حسن روحاني:
تحت فشار قراردادن ايران يك رسوايي سياسي بينالمللي است
تهران- خبرگزاري كار ايران
حسن روحاني، دبير شورايعالي امنيت ملي در ديدار با "ايگور ايوانف"، دبير شوراي امنيت ملي روسيه در كاخ كرميلن، روند توسعه روابط را مناسب توصيف كرد و خواستار ايجاد بالانس در روابط اقتصادي تهران- مسكو شد.
به گزارش "ايلنا"، روحاني با اشاره به امضاي قرارداد نهايي ماهواره زهره، تصميم جمهوري اسلامي ايران به خريد پنج فروند هواپيماي توپولوف 204 ، امكان مشاركت روسيه در ساخت 40 فروند كشتي در ايران و گسترش همكاريها در زمينه نفت و گاز را به اطلاع طرف روسي رساند و خواستار هماهنگي كشورهاي صادر كننده گاز در مورد قيمت و صادرات گاز شد.
دبير شورايعالي امنيت ملي با اشاره به تصميم ايران براي ايجاد 6000 مگاوات نيروگاه هستهاي جديد تكميل و راه اندازي هرچه سريعتر نيروگاه بوشهر را زمينهساز همكاريهاي دو كشور در نيروگاههاي جديد هستهاي تلقي كرد و بر نهايي شدن قرارداد سوخت تأكيد كرد.
وي پايبندي كامل تمام كشورهاي عضو معاهده هستهاي به تمام مفاد اين معاهده را براي تقويت روند عدم گسترش سلاحهاي هستهاي مهم دانست و گفت: چارچوب معاهده NPT مبناي ايران در مذاكرات هستهاي است و ايران در مقابل پايبندي به مقررات بينالمللي، حقوق مشروع خود در بهرهمندي از تكنولوژي صلحآميز را با تمام قدرت پيگيري خواهد كرد.
روحاني افزود: در مورد تكنولوژي هستهاي نيز، تعهد ايران به معاهده NPT ، موافقنامه پادمان، پروتكل الحاقي و همكاري شفاف با آژانس كه حداكثر معيارها و استاندارهاي اعتمادسازي بينالمللي است، بيانگر حسن نيت ايران در مورد صلحآميز باقي ماندن فعاليتهاي هستهاي ايران در آينده است و اكنون كشورهاي صنعتي جهان و آژانس بينالمللي انرژي اتمي بايد حسن نيت متقابل خود براي تأمين نيازمنديهاي تكنولوژيك صلح آميز هستهاي ايران را نشان دهند.
دبير شورايعالي امنيت ملي با اشاره به بازرسيهاي آژانس و تأييد عدم انحراف فعاليتهاي صلح آميز هستهاي ايران توسط آژانس گفت: تحت فشار قراردادن ايران براي فعاليتهاي قانونياش يك رسوايي سياسي بينالمللي است؛ ايران آماده همكاري با جامعه جهاني در مورد هر پيشنهادي است كه از نظر قوانين بين المللي منطقي و معتبر بوده و تبعيضآميز نباشد.
advertisement@gooya.com |
|
"ايگور ايوانف"، دبير شوراي امنيت ملي روسيه نيز در ديدار با روحاني، با اشاره به تحولات اخير منطقهاي و بينالمللي اعلام كرد، روسيه قاطعانه خط مشي توسعه و تعمق روابط دوجانبه منطقهاي و بينالمللي را با ايران دنبال خواهد كرد.
وي خواستار ايجاد ساختاري محكم براي ديالوگ و رايزني و همكاري سيستماتيك ايران و روسيه شد و با اشاره به سفر پوتين به تهران گفت: اسناد مهمي در مورد ارتقاي همكاريهاي دو كشور در جريان سفر آقاي پوتين به تهران در حال آماده سازي است.
ايوانف، سفر روميانتسف، رئيس سازمان انرژي اتمي روسيه به تهران در هفته آينده را فرصت مناسبي براي توسعه همكاريهاي هستهاي ايران و روسيه خواند و گفت: اراده سياسي دو كشور، روابط اقتصادي را به مرز دو ميليارد دلار رسانده است، در عين حال روسيه آماده سرمايهگذاري در پروژههاي بزرگ در ايران است.
وي قرار داد ماهواره زهره را زمينهساز تحول در روابط فضايي ايران و روسيه خواند و گفت: اين همكاريها موجب مي شود كه روسيه بتواند سيستم پيشبيني زلزله را در اختيار ايران قرار دهد.
ايوانف، همكاريهاي هستهاي دو كشور را جنبهاي از روابط استراتژيك دو كشور دانست و اعلام كرد كه مسكو براي ايجاد نيروگاههاي جديد در ايران و تأمين سوخت آنها آمادگي دارد.
وي تصريح كرد كه مسكو حق بهرهمندي ايران از تكنولوژي صلحآميز هستهاي را به رسميت ميشناسد و قرارداد تكميل نيروگاه بوشهر نمونه بارز اين اعتقاد است.