* گذشته "دكتر معين" تأييد ميكند كه بر پيماني كه با مردم ميبندد، وفاداراست
* اصلاحطلبان در مرحله دوم انتخابات به اجماع خواهند رسيد
تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي تأكيد آخرين كنگره اين حزب بر اولويت حمايت از كانديداي حزبي در انتخابات رياست جمهوري را نشاندهنده برخورداري حزب از توان و پتانسيل لازم جهت پيگيري برنامهها از طريق كانديداي اختصاصي دانست.
احمد شيرزاد در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا" در اين مورد، گفت: در دنيا احزاب فراگير و توانا مستقلاً وارد انتخابات ميشوند و با احزاب كوچكتر براي تشكيل كابينه ائتلاف ميكند و جبهه مشاركت هم خود را در قد قوارهاي كه بتواند مستقلاً وارد عرصه انتخابات شود، ميداند، اما به دلايلي از اين كار خودداري كرد و از كانديداي غيرحزبي در انتخابات رياستجمهوري حمايت كرد.
وي همچنين واقعيتهاي موجود در جامعه را سبب مصلحتانديشي و معرفي فردي غيرحزبي از روي جبهه مشاركت در انتخابات رياستجمهوري دانست و افزود: در ايران هيچ ابزار قانوني براي ملزم كردن كانديداي حزبي يا مورد حمايت حزب، جهت پاسخگويي به برنامهها و وعدههاي اعلام شده، وجود ندارد.
اين عضو جبهه مشاركت در ادامه تصريح كرد: حمايت حزب از دكتر معين به اين دليل است كه وي را فردي وفادار به پيمانهايش ميداند همچنانكه گذشته وي نيز تأييد ميكند كه معين بر پيماني كه با مردم ببنند، وفادار ميماند.
شيرزاد در تحليل انتخابات آينده رياست جمهوري، حضور هاشمي در اين عرصه را تأثيرگذار و تعيينكننده دانست و اظهار اشت: اگر هاشمي در انتخابات حضور يابد، جناح محافظه كار تحت الشعاع حضور وي قرار ميگيرد.
وي افزود: در اين صورت شاهد يك رقابت طبيعي پيشرفته و سالم بين كانديداي جناح اصلاحات و هاشمي خواهيم بود.
نماينده مردم اصفهان در مجلس ششم شوراي اسلامي با بيان اينكه هيچ يك از جناحها در مورد يك كانديداي واحد به اجماع نميرسند، خاطر نشان كرد: اگر رويه فعلي ادامه يابد، انتخابات چند جناحي خواهيم داشت، چرا كه در فضاي سياسي كشور بيش از دو جناح وجود دارد و صفبنديهاي درون دو جناح واقعي است.
advertisement@gooya.com |
|
وي افزود: بنابراين در مرحله اول انتخابات آراء هيچ يك از كانديداها به حد نصاب نميرسد و رقابت اصلي در مرحله دوم انتخابات شكل خواهد كرد.
شيرزاد ادامه داد : در مرحله دوم يك كانديدا از جناح اصلاحات ميماند، بنابراين طبيعي و عقلاني است كه تمامي گروهها و احزاب جبهه اصلاحات از آن كانديدا حمايت كنند، اين كانديدا هم بايد بتواند نظر ديگر احزاب اصلاح طلب را جلب كند و با همه احزاب ائتلاف كند.
اين عضو جبهه مشاركت ايران اسلامي، پيروزي كانديداي جناح محافظهكار در انتخابات را محتمل ندانست و در پايان خاطر نشان كرد: اصلاح طلبان از شانس پيروزي بيشتري برخوردارند، اما اين پيروزي به افكار عمومي، شرايط جامعه و شرايط جهاني بستگي دارد.