خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس سياسي خارجي - ايران در جهان
روزنامهي فايننشيال تايمز نوشت، تغيير گارد وزارت امور خارجهي دولت بوش تقريبا پس از آنكه كالين پاول با كارمندانش خداحافظي كرد و رايس در مصاف سوالات سناتورها براي احراز پست وزير امور خارجهي آتي آمريكا تلاش كرد، تكميل شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين روزنامهي چاپ انگليس ادامه داد، پاول گفت كه تمركز بر ترغيب كرهي شمالي و ايران براي برگزيدن راهي بهتر و ترك برنامهي تسليحاتي هستهيي از چالشهاي آتي سياست خارجي آمريكاست.
اين گزارش افزود، رايس در جريان جلسهي استماع سناي آمريكا گفت كه دولت بوش هيچ زمينهي مشتركي را براي كار با حكومت اسلامي در ايران نميبيند. وي اين پيام را داد كه آمريكا قصد ندارد هيچ پيشنهاد مشخصي را به ايران براي پايان دادن به خواست هستهيي تهران بدهد.
اين روزنامه ادامه داد كه رايس در اين جلسه موضع سختگيرانهاي را در قبال ايران اتخاذ كرد، اما حرفي از پيگيري سياست ”تغيير رژيم“ به ميان نكشيد.
وي گفت: دولت آمريكا همانگونه كه رييس جمهور گفت، اغلب از رژيمها به اين اميد حمايت كرده كه ايجاد ثبات كنند و ما گاهي اوقات چشممان را بر روي كمبود آزادي در خاورميانه به اين اميد بستهايم كه آنها ثبات ايجاد كنند. ما ديگر اين راه را ادامه نخواهيم داد.
اين روزنامه ادامه داد، جوزف بيدن، از اعضاي ارشد دموكراتها در اين كميته گفت كه با بيميلي و ترديد به رايس راي داده است و افزود كه رايس نتوانسته است در سطح خواست مردم آمريكا باشد. تنها باربارا بوكسر، سناتور كاليفرنيايي و جان كري، رقيب بوش در انتخابات رياست جمهوري آمريكا به وزير امور خارجهي جديد آمريكا راي مخالف داده بودند.
رايس به تصميمگيريهاي بدي كه دربارهي عراق انجام شده بود، اذعان كرد اما گفت كه تاريخ دربارهي نتايج اين جنگ قضاوت خواهد كرد. وي در پاسخ به انتقادات و سوالات باربارا بوكسر گفت كه آمريكا در قطع رابطه با صدام در اواخر دههي 80 ميلادي اشتباه كرده است.
وزير امور خارجهي جديد آمريكا كاملا اين احتمال را كه واشنگتن رويكرد اروپاييها را در مذاكره با ايران در پيش بگيرد، رد كرد.
بيدن اين سوال را از رايس مطرح كرد كه آيا آمريكا با ايران به توافق خواهد رسيد؟ گفت كه نميخواهد بر اساس فرضيات صحبت كند و بايد به اين موضوع در مقياس كلي نگاه شود و در اين باره به مسايل تروريسم و حقوق بشر اشاره كرد.
وي گفت: سناتور، چيزي كه ما به ايرانيها گفتهايم اين است كه به ليبياييها نگاه كنند كه بدون تضمين به انجام معاملهاي مشخص تصميمگيري كردند.
advertisement@gooya.com |
|
اين روزنامه ادامه داد، مقامات عاليرتبهي انگليس، فرانسه و آلمان قرار است طي روزهاي آينده به واشنگتن سفر كنند تا بر دولت بوش براي آن كه رويكرد مثبتي به مذاكرات هستهيي اروپا و ايران داشته باشد، فشار بياورند. يوشكا فيشر قرار است روز سهشنبه با رايس در واشنگتن ديدار داشته باشد.