خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس سياسي
دبيركل جبههي مشاركت ايران اسلامي گفت: نه انفعال و نه انزوا، نه خشم و عصيان بلكه تداوم راه اصلاحات راهبرد اصلي ماست و امروز روز ديگري براي تجلي ارادهي اين نسل است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمحمدرضا خاتمي روز جمعه 18 ديماه طي سخناني در همايش انتخاباتي حاميان كانديداتوري دكتر معين، اظهار داشت: امروز جمعي كه گرد هم آمدهاند، ميتوانند در تاريخ آيندهي اين سرزمين به عنوان سرفصلي از تحول و پيشرفت، ماندگار و جاوداني شوند؛ اگر بخواهيم و باور كنيم.
وي با بيان اين مطلب كه تا 27 خرداد 84، 133 روز فرصت باقي است تا اين جمع كاري انجام دهد كه تداوم اصلاحات را ممكن كند، تصريح كرد: براي اين كه ببينيم چه بايد بكنيم، بايد ببينيم چرا به اين جا رسيديم و براي اين كه ببينيم چرا به اينجا رسيديم بايد ببينيم كه هستيم؟
وي دل در گرو اسلام داشتن را يكي از مشغلههاي اصلاحطلبان دانست و تاكيد كرد: همهي ما دل در گروي اسلام داريم و آن را رمز سعادت دنيا و آخرت خود ميدانيم و به صراحت ميگويم اگر روزي در اين وادي، حكومتي سكولار به معناي واقعي آن مستقر شود، تلاش خواهيم كرد با منطق و تدبير زمينههاي استقرار يك نظام مبتني بر معنويت و اخلاق را فراهم سازيم، چرا كه آن را نياز بشريت ميدانيم.
محمدرضا خاتمي با تصريح بر اين كه تفسير ما از دين تفسير غير منطقي و متحجرانهاي از دين نيست كه اخلاق را متاع بازار خود كردهاند و معنويت را در پاي اميال دنيوي خود قرباني كردهاند، در تشريح تعريف خود از نظام ديني، گفت: تفسير ما از نظام ديني، نظامي است كه اولا چون مردم ميخواهند، امكان حاكميت مييابد، ديگر آن كه در آن نه فقط مخالفين ما بلكه مخالفين نظام ديني هم آزاد خواهند بود به روش مسالمتآميز ابراز عقيده كنند و حتي بتوانند اثرگذار روي مردم باشند.
خاتمي افزود: حكومت ديني حكومتي مبتني بر اخلاق، حرمت همهي انسانها و مدافع حريم فرد و جامعه و ادارهي آن بر اساس مصالح ملت و كشور خواهد بود.
وي با بيان اين مطلب كه انقلاب اسلامي سرفصل رهايي كشور ايران و امام(ره) منادي استقلال و آزادي اين كشور و ملت بودهاند، اظهار داشت: نظام ما به ما اجازه نداده است كه در گذشته بمانيم.
خاتمي با ابراز اين عقيده كه در مسير انقلاب، انحرافي در حال رخ دادن است كه آن تبديل نظام مردمي به نظامي طبقاتي و غيرمردمي است، تاكيد كرد: ما بر اين اساس مبناي اصلاحات را بازگشت به اصل انقلاب ميدانيم.
دبيركل جبههي مشاركت ايران اسلامي، اصلاحطلبان را جزو مدافعان اصلي انقلاب و آرمانهاي آن برشمرد و تاكيد كرد: وظيفهي خود ميدانيم كه خطر انحراف در اهداف انقلاب را به هر نحو ممكن از بين ببريم. لذا براي نسل ما، ماندن و كوشيدن وظيفهاي است كه همواره بر دوشهاي ما سنگيني خواهد كرد.
خاتمي تصريح كرد: نه انفعال و نه انزوا، نه خشم و عصيان بلكه تداوم راه اصلاحات راهبرد اصلي ماست و امروز روز ديگري براي تجلي اراده اين نسل است.
دبيركل جبههي مشاركت ايران اسلامي، كار و فعاليت براي ايران و ملت ايران را دفاع از انقلاب دانست و افزود: معتقديم كمهزينهترين و پرفايدهترين كار پيمودن راه اصلاحاتي است كه از دوم خرداد 76 آغاز شد و با همان اصول و با همان مرام، اما قاطعتر، مصممتر و شفافتر.
وي افزود: مطمئنا اصلاحطلبان ميتوانستند دستاوردهاي بسيار بيشتري در عرض هشت سال گذشته داشته باشند اما آنچه طيف اصلاحات را ميساخت، خود به خود اين محدوديت را بر همهي ما تحميل ميكرد كه به حداقلها و گاه كمتر از حداقلها قانع باشيم اما با همين حداقلها گامهاي اساسياي را برداشتيم و همين مساله ما را براي پيمودن راه مصممتر ميكند.
خاتمي با طرح اين موضوع كه اصلاحطلبان در انتخابات آتي با برنامهاي عملياتيتر و با جمعي مصممتر و منسجمتر و با تكيه بر خرد جمعي و نه سليقه يك فرد حتي اگر او تواناترين و محبوبترين باشد، به صحنه آمدهاند، خاطرنشان كرد: هرچند كه فرصتها سوخته است و بخشي از حاميان اصلاحات دلسرد شدهاند اما اين ضعف با تجربه بسيار فراوانترو با انسجام دروني بيشتر ما و با راهكارهاي مناسبتر براي مقابله با بحران آفرينيها و تشنجات جبران خواهد شد.
advertisement@gooya.com |
|
وي با تاكيد بر اين مطلب كه اصلاحطلبان براي حضور در صحنه انتخابات رياست جمهوري آينده واقعبيني كردهاند، افزود: محور حضور در هر انتخاباتي فرد يا افرادي هستند كه نهاد آن حركت خواهد بود. اين فرد بايد معتقد به اصلاحات باشد. در تمام ابعاد آن، به ياد داشته باشيم اصلاحات فقط در بعد سياسي و فقط در درون حكومت نيست. دولت و قوهي مجريه به عنوان مهمترين نماد بوروكراتيك و اثرگذار بايد نقش اصلاحگرانهي خود را در همهي عرصههاي زندگي كشور ايفا كند.
خاتمي باور داشتن واقعي به اصلاحات در تمامي ابعاد را شرط اول كانديداي اصلاحطلبان دانست و افزود: كسي را بايد انتخاب كنيم كه در زندگي شخصي خود اصول اصلاحات را پياده كرده باشد. از ايمان و صداقت گرفته تا استقامت و پايداري، از مردمي بودن و سادهزيستي گرفته تا شناختن جهان و كشور، از خودباوري خود گرفته تا قبول سخن حق و شنيدن حرف مخالف و برگشتن از اشتباه احتمالي.
وي ادامه داد: فرد منتخب بايد كسي باشد كه نه نماد نزاع و حذف تلقي شود بلكه نماد تعامل در چهارچوب اصول، منطق، علم و تدبير باشد و بداند كه چگونه از همهي فرصتهاي قانوني استفاده كند.
دبيركل جبههي مشاركت ايران اسلامي با طرح اين مطلب كه كانديداي اصلاحطلب بايد از پتانسيل برنده شدن بهرهمند باشد، تاكيد كرد: كانديداي ما بايد راي ملت را داشته باشد، به هيچ وجه ما نبايد بر روي فردي كه از هماكنون احتمال راي آوريش كم است سرمايهگذاري كنيم، به عبارت واضحتر؛ حتما براي بردن به صحنه بياييم.
خاتمي اعتقاد به خرد جمعي را يكي ديگر از مهمترين شاخصههاي كانديداي اصلاحطلبان دانست و تصريح كرد: اگر بخواهيم مجموعهي اين خصوصيات را در خصوص فردي در نظر بگيريم و به عبارتي معدلگيري كنيم، براي ما جاي ترديد نيست كه دكتر مصطفي معين در مجموع معدلي بالاتر از هركس ديگر خواهد داشت، لذا او كانديداي ما در اين ميدان خواهد بود.
وي گفت: اگر به ظرفيتهاي موجود در شخصيت دكتر معين و مجموعه همكاران ايشان و نيز آنچه كه نظرسنجيها نشان ميدهد توجه كنيم، خواهيم ديد كه رشد سايرين تقريبا امكانپذير نخواهد بود. وظيفهي اصلي ما در اين مسير، شناساندن كانديداي برتر اصلاحات و معرفي برنامههاي اوست.
خاتمي در پايان خاطرنشان كرد: ترديد نكنيد اگر در اين قريب به صد روز مانده به ثبتنام بتوانيم جامعه را به اين فرصت طلايي توجه دهيم، روز 27 خرداد 84 نام دكتر معين به عنوان نهمين رييسجمهور ايران اسلامي اعلام خواهد شد و اين مساله به خود ما بستگي دارد.
وي 18 ديماه را مبدا تاريخي ديگر براي اصلاحات دانست.