advertisement@gooya.com |
|
به نام خدا
هموطنان عزیز:
درحالی که صاحبان قدرت و وابستگان به حاکمان انتصابی کوشش دارند مردم را به پیش بازیهای انتخابات ریاست جمهوری سرگرم کنند، کشور ما از لحاظ سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، یکی از سخت ترین دورههای بحرانی حیات تاریخی خود را میگذراند. امروز در اثر سیاستهای تنش آفرین حکومت ایران با جهانیان، منافع ما ایرانیان در عرصه بین المللی از هر سو مورد خدشه قرار گرفته است.
تهدید هویت تاریخی و تمامیت ارضی و منافع ملی کشور با انتشار نقشه ارمنستان بزرگ در روزهای اخیر، نقشه آذربایجان گسترش داده شده (شامل "اران"، جمهوری آذربایجان و آذربایجان تاریخی ایران)، سد ساختن صدور نفت آسیای مرکزی و حوزه دریای مازندران از راه ایران، مانع تراشی در احداث خط صدور گاز ایران به هندوستان از مسیر پاکستان، بهره برداری گسترده قطر از منابع نفت و گاز مشترک در خلیج فارس و کاهش نفوذ ایران بر بخش عمده منابع این پهنه آبی، تشویق امارات در طرح ادعاهای واهی نسبت به جزیرههای سه گانه همیشه ایرانی خلیج فارس، عدم پذیرش درخواستهای بحق ایران در مراجع بین المللی از جمله عضویت در سازمان تجارت جهانی و دبیرکلی اوپک که حق مسلم ایران است، عدم فروش هواپیماهای ایرباس به ایران و ایجاد جو بی اعتمادی و حساسیت بین المللی نسبت به دستیابی ایران به تکنولوژی هسته ای، تنها بخش کوچکی از خدشه بر منافع ملی ما در عرصه بین المللی است. این سیاست خارجی دشمن ساز که بشدت از انتقال تکنولوژیهای حیاتی به کشور، رشد افتصادی و تعامل هدفمند اقتصادی، صنعتی و فرهنگی ایران با جهان جلوگیری کرده، به سود کیست؟ تداوم عقب ماندن اقتصادی، صنعتی و علمی ایران چه کسانی را آسوده خاطر میسازد؟
ملت ایران در آغاز بیست و هفتمین سال انقلاب خود که با نوید استقلال، آزادی و عدالت اجتماعی تحقق یافت، با بسیاری نابسامانیهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دست به گریبان است. بیش از ربع قرن بی توجهی به تاریخ، ادب، فرهنگ و تمدن ایران زمین و آثار و مفاخر ملی آن، گروهی پرشمار از مردم ایران، بویژه جوانان را از دلبستگی عاطفی به محیط طبیعی و بوم و بر کشور خود دور و ناامید از آینده دستخوش سرخوردگی نموده و بخش قابل توجهی را در سقوط اخلاقی و اعتیاد، گرفتار اوهام و فرار از خود و واقعیتها ساخته است. رواج مصرف قرصهای خیال انگیز، برخوردهای گسترده فیزیکی در خیابانها، بیش از پنج میلیون پرونده اختلافات شخصی، ملکی و جنایی در دادگستری، ١٤٦ هزار کشته و مصدوم حوادث رانندگی تنها در شش ماه اول سال جاری، خودکشی گروه پرشماری از دانش آموزان دبیرستانی تنها در تهران و چندین هزار خودکشی زنان و جوانان، بویژه در استانهای محروم کشور، انباشته شدن زندانها با بیش از یکصدهزار نفر ساکن دائمی با بیش از شصت درصد معتاد و مبتلا به بیماریهای گوناگون، رسیدن شمار افراد در گیر اعتیاد کشور به بیش از یازده میلیون نفر و فزونی یافتن آلوده شدگان به بیماری ایدز به چندین ده هزار نفر، گسترش شمار کارتن خوابان و کودکان خیابانی، یخ زده شدن دهها نفر از آنان در شبهای سرد و یخبندان اخیر، رسیدن حجم قاچاق کالا به مرز پانزده میلیارد دلار، فرار سرمایهها و مغزها از کشور، بیکاری دائمی دستکم یک پنجم جمعیت در سن کار و یک سوم جوانان در سنهای بیست تا سی و پنج سال بویژه زنان تحصیلکرده جوان در شهرها، عقب افتادن سن ازدواج برای جوانان در اثر بیکاری و فقر که به مجرد ماندن همیشگی زنان جوان و رواج فساد انجامیده، خالی شدن دستکم یک چهارم روستاهای کشور از سکنه، رواج فساد اخلاق، بویژه در میان نوکیسگان و اطرافیان برخی از قبضه کنندگان قدرت و مقام، در معرض فروش و سوء استفاده قراردادن زنان و جوانان ایرانی در کشورهای خارج، رواج دزدی، چاقوکشی، قتل و تجاوزات جنسی در کشور، تنها شمهای از نا بسامانیها و عدم تعادلهای اجتماعی و فرهنگی است که اخلاق و فرهنگ خانواده اصیل ایرانی ما را تهدید میکند و در آستانه انحطاط جبران ناپذیری قرارداده است.
درحالی که ملت همیشه سخت کوش ایران، فرهنگیان، دانشگاهیان، پزشكان، پرستاران، فعالان بخش خصوصی، بازاریان، کشاورزان، دامداران، صیادان، کارگران، صنعتگران و کارکنان شریف دولت، درتلاش معاش و حفظ و سربلندی خانواده و کشور خویش همیشه تلاشی ستایش آمیز داشتهاند و طبیعت نیز در سالهای اخیر نهایت مساعدت را داشته است، درحالی که بهره برداری از منابع طبیعی و ثروت خداداد کشور با نهایت شدت و بی حد و حساب ادامه داشته است، در حالی که درآمدهای ارزی حاصل از صدور نفت و فرآوردههای صنعتی و کشاورزی از مرز پانصد میلیارد دلار در دوران پس از انقلاب گذشته و انرژی تقریبا رایگان در اختیار همه بخشهای اقتصاد ایران قرار داشته است، عملکرد واقعی اقتصاد ایران نامتناسب با امکانات، در هیجده سال اول انقلاب (تا سال ١٣٧٥) سالانه فقط حدود ٣/١ درصد، و در هشت سال اخیر به طور میانگین حدود ٥/٢ درصد بوده است. با توجه به حدود دوبرابر شدن جمعیت کشور در دوران پس از انقلاب، درآمد سرانه مردم ایران در سال ١٣٨٢ برابر ١٦٧٧ دلار(به نرخ روز) ، یعنی ٤٩٤ دلار یا ٣٠% کمتر از درآمد سرانه مردم در سال ١٣٥٦ اعلام شده است. ناتوانی حکومت در تبدیل امکانات و درآمدهای ارزی و ریالی به سرمایه گذاریهای تولیدی و فزاینده که حاصل آن عدم ایجاد اشتغال مناسب و کافی برای جوانان و بهبود سطح زندگی همگانی است، از فساد و سوء استفاده از امکانات کشور توسط بنیادها و نهادهای وابسته به حکومتگران بدون دادن مالیات، و از هم گسیختگی و انضباط تولید و کار، از رواج اسراف و سورچرانی در جامعه، از ایجاد جو دلمردگی و حرمان زدگی در کشور، از تشویق تعطیلات ضد تولید و کار و خشکاندن ریشه شادی و سرافرازی در مردم سرچشمه میگیرد، که حاصل آن سقوط بهره وری و کارآیی عوامل تولید به سطح منفی است.
رشد اقتصادی اعلام شده توسط منابع رسمی، که بخشی از آن میتواند واقعییت داشته باشد، در بسیاری از موارد ناشی از افزایش بهای نفت و بالا رفتن درآمدهای نفتی، از دو ونیم برابر شدن واردات نسبت به سال ١٣٧٦ (بیش از ١٤ میلیارد دلار)، ازچهاربرابر شدن واردات قاچاق، ازسرمایه گذاری سودجویانه مخرب وغیرمولد مصرفی در ساختمانهای مجلل و تجاری، از تولید انحصاری و غیر رقابتی خودرو خفه کننده مردم در مراکز شهری که حاصل آن جز فروبردن حدود ٥٠ درصد جمعیت به زیر خط فقر در شرایط تورمی شدید و تمرکز ثروتهای عظیم در داخل و خارج از کشور در دست عدهای اندک (کمتر از دو درصد جمعیت کشور) بوده است.
و بالاخره، رشد قارچ مانند بدنه دولت و وجود بوروکراسی بشدت بیمار و دست و پا گیر- برخوردهای سرکوبگرانه حاکمیت با اندیشمندان، نویسندگان، رونامه نگاران، فعالان سیاسی و جنبشهای پویای فعال دانشجويیی، همراه با پشتیبانی همه جانبه و تاسف بار قوه قضائیه - نادیده انگاشتن حقوق شهروندی برابر برای همه زنان و مردان و ایجاد ذهنیت بشدت منفی در شماری از هموطنان سخت کوش وابسته به تیرهها و اقوام گوناگون ایرانی، بر اثر بی توجهی و فراهم نساختن امکانات و موجبات رشد و توسعه اقتصادی برابر درآن مناطق، عدم ایجاد فرصتهای برابر برای آنها در راستای واگذاری مسئولیتهای اساسی در اداره کشور، پدیده نگران کننده ایست که بشدت همبستگی ملی ویکپارچگی کشوررا با خطر مواجه ساخته است.
هموطنان عزیز:
در این شرایط بحرانی و اوضاع و احوال نابسامان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، که میرود تا به استقلال و همبستگی ملی ما آسیب جدی وارد آورد، وظیفه ما چیست و راه بیرون رفت از این بحرانها که متضمن دوام و بقای میهن و خوشبختی و رفاه و سربلندی مردم ما باشد کدام است؟
امضاء کنندگان این بیانیه نه در سر خیال ایجاد ناامنی و آشوب دارند و نه در کف سلاحی برای براندازی. ما را آن قدر کیاست و عقل هست که تشخیص دهیم در شرایط امروزی کشور و منطقه هرگونه ناامنی و آشوب به زیان ملت تمام میشود و آن قدر تجربه اندوخته ایم که کشور را به ناکجا آبادی دیگر هدایت نکنیم.
ما بر این باور هستیم که جریان حکومتگر، با هدف حفظ انحصار قدرت با ایجاد نهادهای ضد مردم سالاری و بهره گرفتن از نهادهای انتصابی که در راس آن شورای نگهبان قراردارد، از یک سو مردم را از حق انتخاب شدن برای قبول خدمتگزاری عمومی و آزادی انتخابات محروم کرده، و از سوی دیگر با از بین بردن اصل اولیه شایسته سالاری، امور حکومتی جامعه را بدست کسانی سپرده است که بطور عمده فاقد صلاحیت علمی، تجربی، تعهد اجتماعی و مدیریت کارآ میباشند. نتیجه ملموس این عارضه و تسلط این تفکر بر امور کشور، به بن بست کشاندن جامعه و عاجز کردن دولت و حکومت در راه حل یابی برای مسائل آن است.
ما بر این باوریم که حاکمیت انتصابی با ناتوانی در شناسایی و دفاع از منافع ملی و حیاتی کشور در برابر جهان خارج و عاجز ماندن از حل مسائل و مشکلات داخلی، شایستگی و صلاحیت مدیریت کشور را ندارد.
با توجه به آنچه که درباره نارساییها و ناتوانیهای حاکمیت برشمرده شد، و حرکت خودجوش اکثریت ملت ایران در عدم شرکت در انتخابات دومین دوره شوراهای شهر و هفتمین دوره مجلس و روحیه عدم تمایل آنان به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آینده، گواهی بر این واقعیت است که دیگر نمیتوان با این ترتیب بسوی مردم سالاری، دموکراسی، حکومت قانون، حاکمیت ملت، انتخابات آزاد و تفکیک قوای سه گانه متعارف و جمهوری واقعی گام برداشت. تجربه هشت ساله پس از خرداد ١٣٧٦، نشان داده است که با این ترتیب اصلاحات مورد نظر مردم امکان پذیر نیست و در بهترین شرایط که مردم امکان اظهار نظر داشته باشند، و حتا با میلیونها رای رییس جمهوری را برگزینند و مجلس موافق او را نیز بر پای دارند، در نهایت رییس جمهور کشور به سطح یک "تدارکات چی" مراکز قدرت و نهادهای غیرانتخابی سقوط خواهد کرد.
ما امضاء کنندگان، فرصت و راهکار حتمی و نهایی را گردن نهادن به رای و اراده ملی دانسته و خواستار آنیم که ساختار قدرت حکومت، اداره امور کشور و روابط بین المللی آن بدون سوء استفاده غیر مردمی از قانون اساسی، مانند همه کشورهای پیشرفته جهان، بر پایه اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقهای دوگانه الحاقی و منشور ملل متحد، با توجه به حفظ منافع ملی، طراحی شود، تا با استقرار مردم سالاری، شایسته سالاری در انتصابات و پذیرش خدمتگزاری عمومی و یک نظام اقتصادی پویا و کارآمد بر پایه تامین عدالت اجتماعی و در راستای توسعه پایدار، میهن و مردم ما از شرایط بحرانی خطرناک موجود توانمندانه رهایی یابند و در راه سعادت و رفاه و اعتلای شایسته با توجه به رسالت تاریخی خود، در تعامل با ملتهای جهان گام بردارد. امید است که همه مبارزان راه آزادی و استقلال کشور با توجه به شرایط حساس و بحرانی زمان، کوششهای خود را در زمینه همبستگی ملی پیرامون امنیت عمومی شهروندان وآزادی وعدالت متمرکز سازند.
-----------
آمارهای آورده شده از منابع و گزارشهای رسمی چون "گزارش ربع قرن عملکرد نظام جمهوری اسلامی" سازمان مدیریت و برنامه ریزی، "گزارش اقتصادی و ترازنامه" بانک مرکزی، "فقر در ایران" مجموعه مقالات، "آسیبهای اجتماعی" مجموعه مقالات"، و از روزنامههای اطلاعات، جام جم، خراسان، ماهنامه اقتصاد ایران و غیره، برگرفته شده است.
-----------
منابع آمار و اطلاعات آماری (به ترتیب نقل در بیانیه)
(١) سازمان مدیریت و برنامه ریزی، گزارش ربع قرن عملکرد نظام جمهوری اسلامی، تهران: ١٣٨٣، ص ٣٠١، شمار پروندههای رسیدگی شده ١٣٨١.
(٢) روزنامه خراسان، ٦ بهمن ١٣٨٣، گزارش معاون امور پزشگی بالینی سازمان پزشگی قانونی.
(٣) روزنامه جام جم، ٢٦ آذر ١٣٨٣، "در سال گذشته ٢٨٣ دانش آموز مدارس تهران که بیشترشان در فقر بودند... اقدام به خودکشی کردند."
(٤) آسیبهای اجتماعی ایران، مجموعه مقالات، تهران: ١٣٨٣، ص ٣٨٠، "هرسال حداقل ششصد هزار نفر در زندانهای کشور بسر میبرند."
(٥) روزنامه خراسان، ٣٠ آبان ١٣٨٣، "شش در صد جمعیت کشور معتاد دائمی است. در سال ١٣٥٨ تعداد معتادان دائمی ٥/٢ درصد جمعیت کشور بود."
(٦) روزنامه خراسان، ١٣ تیر ١٣٨٣، "ایران بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در کشورهای آسیایی را دارد.... مرگ ٢٠٠٠ نفر معتاد در شش ماه."
(٧) روزنامه خراسان، ٢٩ آذر ١٣٨٣، به گزارش ایسنا از جانشین رییس جمهور در ستاد مبارزه با مواد مخدر: " ١١ میلیون ایرانی با اعتیاد دست به گریبانند."
(٨) روزنامه خراسان، ١٩ دی ١٣٨٣، "حدود سه هزار نفر به تعداد مبتلایان به ایدز افزوده شده است.
(٩) روزنامه خراسان، ٢٦ دی ١٣٨٣، "ایدز بیش از یک هزار نفر ایرانی را به کام مرگ فرستاد."
(١٠) روزنامه اطلاعات، ١٥ دی ١٣٨٣.
(١١) سازمان مدیریت و برنامه ریزی، برنامه شماره ٩٨، ١٣ دی ١٣٨٣، "نرخ بیکاری در سال ١٣٥٨ معادل ٢٤/١٠ درصد و در ١٣٦٨ معادل ٢/١٥ درصد و در دهه ٨٠-١٣٧٠ سالانه ٧/١٤ درصد محاسبه شده است."
(١٢) ماهنامه اقتصاد ایران، شماره دی ١٣٨٣، ص ٧١، "نرخ بیکاری در سال ١٣٨٣ معادل ٢/١٥ درصد محاسبه شده است.
(١٣) بانک مرکزی ایران، گزارش اقتصادی و ترازنامه، جلد اول، موازنه پرداختهای کلیه سالهای بعد از انقلاب.
(١٤) سازمان مدیریت و برنامه ریزی، برنامه شماره ٩٩، تولید ناخالص داخلی در ربع قرن اخیر، ١٩ دی ١٣٨٣، ص ١٦.
(١٥) ماهنامه اقتصاد ایران، دی ١٣٨٣، شماره ٧١، ص ٨٥.
(١٦) بانک مرکزی ایران، گزارش اقتصادی و ترازنامه سال ١٣٨٠ و نماگرهای اقتصادی، شماره ٣٧، سه ماهه دوم سال ١٣٨٣.
(١٧) در فقر در ایران، مجموعه مقالات زیر نظر دکتر فریبرز رییس دانا، دکتر شادی طلب، دکتر پیران، دکتر مهدی تقوی، غروی و نخجوانی، "روند فقر در ایران دهه گذشته" تهران: ١٣٧٩، ص ٨٣-٥٥ .
(١٨) سازمان مدیریت و برنامه ریزی، برنامه شماره ٩٨، ١٣ دی ١٣٨٣، درصد جمعیت زیر خط فقر نسبی سال ١٣٨٠ را ١٥ درصد ذکر کزده که معادل ١٠ میلیون نفر میشود.
--------------------
امضاها
١. مصطفی آجودانی فعال سیاسی
٢. آرش آذرپیک فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
٣. فاطمه آرام نژاد فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٤ .ابراهیم آزاد خواه فعال سياسي
٥. سامان آزادی فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی اصفهان
٦. حمید آصفی فعال اجتماعي
٧. مهندس فریدون آغاسی فعال سیاسی
٨. مهندس مسعود آقائی فعال اجتماعي
٩. دکتر سعید آل آقا استاد دانشگاه، فعال سیاسی
١٠. رضا آل محمد فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
١١. حامد ابراهیمی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
١٢. ریحانه ابریشمی فعال دانشجويی دانشگاه زابل
١٣. یوسف ابناوی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
١٤. امیر اقتناعی فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
١٥. سحر ابونصر فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
١٦. مهندس حميد احراري فعال سياسي
١٧. دكتر حسن احمدي استاد دانشگاه
١٨. دكتر حميد احمدي استاد دانشگاه
١٩. رضا احمدی فعال دانشجويی دانشگاه علوم پزشگی ایران
٢٠. قربان احمدی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٢١. محسن احمدي فعال اجتماعي
٢٢. امین احمدیان فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
٢٣. خشنود احمدی فر فعال دانشجويی دانشگاه ایلام
٢٤. دكتر مصطفي اخلاقي پزشك و فعال سياسي
٢٥. مهندس بهاءالدین ادب نماینده دوره ششم مجلس
٢٦. عبدالعلي ادیب برومند رییس شورای مرکزی جبهه ملی ایران
٢٧. دکتر مه لقا اردلان استاد دانشگاه، فعال سیاسی
٢٨. مهندس بامداد ارفع زاده فعال سیاسی
٢٩. عبدالله ازدوجینی دبیر، فعال سیاسی
٣٠. ليلا اسد نژاد فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٣١. مرتضی اسدی فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٣٢. فرزانه اسکندری فعال سیاسی
٣٣. توحید علی اشرفی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٣٤. مرتضی اصلاح چی فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٣٥. دکتر حسین اعرابی فعال سیاسی
٣٦. فرهاد اعرابی فعال سیاسی
٣٧. دكتر حسن افتخار اردبيلي پزشك و فعال سياسي
٣٨. مهندس علی افشاری عضو شورای مرکزی تحکیم وحدت
٣٩. علیرضا افشاری فعال سیاسی
٤٠. كاظم اكبر پور فعال سياسي
٤١. علی احمد الفتی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٤٢. میثم امانی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤٣. امیررضا امیربختیار فعال سیاسی
٤٤. علی امیری فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٤٥. امیر امیدی فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
٤٦. پویا امین فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٧. مهدی امین زادهعضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت
٤٨. امیر امینی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤٩. حسن انصاری فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی اصفهان
٥٠. کیوان انصاری فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٥١. اکرم ایبک آبادی فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٥٢. علیرضا ایران منش فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
٥٣. مائده ایزدی فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی اصفهان
٥٤. دکتر اکبر ایمانیان رادیولوژیست، فعال سیاسی
٥٥. سعید بابایی فعال دانشجويی دانشگاه علوم پزشگی ایران
٥٦. علیرضا بابایی فعال سیاسی
٥٧. دكتر كمال الدين بازرگاني استاد دانشگاه و فعال سياسي
٥٨. احسان باقرزاده فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٥٩. مهدی باقری فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٦٠. دکتر داود هرمیداس باوند استاد دانشگاه و حقوقدان
٦١. پروين بختيار نژاد روزنامه نگار و فعال اجتماعي
٦٢. مجتبی بخشنده فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٦٣. مهندس مرتضی بدیعی فعال سیاسی
٦٤. ایمان براتیان فعال دانشجويی دانشگاه شهرکرد
٦٥. ایمان براتیان فعال دانشجويی دانشگاه شهید عباسپور
٦٦. پوریا براتیان فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٦٧. دکتر بهروز برومند رییس انجمن علمی نفرولوژی ایران استاد دانشگاه و فعال سياسي
٦٨. دکتر جهانشاه برومنددندانپزشگ، استاد دانشگاه، فعال سیاسی
٦٩. علیرضا بریمان فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
٧٠. مقداد بریمانی فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
٧١. دكتر رحمت اله برهانيدكتراي شيمي
٧٢. امین بزرگیان فعال سیاسی
٧٣. محمد بسته نگار پژوهشگر و فعال ملي - مذهبي
٧٤. مجید بگ نظری فعال دانشجويی دانشگاه ایلام
٧٥. امیرحسین بلالی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٧٦. رحیم بنایی فعال سیاسی
٧٧. تیرداد بنکداردانشجو و فعال سیاسی
٧٨. سجاد بهرامی مقدم فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٧٩. پگاه بهزادی فعال دانشجويی دانشگاه کرمانشاه
٨٠. مهندس محمد بهزادي فعال سیاسی
٨١. محمد بهفروزي دبير بازنشسته
٨٢. علی اکبر بهمنش وکیل دادگستری
٨٣. دکتر احمد بهنیا پزشگ، فعال سیاسی
٨٤. دکتر افشین بیابانی فعال سیاسی
٨٥. دکتر بهرام بیابانی فعال سیاسی
٨٦. مهندس علیقلی بیانیرییس شورای مرکزی حزب ایران
٨٧. باقر بیشه ای فعال سیاسی
٨٨. فرهاد بیشه ای فعال سیاسی
٨٩. صدیقه بیگدلی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٩٠. فاطمه بیگی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٩١. مصطفی پاپی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٩٢. دكتر مسعود پدرام پژوهشگر و فعال سياسي
٩٣. جعفر پریزاد فعال دانشجويی دانشگاه ایلام
٩٤. عباس پور اظهري فعال سیاسی
٩٥. احسان پورنگ فعال دانشجويی دانشگاه خواجه نصیر طوسی
٩٦. احمد پولادزاده فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٩٧. روح الله پورنوروز فعال دانشجويی دانشگاه شهرکرد
٩٨. مصطفی پهلوانی فعال دانشجويی دانشگاه همدان
٩٩. پیمان پیران فعال سیاسی
١٠٠. دکتر مصطفی پیران فعال سیاسی
١٠١. محمود پیرزادنیا فعال سیاسی
١٠٢. دكتر محمود پيش بين پزشك و فعال اجتماعي
١٠٣. دكتر حبيب اله پيمان دبير جنبش مسلمانان مبارز
١٠٤. مهندس مجيد پيمان فعال سیاسی
١٠٥. دكتر عباس تاج الديني پزشك و فعال اجتماعي
١٠٦. علی تراب فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
١٠٧. کامران ترابی جهرمی فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
١٠٨. رحیم ترابی نژاد فعال سیاسی
١٠٩. مهدی ترکان فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
١١٠. هادی تفنگچیوکیل دادگستری
١١١. محمد تقدیری فعال دانشجويی دانشگاه شهرکرد
١١٢. مهندس مصطفي تنها روزنامه نگار
١١٣. عابد توانچه فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
١١٤. مهندس مجيد تولايي روزنامه نگار و فعال سياسي
١١٥. حسن ثنايي فعال سياسي
١١٦. الهه جالدران فعال دانشجويی دانشگاه ایلام
١١٧. مجید جانی پور فعال دانشجويی دانشگاه علم و صنعت
١١٨. مژگان جاودان فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
١١٩. رضا جاوید فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
١٢٠. الهه جاویدان فعال سیاسی
١٢١. شهاب جزایری فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
١٢٢. کورش جعفری فعال دانشجويی دانشگاه شهید بهشتی
١٢٣. امین جلیلیان فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
١٢٤. زینب جمالی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
١٢٥. علی جمالی فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
١٢٦. عليرضا جباري عضو كانون نويسندگان و فعال سياسي
١٢٧. دکتر نصراله جمشیدی پزشگ، فعال سیاسی
١٢٨. هادی جمشیدی فعال دانشجويی دانشگاه زابل
١٢٩. صادق جمشیدیان فعال دانشجويی دانشگاه شهرکرد
١٣٠. دکتر کمال جناب رییس پیشین دانشکده علوم دانشگاه تهران
١٣١. محمد صادق جوادی حصار فعال سیاسی
١٣٢. سجاد جوکار فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
١٣٣. حمید چمن فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
١٣٤. حامد چولکی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
١٣٥. عیسیخان حاتمی سردبیر مجله ایرانمهر، فعال سیاسی
١٣٦. محسن حاتمی فعال سیاسی
١٣٧. مجید حاجی بابایی عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت
١٣٨. مهندس اسماعیل حاجی قاسمعلی فعال سیاسی
١٣٩. دکتر علی حاجی قاسمعلی پزشگ، فعال سیاسی
١٤٠. دکتر جعفر حاکم زاده پزشگ، فعال سیاسی
١٤١. مهدی حبیبی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
١٤٢. طه حجازي شاعر و نويسنده
١٤٣. امير ارسلان حجت انصاري فعال سياسي
١٤٤. جلال الدین حجتی فعال دانشجويی دانشگاه شهید عباسپور
١٤٥. حميد حديني فعال سیاسی
١٤٦. دکتر محمد حریری استاد دانشگاه تبریز
١٤٧. قاسم حسن پور فعال سياسي
١٤٨. حامد حسن دوست فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی اصفهان
١٤٩. بهمن حسنوند فعال دانشجويی دانشگاه لرستان
١٥٠. محمود حسين دوست فعال سياسي
١٥١. کاظم حسین زاده فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
١٥٢. احسان حسینی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
١٥٣. علی حقانی فعال سیاسی
١٥٤. محسن حقانی فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
١٥٥. مهندس بهزاد حق پناه فعال سیاسی
١٥٦. ولي حق شناسي فعال سياسي
١٥٧. دکتر فاطمه حقیقت جو نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی
١٥٨. پیمان حقیقی فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
١٥٩. الهه حکامیان فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
١٦٠. مسعود حكمت فعال سياسي
١٦١. بابک حیدری فعال دانشجويی دانشگاه علوم پزشگی ایران
١٦٢. مهشید حمزه فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
١٦٣. علی اکبر خادم فعال دانشجويی دانشگاه هرمزگان
١٦٤. جابر خالدی فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
١٦٥. آرش خاندل فعال دانشجويی دانشگاه لرستان
١٦٦. رضا خجستهروزنامه نگار
١٦٧. امیر خدابنده فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
١٦٨. اكبر خرازي فعال اجتماعي
١٦٩. محمد تقی خرسندیان فعال سیاسی
١٧٠. روزبه خسروخاور فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
١٧١. مصطفی خسروی فعال دانشجويی دانشگاه علم و صنعت
١٧٢. میثم خسروی فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی اصفهان
١٧٣. دکتر منوچهر خلیل زاده مقدم پزشگ، فعال سیاسی
١٧٤. خلیل خلیلی پور فعال سیاسی
١٧٥. حسین خواجوی فعال سیاسی
١٧٦. حسن خورشيدفر فعال سياسي
١٧٧. ابراهيم خوش سيرت تسليمي فعال سياسي
١٧٨. رضا خیرالعموم فعال سیاسی
١٧٩. مهندس هوشنگ خیراندیش فعال سیاسی
١٨٠. حسین خیری فام فعال دانشجويی دانشگاه زنجان
١٨١. داود دادرس فعال سیاسی
١٨٢. رسول دادمهر نويسنده و فعال سياسي
١٨٣. احسان داوری فعال دانشجويی دانشگاه شهید عباسپور
١٨٤. هدی داوری فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
١٨٥. فریبا داوودی مهاجر فعال سیاسی
١٨٦. دکتر پرویز دبیری استاد دانشگاه اصفهان و فعال سياسي
١٨٧. پروين دخت دفتري فعال اجتماعي
١٨٨. خیراله درخشنده فعال سیاسی
١٨٩. جواد دردکشان فعال دانشجويی دانشگاه لرستان
١٩٠. سعيد درودي پژوهشگر و فعال سياسي
١٩١. رضا درودی فعال سیاسی
١٩٢. سید جمال الدین درودی فعال سیاسی
١٩٣. فریبا درودی فعال سیاسی
١٩٤. دكتر محمود دل اسايي پزشك و فعال اجتماعي
١٩٥. علی دلبری فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
١٩٦. مهندس رضا دلبری عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت
١٩٧. مسعود دهقان فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
١٩٨. فرهاد ذاتعلی فرد فعال دانشجويی دانشگاه علم و صنعت
١٩٩. دکتر عباس راشد محصل پزشگ، استاد دانشگاه، فعال سیاسی
٢٠٠. حسین راضی دبیرکل حزب مردم ایران
٢٠١. دكتر محمد صادق رباني استاد دانشگاه
٢٠٢. عليرضا رجائي روزنامه نگار
٢٠٣. محمد جواد رجائيان استاد دانشگاه
٢٠٤. مهندس آرش رحمانی فعال سیاسی
٢٠٥. بهرام رحمانی فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
٢٠٦. دکتر فاطمه رحمانی پزشگ، فعال سیاسی
٢٠٧. میرحسین رحمانی فعال دانشجويی دانشگاه علوم پزشگی ایران
٢٠٨. محمد رحمانی نصرآبادی فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٢٠٩. ابراهیم رحمتی فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٢١٠. حسین رحمتی فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی شریف
٢١١. مجید رحمتی فعال دانشجويی دانشگاه زنجان
٢١٢. غلامرضا رحیمقاضی بازنشسته دادگستری
٢١٣. الهام رجب پور فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٢١٤. علی رجبیمدیر داخلی روزنامه توس
٢١٥. مهندس آرش رحماني فعال سياسي
٢١٦. مجتبی رستمی فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
٢١٧. جعفر رسولی فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
٢١٨. منصور رسولیحقوقدان
٢١٩. یونس رشیدپور فعال دانشجويی دانشگاه شهید بهشتی
٢٢٠. دکتر علی رشیدی استاد دانشگاه و فعال سياسي
٢٢١. بهمن رضاخاني پژوهشگر و فعال سياسي
٢٢٢. مهندس اشکان رضوی فعال سیاسی استان قزوین
٢٢٣. جهانگير رضوي فعال سياسي
٢٢٤. شریف رضویان فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٢٢٥. دكتر حسين رفيعي استاد دانشگاه و فعال سياسي
٢٢٦. علی رفیعی فعال سیاسی
٢٢٧. علی رنجی پور فعال دانشجويی دانشگاه زنجان
٢٢٨. مصطفی روحانی دبیر، فعال سیاسی
٢٢٩. روزبه ریاضی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٢٣٠. دکتر قریبرز رییس دانا اقتصاددان، عضو کانون نویسندگان، فعال سیاسی
٢٣١. دكتر رضا رييس طوسي استاد دانشگاه و فعال سياسي
٢٣٢. حامد زارع فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
٢٣٣. نفیسه زارع کهن فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٢٣٤. دکتر ناصر زرافشان وکیل دادگستری
٢٣٥. مهندس کورش زعیم نويسنده و فعال سياسي
٢٣٦. مسلم زمانی فعال دانشجويی دانشگاه لرستان
٢٣٧. مهندس محمود زندیان فعال سیاسی
٢٣٨. دكتر احمد زيدآبادي روزنامه گار و فعال سياسي
٢٣٩. مهندس عزت اله سحابي عضو شوراي انقلاب و وزير پيشين سازمان برنامه
٢٤٠. خسرو سیف دبیر حزب ملت ایران
٢٤١. عليرضا ساريخاني فعال سياسي
٢٤٢. دكتر احمد ساعي استاد دانشگاه و فعال اجتماعي
٢٤٣. ادریس سالاری فعال سیاسی
٢٤٤. دکتر شاهین سپنتا دامپزشگ، فعال سیاسی
٢٤٥. آزاد ستار فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٢٤٦. نسرين ستوده فعال اجتماعي
٢٤٧. سید محمد سجادی فعال سیاسی
٢٤٨. دكتر فريدون سحابي استاد بازنشسته دانشگاه
٢٤٩. مهندس منصور سحابي فعال اجتماعي
٢٥٠. هاله سحابي فعال اجتماعي
٢٥١. روزبه سردارنژاد فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
٢٥٢. منصور سروش فعال سیاسی
٢٥٣. مهدی سعید پور فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٢٥٤. محمود سعیدزاده فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٢٥٥. جواد سعيدي فعال سياسي
٢٥٦. سعيده سعيدي فعال اجتماعي
٢٥٧. حسین سکاکی فعال سیاسی
٢٥٨. کاظم سکاکی فعال سیاسی
٢٥٩. حجت اله سلطانی فعال دانشجويی دانشگاه لرستان
٢٦٠. رضا سلطانی فعال دانشجويی دانشگاه اصفهان
٢٦١. عبدالفتاح سلطانی وکیل دادگستری
٢٦٢. ناصر فخر سلطاني فعال سياسي
٢٦٣. آرمین سلماسی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٢٦٤. فاطمه سلمانی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٢٦٥. عبدالعظیم سلوکی فعال سیاسی
٢٦٦. دکتر منوچهر سماکپزشگ، فعال سیاسی
٢٦٧. مرتضی سمیعی فعال سیاسی
٢٦٨. حاج محمد سوزنی بازرگان، فعال سیاسی
٢٦٩. سید محمد علی سید نژاد شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت
٢٧٠. محسن سیدین فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٢٧١. محمد سیاسی فعال سیاسی
٢٧٢. مهندس سيدرضا سيدزاده فعال اجتماعي
٢٧٣. سيد محمد سيف زادهوكيل دادگستري
٢٧٤. هاله سینکی فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٢٧٥. جمشید شادپور فعال سیاسی
٢٧٦. محمود شاددل بصير فعال اجتماعي
٢٧٧. مائده شاطرزاده فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٢٧٨. ابراهيم شاكري فعال اجتماعي
٢٧٩. دكتر تقي شامخي استاد دانشگاه
٢٨٠. محمد شانه چی بازرگان
٢٨١. مهندس حسین شاه اویسی استاندار پیشین کردستان در دولت موقت، فعال سیاسی
٢٨٢. داود شاهچراغی فعال دانشجويی دانشگاه خواجه نصیر طوسی
٢٨٣. حسین شاه حسینی معاون نخست وزيرورییس سازمان تربیت بدنی در دولت موقت
٢٨٤. مهدی شاه محمدی فعال دانشجويی دانشگاه شهید عباسپور
٢٨٥. علی شجاع بازرگان، فعال سیاسی
٢٨٦. صولت شجاعیان فعال دانشجويی دانشگاه اصفهان
٢٨٧. دکتر عبدالرضا شجیعی پزشگ و فعال سیاسی
٢٨٨. جعفر شرفخانی فعال دانشجويی دانشگاه ایلام
٢٨٩. دكتر محمد شريف وكيل دادگستري
٢٩٠. مهندس حجت اله شریفی شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت
٢٩١. مریم شعبانی فعال سیاسی
٢٩٢. روزبه شفیعی فعال دانشجويی دانشگاه خواجه نصیر طوسی
٢٩٣. فرزانه شکورزاده فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
٢٩٤. احمد شهناصری فرماندار سابق
٢٩٥. حسن شهیدی حقوقدان
٢٩٦. حسین شهیدی زاده مدیرکل سابق کشاورزی
٢٩٧. دکتر عبدالحسین شیخپزشك
٢٩٨. صابر شیخ لو فعال دانشجويی دانشگاه همدان
٢٩٩. مریم شیخی فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
٣٠٠. مهندس محمد شیرازی فعال سیاسی
٣٠١. فيروزه صابر فعال اجتماعي
٣٠٢. مهوش صالحی فعال سیاسی
٣٠٣. صالح صبوریان فعال دانشجويی دانشگاه کرمان
٣٠٤. دکتر عباسعلی صحاقیان استاد دانشگاه، فعال سیاسی
٣٠٥. یوسف صحفی حسابرس، فعال سیاسی
٣٠٦. مصطفی صداقت جو فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٣٠٧. سمیرا صدری فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٣٠٨. مهدي صراف فعال سياسي
٣٠٩. مسعود صفاریان فعال سیاسی
٣١٠. محمدرضا صفری فعال دانشجويی دانشگاه اصفهان
٣١١. دكتر لطيف صفري استاد دانشگاه و فعال سياسي
٣١٢. مظفر صفری فعال سیاسی
٣١٣. اکبر صفویه فعال سیاسی
٣١٤. یحیی صفی آریان فعال دانشجويی دانشگاه همدان
٣١٥. مهندس كيوان صميمي روزنامه نگار
٣١٦. علي اشرف ضرغامي نويسنده و شاعر
٣١٧. فريدون ضرغامينويسنده و شاعر
٣١٨. مهندس مجید ضیایی فعال سیاسی
٣١٩. بهزاد طاحونی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٣٢٠. دکتر حسین طالب زاده استاد دانشگاه تبریز
٣٢١. حسن طالبی فعال دانشجويی دانشگاه اصفهان
٣٢٢. اعظم طالقاني دبير جامعه زنان انقلاب اسلامي
٣٢٣. طاهره طالقاني دبير بازنشسته و فعال اجتماعي
٣٢٤. بهروز طاهری فعال دانشجويی دانشگاه زابل
٣٢٥. حسین طاهری فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٣٢٦. سعید طاهری دبیر، فعال سیاسی
٣٢٧. علی طاهری فعال دانشجويی دانشگاه خواجه نصیر طوسی
٣٢٨. حمید طباطبایی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٣٢٩. مهندس حشمت الله طبرزدی دبیر جبهه دموکراتیک
٣٣٠. سعید طبرسی فعال دانشجويی دانشگاه علم و صنعت
٣٣١. سجاد طبسی فعال دانشجويی دانشگاه کرمان
٣٣٢. مصطفی طلوعی فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی اصفهان
٣٣٣. امير طيراني روزنامه نگار و فعال سياسي
٣٣٤. دكتر هما عابدي وكيل دادگستري
٣٣٥. آرزو عابدینی شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت
٣٣٦. مهدی عاقلتر فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٣٣٧. محمد عاملی فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٣٣٨. رضا عباسپور فعال دانشجويی دانشگاه شهید عباسپور
٣٣٩. رضا عباسی فعال سیاسی
٣٤٠. پیمان عبدالملکی فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
٣٤١. ابراهیم عبداله زاده فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٣٤٢. عرفان عبدی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٣٤٣. مهندس حسن عرب زاده فعال اجتماعي
٣٤٤. مهدی عربشاهی فعال دانشجويی دانشگاه زنجان
٣٤٥. مهندس حسین عزت زاده فعال سیاسی
٣٤٦. صمد عزیزی فعال دانشجويی دانشگاه همدان
٣٤٧. علی عزیزی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٣٤٨. قاسم عطایی عظیمی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٣٤٩. اکبر عطری عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت
٣٥٠. روئين عطوفت فعال سياسي
٣٥١. بهرام عظيمي فعال سياسي
٣٥٢. روح اله عظیمی فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
٣٥٣. مهندس جواد علایی فعال سیاسی
٣٥٤. مهندس محمد باقر علاییشورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت
٣٥٥. احمد علیپور فعال دانشجويی دانشگاه زابل
٣٥٦. حسن عليپور فعال سياسي
٣٥٧. محمود عمراني پژوهشگر و فعال سياسي
٣٥٨. سیامک عمید حقوقدان
٣٥٩. دكتر محمود غالي استاد دانشگاه
٣٦٠. سجاد غرقی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٣٦١. دكتر مسعود غفاري استاد دانشگاه
٣٦٢. مهدي غني پژوهشگر و فعال سياسي
٣٦٣. اسماعیل فاضل پور معاون وزارت کار در دولت موقت، فعال سیاسی
٣٦٤. مهندس مصطفی فاضلی فعال سیاسی
٣٦٥. نیما فاضلی فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٣٦٦. رضا فاطمی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٣٦٧. بابک فدوی فعال دانشجويی دانشگاه زابل
٣٦٨. اسماعیل فراهانی فعال سیاسی
٣٦٩. سرلشگر بازنشسته ناصر فربد رییس ستادارتش دولت موقت و فعال سياسي
٣٧٠. علی فرخی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٣٧١. علی فرخی فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٣٧٢. خلیل فردوسی فعال سیاسی
٣٧٣. دکتر محسن فرشاد وکیل دادگستری، پژوهشگر، فعال سیاسی
٣٧٤. محمد فرقدانی فعال دانشجويی دانشگاه خواجه نصیر طوسی
٣٧٥. مهرداد فروتن فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٣٧٦. دکتر ابوالقاسم فروزان پزشگ، فعال سیاسی
٣٧٧. پرویز فروهر دبیر، فعال سیاسی
٣٧٨. سیمین فروهر فعال دانشجويی دانشگاه گندی شاپور
٣٧٩. پیام فضلی فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
٣٨٠. علی فعال فعال سیاسی
٣٨١. اصغر فنی پور فعال سیاسی
٣٨٢. بهرام فیاضی فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
٣٨٣. محمود فیض پور فعال سیاسی
٣٨٤. یاشار قاجار فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٣٨٥. عزيز قاسم زاده فعال سياسي
٣٨٦. حسن قدیانی روزنامه نگار، فعال سیاسی
٣٨٧. دکتر باقر قدیری اصلی رئيس پيشين دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران، فعال سیاسی
٣٨٨. امیر قلعه ای فعال دانشجويی دانشگاه اصفهان
٣٨٩. عبدالحسين قمي زاده بازرگان
٣٩٠. مهندس حسن قوام شهیدی فعال سیاسی
٣٩١. ناصر قوامی فعال سیاسی
٣٩٢. دكتر نظام الدين قهاري پزشك و فعال سياسي
٣٩٣. سعید قهرمانی فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
٣٩٤. میثم قهوه چیان فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٣٩٥. اشکان قیسوندی فعال دانشجويی دانشگاه زنجان
٣٩٦. اسداله كارشناس فعال اجتماعي
٣٩٧. دكتر رحمان كارگشا پزشك و فعال سياسي
٣٩٨. دکتر رضا کاشفی حقوقدان
٣٩٩. رضا كاظمي فعال سياسي
٤٠٠. مرتضي كاظميان روزنامه نگار و فعال سياسي
٤٠١. علی کاکاوند فعال دانشجويی دانشگاه خواجه نصیر طوسی
٤٠٢. امیر کاویانروزنامه نگار
٤٠٣. حسین کتابنویس فعال سیاسی
٤٠٤. کامبیز کریمی فعال دانشجويی دانشگاه زابل
٤٠٥. پیام کشاورز فعال دانشجويی دانشگاه علوم پزشگی ایران
٤٠٦. نصراله کشاورز فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٠٧. مهندس ژرژ کریم فعال سیاسی
٤٠٨. مهدیه کلاهدوز فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٤٠٩. یعقوب کلته فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤١٠. هادی کمال زاده شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت
٤١١. علی کمیجانی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤١٢. ناصر کمیلیان بازرگان و فعال سیاسی
٤١٣. پروين كهزادي فعال اجتماعي
٤١٤. مهین کوخازاده فعال دانشجويی دانشگاه ایلام
٤١٥. مهران کوشا فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤١٦. آرین کیا فعال سیاسی اصفهان
٤١٧. علی کیوانلو فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٤١٨. محمود گرگین فعال سیاسی
٤١٩. اسماعیل گلشنی فعال سیاسی
٤٢٠. دکتر رضا گلنراقی استاد دانشگاه، فعال سیاسی
٤٢١. مجتبی گلی فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
٤٢٢. فاطمه گوارايي پژوهشگر و فعال سياسي
٤٢٣. دامون گیلانی فعال سیاسی
٤٢٤. مسعود لدني فعال سياسي
٤٢٥. مسعود لطفی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤٢٦. هادی لطفی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٢٧. نوید لطیفی فعال دانشجويی دانشگاه همدان
٤٢٨. مجید لگزیان فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤٢٩. سید جواد سادات مادرشاهی فعال سیاسی
٤٣٠. پریوش مبشری فعال سیاسی
٤٣١. حسین مجاهد فعال سیاسی
٤٣٢. محمد حسین مجاهد دبیر کل حزب جامعه مدنی همدان
٤٣٣. کریم مجرب فعال دانشجويی دانشگاه شیراز
٤٣٤. محسن مجیدی فر فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٤٣٥. مهدی محجوری فعال دانشجويی دانشگاه سیستان و بلوچستان
٤٣٦. اصغر محمدراده فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤٣٧. مهديه محمدي فعال اجتماعي
٤٣٨. میرصادق محمدی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤٣٩. نرگس محمدي فعال اجتماعي
٤٤٠. احمد محمدي اردهالي بازرگان
٤٤١. محمد محمدي اردهالي بازرگان و فعال سياسي
٤٤٢. مریم محمدیان فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٤٤٣. محمد محمودی فعال سیاسی
٤٤٤. تقی محمودی اسکویی فعال سیاسی
٤٤٥. پویا محمودیان فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٤٦. سيمين مخبر حقوقدان و فعال سياسي
٤٤٧. فرزین مخبر فعال سیاسی
٤٤٨. حسين مدني فعال سياسي
٤٤٩. سعيد مدني پژوهشگر و فعال سياسي
٤٥٠. دكتر ماشااله مديحيپزشك
٤٥١. سعید مرادی فعال دانشجويی دانشگاه علوم پزشگی ایران
٤٥٢. مرضيه مرتاضي لنگرودي پژوهشگر و فعال سياسي
٤٥٣. حمید مردانی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم
٤٥٤. مهندس محمود مریمکیش فعال سیاسی
٤٥٥. محمود مژدهی فعال سیاسی
٤٥٦. مهندس رضا مستان فعال سیاسی
٤٥٧. دکتر عبدالحسین مستوفی پزشگ، فعال سیاسی
٤٥٨. پروفسور صادق مسرت استاد دانشگاه
٤٥٩. زهرا مسعودیان فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٦٠. مهدی مسلمی فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
٤٦١. فضل اله مشایخ فعال سیاسی
٤٦٢. مهدی مشایخی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٦٣. متین مشگین فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٦٤. ضیاء مصباح فعال اجتماعي
٤٦٥. مهدی مصدق فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٤٦٦. مصیب مصفا فعال دانشجويی دانشگاه هرمزگان
٤٦٧. رضا مصیبی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٦٨. حسین مطلوبی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤٦٩. علی مظاهری فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٤٧٠. رشید مظفری سردشتی بازرگان و فعال سیاسی
٤٧١. مسعود معتقد فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٤٧٢. احمد معصومي فعال سياسي
٤٧٣. دکتر عبدالحسین معظمی پزشگ، استاد دانشگاه، فعال سیاسی
٤٧٤. مهندس علیاکبر معینفر وزیر نفت دولت موقت
٤٧٥. اسماعیل مفتیزاده فعال سیاسی
٤٧٦. مهندس محسن مقدس زاده فعال سیاسی
٤٧٧. ایمان مقدسیان فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٤٧٨. مهندس مرتضي مقدم فعال اجتماعي
٤٧٩. علی مقیمی فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٤٨٠. مهدی مکارمی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٤٨١. فهيمه ملتی مدرس دانشگاه و فعال سياسي
٤٨٢. منوچهر ملک قاسمی وکیل دادگستری، فعال سیاسی
٤٨٣. ابوذر ملکی فعال سیاسی
٤٨٤. صمد ملکی فعال سیاسی
٤٨٥. عمار ملکی فعال سیاسی
٤٨٦. دکتر محمد ملکی رییس پیشین دانشگاه، فعال سیاسی
٤٨٧. هرمز ممیزی معاون سابق استانداری در دولت موقت، فعال سیاسی
٤٨٨. مهندس محمد ابراهیم منتصری فعال سیاسی
٤٨٩. سعید منتظری فعال سیاسی و فرزند آيت الله العظمي منتظري
٤٩٠. حامد منزه فعال دانشجويی دانشگاه سیستان و بلوچستان
٤٩١. مهندس حمید منزه فعال سیاسی
٤٩٢. مهندس سیدعلی اکبر موسوی خوئینی نماینده دوره ششم مجلس و دبير سازمان ادوار دفتر تحكيم وحدت
٤٩٣. دكتر یوسف مولایی استاد دانشگاه و وکیل دادگستری
٤٩٤. عبداله مومنی عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت
٤٩٥. مهندس نظام الدین موحد معاون پیشین وزارت راه و سازمان برنامه در دولت موقت و فعال سياسي
٤٩٦. مهندس علی موسوی فعال سیاسی
٤٩٧. دکتر سید حسین موسویان پزشگ و فعال سياسي
٤٩٨. امیر مسعود موگویی هنرمند
٤٩٩. دكتر عبدالرضا هوشنگ مهدوي استاد دانشگاه و مترجم
٥٠٠. شهاب مومنی فعال دانشجويی دانشگاه گندی شاپور
٥٠١. دکتر مهدی موید زاده استاد دانشگاه، فعال سیاسی
٥٠٢. امیر مهجوریان فعال دانشجويی دانشگاه شهید بهشتی
٥٠٣. استاد محمد مهریار استاد دانشگاه
٥٠٤. حمید مهستانی فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
٥٠٥. حمید میبیان فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
٥٠٦. سید سراج الدین میردامادی فعال سیاسی
٥٠٧. مهندس وحيد ميرزاده فعال سياسي
٥٠٨. الله كرم ميرزايي فعال سياسي
٥٠٩. نعمت الله میرعظیمی دبیر بازنشسته
٥١٠. پویا میرمحبوب فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٥١١. حسن میرمحمد صادقی فعال سیاسی
٥١٢. قدسی میرمعز فعال سیاسی
٥١٣. احمد میزایی فعال دانشجويی دانشگاه اصفهان
٥١٤. آکام مینایی فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
٥١٥. علی مینایی بهزاد فعال سیاسی
٥١٦. دکتر علی اصغر مینو استاد دانشگاه
٥١٧. افشار نادری فعال سیاسی
٥١٨. سیامک نادعلی فعال دانشجويی دانشگاه لرستان
٥١٩. شهامت نارکی فعال دانشجويی دانشگاه هرمزگان
٥٢٠. دکتر علی ناظری فعال سیاسی
٥٢١. دكتر علي اكبر نجفي استاد دانشگاه
٥٢٢. مجتبی نجفی فعال دانشجويی دانشگاه علامه طباطبایی
٥٢٣. مهندس رضا نخشب فعال سیاسی
٥٢٤. سارا ندامت خوان فعال دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه
٥٢٥. علی اصغر ندیمی فعال سیاسی
٥٢٦. مهندس محسن نراقی فعال سیاسی
٥٢٧. علی نریمانی فعال دانشجويی دانشگاه امیرکبیر
٥٢٨. زهره نصراله زاده فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٥٢٩. وحید نعمتیان فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٥٣٠. دکتر علی اکبر نقی پورپزشگ، نویسنده، فعال سیاسی
٥٣١. دكتر محمود نكو روح جامعه شناس و فعال سياسي
٥٣٢. مهندس بهرام نمازی فعال سیاسی
٥٣٣. مهندس سيد حميد نوحيپژوهشگر و فعال اجتماعي
٥٣٤. دكترسيد مجيد نوحي دندانپزشگ
٥٣٥. محمد نوربخش فعال سیاسی
٥٣٦. مسعود نوربخش فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی اصفهان
٥٣٧. احمد نورحسینی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار
٥٣٨. جواد نوروزی فعال دانشجويی دانشگاه سیستان
٥٣٩. دکتر مجتبی نیک نژادپزشگ، فعال سیاسی
٥٤٠. مهندس اصغر نیک نفس فعال سیاسی
٥٤١. داریوش نیماوری فعال سیاسی
٥٤٢ابوالفضل نیماوری فعال سیاسی
٥٤٣. دکتر پرویز ورجاوند وزیر فرهنگ و هنردر دولت موقت، فعال سياسي
٥٤٤. وحید وفادار فعال دانشجويی دانشگاه مشهد
٥٤٥. مصطفی وفایی فعال دانشجويی دانشگاه علوم پزشگی ایران
٥٤٦. فاطمه وکیلیان فعال دانشجويی دانشگاه الزهرا
٥٤٧. سروش هاشم پور فعال دانشجويی دانشگاه گندی شاپور
٥٤٨. آرش هاشمی فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی شریف
٥٤٩. احسان هاشمی فعال دانشجويی دانشگاه زابل
٥٥٠. حمید هاشمی فعال دانشجويی دانشگاه صنعتی شریف
٥٥١. محمد هاشمی فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
٥٥٢. ناصر هاشمي فعال اجتماعي
٥٥٣. بهاره هدایت فعال دانشجويی دانشکده اقتصاد
٥٥٤. پرویز همایونی حقوقدان
٥٥٥. عباس همایونی فعال سیاسی
٥٥٦. احسان هوشمند فعال اجتماعي
٥٥٧. هادی هوشنگی فعال دانشجويی دانشگاه خواجه نصیرالدين طوسی
٥٥٨. داود یازی فعال دانشجويی دانشگاه شهرکرد
٥٥٩. حنیف یزدانی پور فعال دانشجويی دانشگاه شهرکرد
٥٦٠. مهندس حبیب یکتا فعال سیاسی
٥٦١. لطف اله یوسف قهاری فعال سیاسی
٥٦٢. سیروان یوسفی فعال دانشجويی دانشگاه زابل
٥٦٣. دکتر شکراله یوسفی استاد دانشگاه، فعال سیاسی
٥٦٤. مجید یوسفی فعال سیاسی
٥٦٥. مهران یوسفی فعال دانشجويی دانشگاه تربیت معلم سبزوار