تهران-خبرگزاري كار ايران
رئيس ستاد انتخابات كشور در ادامه مصاحبه مطبوعاتي خود گفت: تعداد واجدين شرايط شركت در انتخابات امروز توسط مركز آمار ايران اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري كار ايران، ايلنا، مبلغ گفت: مركز آمار ايران فهرست دقيقي از واجدين شرايط را با تفكيك حوزههاي مختلف انتخابي اعلام كرده است كه بيش از 46 ميليون نفر را شامل ميشود.
وي افزود: البته آمار مربوط به شهرستان بم از آن كم شده است و به احتمال زياد انتخابات شهرستان بم برگزار نخواهد شد و اين موضوع را به شوراي نگهبان هم اعلام كردهايم.
مبلغ تصريح كرد: 7 ميليون نفر از واجدين شرايط افرادي هستند كه براي اولين بار، در انتخابات مجلس هفتم رأي ميدهند و در مجموع نيمي از واجدين شرايط را جوانان و نوجوانان تشكيل ميدهند.
رئيس ستاد انتخابات كشور در پاسخ به سوالي در مورد اعتبار تحقيقات محلي هيأتهاي نظارت گفت: طبق قانون بررسي در محل تنها از وظايف هيأتهاي اجرايي است و هر جا تشخيص دهند كه در مورد كانديدايي بررسي محلي لازم است آن را انجام ميدهند كه تعدادي نيز انجام شده است اما به هيچ وجه هيأتهاي نظارت چنين وظيفهاي ندارند.
وي افزود: متأسفانه آيت الله مؤمن نيز اشاره كردند كه از يك سال پيش در مورد كانديداهاي احتمالي بررسيهاي محلي انجام دادهاند كه اين اقدام قانوني نيست.
مبلغ تصريح كرد: بودجهاي كه هيأتهاي نظارت صرف اين كار كردهاند در هيچ كجاي قانون پيش بيني نشده است و طبعاً چون قانوني نيست، اعتباري هم ندارد.
وي افزود: به عنوان نمونه از همسايه يك روحاني كه شش دوره در مجلس نماينده بوده است و از افراد وزين و معتبر كشور هستند، سوال كردهاند كه آيا ايشان نماز ميخواند، سيگار ميكشد، همسرش حجاب دارد و در ماه رمضان هنگام سحر چراغ خانهاش روشن ميشود؟
مبلغ در پاسخ به سوال ديگري در مورد شمارش رايانهاي آراي تهران گفت: تصميم گيري در مورد شمارش ماشيني يا دستي آرا و چگونگي شمارش آرا از وظايف وزارت كشور و استانداري تهران است اما نرم افزار و شكل اجرايي آن بايد به تأييد شوراي نگهبان برسد.
وي با بيان اينكه شمارش ماشيني آرا در انتخابات شوراها تجربه موفقي بود، گفت: در انتخابات دوم شوراها نرم افزار پيشرفتهاي طراحي شده بود كه توانستيم در كمتر از 48 ساعت نتيجه انتخابات را اعلام كنيم و در اين زمينه هيچ شائبهاي بوجود نيامد.
وي افزود: شوراي نگهبان و هيأتهاي نظارت تاكنون به گونهاي رفتار كردهاند كه گويا بناي شمارش رايانهاي را ندارند.
مبلغ با بيان اينكه برخوردهاي شوراي نگهبان و هيأت نظارت موجب ترديد و نگراني در شمارش ماشيني آرا ميشود، گفت: در ششمين دوره انتخابات مجلس نيز تصميم به شمارش ماشيني آرا بود و تمام مراحل اجرايي آن طي شده بود اما سه روز مانده به انتخابات، شوراي نگهبان با آن مخالفت كرد و وزارت كشور با بار عظيمي از مشكلات اجرايي براي تبديل فرايند شمارش ماشيني به فرايند شمارش دستي مواجه شد.
وي همچنين اظهارات سخنگوي هيأت مركزي نظارت مبني بر شمارش جداگانه آرا توسط هيأت نظارت را غير قانوني دانست و گفت: شوراي نگهبان و هيأت نظارت نميتوانند شمارش جداگانه داشته باشد چرا كه طبق قانون شمارش آرا بايد در محل خاص خود و با حضور اعضاي مجري و ناظر صندوق انجام گيرد البته پس از شمارش آرا، جمع زدن آرا هم توسط شوراي نگهبان و هم توسط فرمانداري انجام ميگيرد.
وي افزود: ما نگرانيم كه با همه زحمتهايي كه براي شمارش ماشيني آرا صورت گرفته است، با آن مخالفت كنند و از طرف ديگر وقتي تأكيد ميكنند كه شمارش مستقل خواهند داشت، به نظر ميرسد كه برنامههايي در كار است.
وي تصريح كرد: در اينجا هشدار ميدهم كه در صورتي كه اين سخنان صحت داشته باشد، برنامههايي در كار است كه بخواهند مسائلي را در كار بوجود آورند. شمارش ماشيني هنوز به طور صددرصد منتفي نشده است و اگر اين كار صورت گيرد، موضعگيري رسمي خواهيم كرد.
معاون سياسي و امنيتي وزارت كشور در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد جلسات خصوصي وي با اعضاي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، گفت: برخي سايتها تشكيل شدهاند كه دروغ محض و شاخدار بگويند كه متأسفانه در برخي مطبوعات نيز به آنها دامن زده ميشود.
وي ضمن تكذيب اين شايعات، گفت: من هيچ جلسه خصوصي با احزاب ندارم و همه جلسات من در چارچوب برنامههاي ستاد انتخابات كشور است.
مبلغ در پاسخ به سوال ديگري در مورد استعفاي خود گفت: آنچه گفتهايم محكم بر روي آن ايستادهايم و عليرغم همه تلاشهايي كه براي احقاق حقوق مردم و رعايت قانون انجام ميدهيم، اگر به نكتهاي برسيم كه نتوانيم انتخابات آزاد برگزار كنيم، اين انتخابات توسط ما انجام نخواهد شد.
وي با اشاره به استعفاي استانداران و فرمانداران پس از اعلام رد صلاحيتها گفت: درست است كه استعفاي آنها از طرف وزير كشور قبول نشده است اما آنان در موضع خود بسيار جدي هستند و طبيعي است كه مردم از آنها انتظار دارند و فشار به آنها بسيار بالا است.
رئيس ستاد انتخابات كشور در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد اينكه براساس مصوبه سال 80 مجمع تشخيص مصلحت نظام، هيأتهاي نظارت بايد به احراز صلاحيت افراد دست يابند، گفت: در انتخابات ميان دورهاي مجلس ششم طرح سه فوريتي در مجلس تصويب شده كه مجلس شوراي نگهبان با آن مخالفت كرد و اين طرح به مجمع تشخيص رفت.
وي افزود: جمع بندي مجمع در آن زمان اين بود كه نظر شوراي نگهبان را تأييد كرد يعني سه فوريتي طرح را رد كرد و مصوبه سال 78 خود را كه در مورد لزوم رسيدگي دقيق به شكايات داوطلبين است، كافي دانست بنابراين استناد به طرح مطرح شده در سال 80 قانوني نيست.
مبلغ در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در مورد اينكه آيا وزارت كشور در صورت تأييد بخشي از ردصلاحيت شدگان باز هم از حقوق همه رد صلاحيت شدگان حمايت خواهد كرد؟ گفت: براي ما مهم نيست كه فردي كه رد صلاحيت مي شود،كيست، اگر رد صلاحيت غير قانوني باشد چه فرد گمنام باشد و چه شخصيت معروف، از نظر ما مساوي است و از آنها دفاع ميكنيم.
وي افزود: به خصوص از افراد گمنام كه تريبون ندارند، بيشتر دفاع ميكنيم و از مطبوعات هم ميخواهيم كه به اين افراد بيشتر توجه كنند و اميدواريم تلاشهاي صورت گرفته براي احقاق حق همه رد صلاحيت شدگان باشد.
مبلغ در مورد احتمال تعليق انتخابات گفت: ما چنين اختياراتي نداريم و تلاش ما براي احقاق حقوق داوطلبان است اما اگر احقاق حق نشود انتخابات در يك اسفند برگزار ميشود ولي ما آن را برگزار نخواهيم كرد.
رئيس ستاد انتخابات كشور در مورد خبر يك روزنامه عصر مبني بر فرستادن فردي از سوي وزارت كشور براي بررسي در محل از رئيس مجلس گفت: متأسفانه برخي دروغپردازي ميكنند و به زودي هم شرمنده ميشوند و نتيجه بررسييي كه كرديم اين بود كه ماشين نام برده وابسته به يكي از نهادهاست و در اختيار يك خانم بوده است. همسر اين خانم كه عضو نهاد ديگري است، اين كار را كرده است كه با آن برخورد قانوني خواهد شد.
وي ارائه اطلاعات بيشتر در اين رابطه را به آينده موكول كرد و گفت: جاي سوال اينجاست كه چرا اين موضوع در روزنامهاي به اين شكل مطرح ميشود كه به نظر ميآيد برخي ميخواهند وزارت كشور را بدنام كنند.
وي تحصن نمايندگان مجلس در اعتراض به رد صلاحيتها را عكس العمل طبيعي نسبت به رد صلاحيت 83 نماينده دانست و گفت: البته آنها اعلام كردهاند كه براي احقاق حقوق همه داوطلبين است كه احتمالاً حقشان تضييع شده است.
مبلغ در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا وزارت كشور خواستار اقدام فراقانوني مقام رهبري هستند، گفت: شوراي نگهبان منصوب ايشان است و ميگويد كه فقط از ايشان حرف ميشنويم بنابر اين ما رسماً از مقام رهبري ميخواهيم كه به شوراي نگهبان تذكر دهند كه در چارچوب قانون اقدام كنند. اين موضوع اختيارات فراقانوني نيست.
وي در ادامه به شكايتهاي چند نفر از هيأتهاي اجرايي اشاره كرد و گفت: تاكنون هيأتهاي اجرايي شكايتي از كسي نكردهاند اما از هيأتهاي اجرايي چند مورد شكايت شده است. در يكي دو سال اخير چهار شكايت از من شده است كه مدام به دادگاه ميروم.
وي افزود: اين معمول نيست كه براي هر مسألهاي شكايت به دادگاه برده شود. در مواردي كه ما شكايت كردهايم زماني به آن رسيدگي ميشود كه زمان آن گذشته است اما شكايتهاي طرف مقابل به طور معجزهآسايي سريع مورد رسيدگي قرار ميگيرد.
وي تصريح كرد كه در صورت لزوم در مورد شكايتها سخن خواهيم گفت.
وي در پايان كنفرانس مطبوعاتي اعلام كرد كه مسؤولان ستاد انتخابات كشور آمادگي هر نوع مناظره زنده و مستقيم از طريق صدا و سيما با اعضاي شوراي نگهبان و هيأت اجرايي را دارند.
مبلغ ضمن انتقاد از صدا وسيما گفت: از صدا و سيما ميخواهيم كه خود قضاوت كند كه آيا اطلاعيههاي هيأت نظارت و هيأت اجرايي را به صورت مساوي مورد استفاده قرار ميدهند يا نه.
وي همچنين از صدا و سيما خواست تا شرايط برگزاري گفت و گو و مناظره زنده را فراهم كند.
رئيس ستاد انتخابات كشور خطاب به رد صلاحيت شدگان گفت: ردصلاحيت شدگان ميتوانند اسناد و مدارك رد صلاحيت خود را كتباً از هيأتهاي نظارت درخواست كنند و هيأتهاي نظارت موظفند كه به آنها پاسخ دهند مگر اينكه داراي شرايط خاصي باشد.
وي در خاتمه افزود: همچنين رد صلاحيت شدگان اگر بخواهند ميتوانند به شوراي نگهبان بروند و از خود دفاع كنند، شوراي نگهبان تكليف دارد كه براي آنها وقت تعيين كند كه سخنانشان را بگويند.
advertisement@gooya.com |
|