ شود.
رئيسجمهوري، فساد را امري موذي و گسترده خواند و گفت: نميتوان انتظار داشت كه يك شبه همه چيز درست شود، فكر ميكنم همه دستگاه در حد توانشان در زمينه مبارزه با مفاسد اقتصادي تلاش كردند و علاقه داشتند و مصمم بودند كه اين معضل رفع شود. هماهنگي خوب همه دستگاهها به بركت ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي، براي من جالب است و البته تذكر آيتالله شاهرودي هم در اين جلسه اين بود كه همگي بايد سعي كنيم هماهنگيهاي بيشتري ايجاد شود و تداخلات احتمالي چه در نظارت و چه در اجرا و بازپرسي كمتر شود، تا اثر خودش را بگذارد.
خاتمي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه انتظار شما از رئيسجمهوري آينده در امر مبارزه با مفاسد اقتصادي چيست؟ در لحني طنزگونه گفت: رئيس جمهوري بايد خوب باشد و با مفاسد اقتصادي مبارزه كند، علم از ثروت بهتر است و اين مسايل.
advertisement@gooya.com |
|
حداد عادل در ادامه اين لحن طنز گونه خاتمي، گفت: اگر علم بهتر از ثروت بود كه آنقدر گرفتار مفاسد اقتصادي نميشديم.
سيدمحمد خاتمي در ادامه در پاسخ به خبرنگاري مبني بر اين كه چه اقداماتي در دولت در جهت جلوگيري از جعلها در دستگاههاي دولتي شده است؟ گفت: يكي از مهمترين كارهاي ستاد ارتقاي سلامت اداري، جلوگيري از همين موضوع است كه وزارت اطلاعات هم در آن فعال است و يك مسووليتي به بالاترين مسوول دستگاههاي دولتي داده كه با هماهنگي خود وزارت اطلاعات، اين نظارت را اعمال كنند.
وي تصريح كرد: در كنار كشف اين مسايل كه برعهده وزارت اطلاعات است، علل به وجود آمدن اين فساد نيز كشف و با آن برخورد ميشود. موارد زيادي از اين جعلها كشف و عوامل و ريشههايش نيز شناسايي شده است.
سيدمحمد خاتمي همچنين در هنگام ترك حوزه رياست قوه قضائيه در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از پرونده عباس عبدي پرسيده بود؟ گفت: اين پرونده در حال رسيدگي است.
هاشمي شاهرودي؛ رئيس قوه قضائيه نيز در اين مورد اعلام كرد كه پرونده را جهت رسيدگي مجدد به ديوان عالي كشور ارجاع دادهايم.