"جهاني شدن ممكن نيست"
تهران-خبرگزاري كار ايران
به گزارش خبرنگار سياسي ايلنا, احمد توكلي در اردوي سالانه طيف شيراز دفتر تحكيم وحدت در دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) قزوين با تاكيد بر ضرورت تحقق خصوصيسازي به عنوان يك ضرورت عقلي گفت: بنابر آمار غير دقيق نهادهايي مثل سازمان حسابرسي, دولت دو هزار شركت دارد كه تنها 95 مورد آن, شركتهاي محور و مادر هستند.
وي افزود: به عقيده ما كارايي شركتهاي خصوصي بالاتر از شركتهاي دولتي است ولي از نظر ما خصوصيسازي بايد كارايي را بيشتر كند و فاصله طبقاتي را نيز افزايش ندهد.
توكلي تصريح كرد: براساس نگاه قرآني و ديني ما رشد اقتصادي خوب است و قرآن ميگويد: " لئن شكرتم لازيدنكم" اما يك سئوال مطرح است كه در فرآيند رشد, چه كسي رشد مييابند؟ به عقيده ما از آنجا كه جامعه به عدالت هم نيازمند است بايد در رشد اقتصادي به توزيع قدرت نيز بينديشيم.
وي با ابراز تاسف از اينكه گاهي رشد اقتصادي منجر به جاهطلبي و مالاندوزي ميشود گفت: در فرآيند رشد اقتصادي ميتوان روشي را در پيش گرفت كه به اين مشكلات منجر شود و تقويت دين و اخلاق را هم داشته باشد, نه اينكه مثل دوره آقاي هاشمي فقط به رشد اقتصادي بينديشيم و از ابعاد ديگر غافل شويم و نه مثل دوره آقاي خاتمي تنها به تحكيم آزادي بينديشيم و از ساير جنبهها غفلت كنيم چرا كه هر دو دولت در طول 16 سال در اين زمينه اشتباه كردند.
وي با بيان اينكه جهاني شدن خواست همه انسانها در طول تاريخ است, تصريح كرد: مشكل بر سر اين است كه چه كسي بايد اين جهان يكپارچه را اداره كند؟ در واقع اين كار را كسي نميتواند بكند پس جهاني شدن ممكن نيست.
نماينده مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: به عقيده ما بايد با جهان تعامل داشته باشيم و در عين حال استقلال خود را حفظ كنيم, اين كار مشكل اما ممكن است. ما سرمايهگذاري خارجي را به موقع انجام خواهيم داد مشكل كشور ما سرمايهنيست, بلكه سرمايهگذاري است. بايد سرمايهگذاري آسان شود تا سرمايهگذار داخلي مجبور نشود به خارج از كشور برود.
وي ابراز تاسف كرد: در زمان خاتمي بخشي از ذخيره ارزي كشور را به "دبي" بردند و فروختند و در قبال آن ريال دريافت كردند, خريداران ارز به قيمت غير واقعي در "دبي" برادران قاچاقچي بودند. اينكار انجام شد و مجلسي كه لايحه پولشويي را تصويب كرد هيچ عكسالعملي از خود نشان نداد.
توكلي در پاسخ به سئوالي در خصوص رسيدگي به وضعيت پرداخت حقوق كارگران استان قزوين گفت: از مجلس چندان انتظار راهكار براي اين مشكلات نداشته باشيد؛ چون مشكل اصلي قانون نيست, مشكل بر سر اجراي قانون است. استيضاح دولت از نظر قانوني ممكن است اما در اين 9 - 8 ماه باقيمانده از كار دولت, به نظر درست نميآيد.
وي در پاسخ به سئوالي در مورد كانديداتوري ميرحسين موسوي, گفت: كانديداتوري مهندس موسوي چندان جدي نيست, ايشان كانديدا نخواهند شد.
advertisement@gooya.com |
|
اين بحثها زودرس است و پرداختن به آنها دولت را از پاسخگويي و مجلس را از خدمترساني باز ميدارد.
نماينده مجلس شوراي اسلامي مدعي شد: سخنگوي دولت در مورد برنامه چهارم غير قانوني و خلاف سخن گفتند و برنامه چهارم اصلاً از نظر علمي كاملاً مخدوش است. ضمناً از نظر سياسي هم قرار است آخر برنامه چهارم تبديل به بازيگر هنجارپذير شويم يعني همه قواعد بينالمللي را بپذيريم.
وي با اشاره به وجود اختلاف در ميان دو رقم اين برنامه در جدول دولت و كميسيون برنامه مجلس ششم گفت: اينكاري كه در برنامه چهارم آمده است معجزه است و هيچ تناسبي بين مواد برنامه با جدولهاي آن وجود ندارد و مشخص است كه مواد و جدولها براساس دو الگوي متفاوت تدوين شدهاند.